sazi -> RE: davčna olajšava (9.11.2012 14:26:19)
|
Glede tega, kdaj uveljavljati olajšavo, lahko povem le to, da je to odvisno od vašega odnosa do denarja. Da razložim: neto znesek je čisto enak, le da s sportnim uveljavljanjem na mesec dobiš več in na koncu ni nekega poračuna (vsaj omembe vrednega ne), če pa uveljavljaš ob napovedi (oz pred izdajo inf. izračuna), pa denar dobiš šele takrat. Jaz sem raje za sprotno koriščenje ugodnosti, kot da brezobrestno kreditiram državo, vendar pa nekaterim ustreza, da denar dobijo naenkrat (ker ga drugače ne morejo privarčevati - recimo). Kdo ga uveljavlja je pa čisto odvisno od dohodkov obeh. Če je velika razlika dohodkih, potem je gotovo najbolje, da oba za celo leto uveljavlja tisti, z višjimi. Če pa je manjša razlika, pa uveljavlja sproti en od vaju in v januarju za nazaj narediš primerjavo in oddaš popravek. Pri naju jaz uveljavljam oba, potem pa ponavadi pride ven nekaj v smislu, da je najbolje, da npr. 4 mesece uveljavljam jaz in 8 on. Jaz dohodnino doplačam, on dobi vrnjeno, skupni znesek pa je optimalen. Upam, da je dovolj razumljivo.
|
|
|
|