|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   davčna olajšava
9.11.2012 13:33:20   
uršula83
Dobila sem službo. Sedaj pa me zanima če je tu kaka dobra dušica, ki bi znala povedati ali se bolj splača dati otroke meni v olajšavo  ali partnerju. Ali čez leto ali ob koncu leta. Sama nimam pojma.

čakamo že drugi zakladek
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: davčna olajšava
9.11.2012 14:26:19   
sazi
Glede tega, kdaj uveljavljati olajšavo, lahko povem le to, da je to odvisno od vašega odnosa do denarja. Da razložim: neto znesek je čisto enak, le da s sportnim uveljavljanjem na mesec dobiš več in na koncu ni nekega poračuna (vsaj omembe vrednega ne), če pa uveljavljaš ob napovedi (oz pred izdajo inf. izračuna), pa denar dobiš šele takrat. Jaz sem raje za sprotno koriščenje ugodnosti, kot da brezobrestno kreditiram državo, vendar pa nekaterim ustreza, da denar dobijo naenkrat (ker ga drugače ne morejo privarčevati - recimo).

Kdo ga uveljavlja je pa čisto odvisno od dohodkov obeh. Če je velika razlika dohodkih, potem je gotovo najbolje, da oba za celo leto uveljavlja tisti, z višjimi. Če pa je manjša razlika, pa uveljavlja sproti en od vaju in v januarju za nazaj narediš primerjavo in oddaš popravek.

Pri naju jaz uveljavljam oba, potem pa ponavadi pride ven nekaj v smislu, da je najbolje, da npr. 4 mesece uveljavljam jaz in 8 on. Jaz dohodnino doplačam, on dobi vrnjeno, skupni znesek pa je optimalen.

Upam, da je dovolj razumljivo.

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.11.2012 14:36:22   
uršula83
Super,  hvala za odgovor. Teoretično razumem, ampak ne vem kako bi v praksi to določila kako se nam splača...Mož je s.p., jaz zaposlena (minimalna plača oz. še manj). Je kje kak link do kake strani z izračunom za več variant? Hvala.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.11.2012 15:01:34   
sazi
Jaz gram na e-davke in grem kar na oddajanje onrazca - ma, se ne spomnim točno ali je nek informativni izračun.
Notri vpišem najprej vse dohodke, dohodnino in prispevke zame in potem najprej nič upoštevanja ulajšave, potem 3 mesece oba otroka, 6, .9 in 12.
Isti naredim za moža in potem primerjam "izkupiček" - npr. koliko imam za doplačati in koliko dobi mož vrnjeno, če imam otroka 3 mesece jaz in 9 on in tako vse kombinacije. Velikokrat se zgodi, da je nekaj kombinacij enakih (ker imava podobne dohodke) - tako je vseeno, katero od teh kombinacij vzamem. Če pa bi bile vse različen, bi potem okoli optimalne izračunala še za bvmesne kombinacije (npr 8/4 in 7/5).

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.11.2012 11:11:41   
petea
Uršula83,
glede na to, da si verjetno bila nekaj preteklih mesecev brez dohodkov, je tvoj mož tudi tebe vzdrževal kot družinskega člana, kar lahko uveljavljata v napovedi dohodnine.

In najverjetneje boš z izračunom ugotovila, da se bolj splača možu uveljavljati tudi otroke, saj imaš ti sedaj minimalne dohodke, mož pa verjetno nekoliko višje.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?