Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 13:04:47
|
|
|
|
KIRA
|
pred letom sem že enkrat povzela to temo - ob rosjtvu 1. hčerke: prejela sem eno knjigo, staro enih 10 let, ki se jo je bilo težko znebit, a sem jo vendarle uspela prodat za par tisočakov, pa sem hčerki kupla pajaceka. sedaj pa spet - ob rojstvu druge hčere - spet ena knjga, tokrat malo novejšega letnika in najbrž tudi bolj aktualna - ampak ne vem, kaj si ljudje na občini mislijo. knjiga košta v knjigarni 7.900,00 SIT, kar se mi zdi milo povedano dosti. moji otroci zaradi te knjige ne bojo nič bolj na toplem in manj lačni. po mojem so naši občinari idioti, da take stvari pošiljajo okrog. večina drugih občin daje denar - tja do 100 jurjev sem zasledila. je pa to zgornja meja... naj bi raje dali kak bon za baby-center ali kako drugo trgovino, pa bi blo več haska. škrt so do amena, ko se gre za denar. res sem jezna. če kera knjigo kupi, ker mu je všeč- seveda cenej kot v knjigarni, sem jo dala med male oglase. tlele je pa opis. http://www.didakta.si/e-knjigarna/product_info.php?products_id=198 prodam jo pa za 6.100,00 SIT. je čist nova, nerabljena in nepoškodovana. prihranka imate do 1.800,00 SIT. morda bo keri od vas bolj prav prišla - jaz pa bom tud zadovoljna z fičniki, da bom puncama lahko kupila, kar rabita!...
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 13:12:00
|
|
|
|
KODA
|
Pri taprvem rojstvu sem dobila knjigo., .Pri tadrugem,pa tudi tega ne.Sem pa slišala,da zdaj dajejo denar.
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 13:26:09
|
|
|
|
KIRA
|
ja? pri taprvi punci sem morala za knjigo PISNO zaprosit, če sem jo hotela prejet!!! sedaj pri tadrugi so se paočitno spomnili in mi jo kar tako poslali.
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 13:31:49
|
|
|
|
rija
|
Kira, pa naša občina je v totalni riti, kar se dobrodelnosti oz. pomoči tiče. Same predvolilne obljube, potem pa še vsi samo gledajo, kako bo največ haska za njihove riti. Še proti komarjem letos niso škropili, ker je predrago.... Potem pa bodi z otroki zunaj....kaj šele darilo....
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 13:34:14
|
|
|
|
muki1
|
Veš da te ne razumem. Pa kaj se razburjaš? Lahko si vesela, da si sploh kaj dobila. To je pozornost ob rojstvu otroka, ne moreš pričakovati nagrade. Jaz od svoje občine nisem dobila nič, pa me ne gane. Je pač tako, da bogate občine dajejo, revne pa ne. Jaz sem se že naučila, da ne smeš nikoli od nikogar nič pričakovati, ampak si za vse sam. Tako da to eno knjigo če boš imela ali ne. Morda pa le kaj koristnega najdeš v njej. Meni osebno je knjiga lepo darilo, rada jih podarjam ali prejemam. Pa brez zamer, takšno je pač moje mnenje....
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 13:35:27
|
|
|
|
KIRA
|
grooze. kje majo tej ljudje pamet??? pa mi smo navaden folk ne pa kaki filozofi..
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 13:39:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi nam ni občina nič dala...
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 13:40:40
|
|
|
|
KIRA
|
IZVIRNO SPOROČILO: muki1 Veš da te ne razumem. Pa kaj se razburjaš? Zakaj??? Zato ker nimam službe im mi vsak tolar prav pride. Knjige si nisem kupla že takooo dolgo, da se sploh ne spomnim, kdaj sem kako. Še za druge reči mi zmanjkuje!! v naši občini je nazeposlenot med 17% in 18%. oni pa pošiljajo okrog knjige. ! ha! še tisti ki majo službe (beri MURA ipd...) si jih ne zmorejo, ker morajo hranit družine. kaj je bolj važno: da je otrok oblečen in sit, pa da mu kadaj pa kdaj kako igračo kupiš, da ne bo čist za vse prikrajšan - ali pa ena usrana knjiga, s katero si še kurit ne moreš??? sej ne rečem, da jo nekateri niso veseli, morda je celo zanimiva. ampak jaz pa je ne rabim. to je moj pogled na to.
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 13:45:28
|
|
|
|
tanikaa
|
muki. tudi jaz nisem dobila nič. na občini še vedeli niso, da sem rodila in ne da bi dobila še kako darilo, pa če bi bila samo knjiga. danes očitno šteje samo materialna vrednost darila (vsaj nekaterim). potem pa se pritužujemo, kako je svet krut. Halo???
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 13:46:32
|
|
|
|
muki1
|
Zgrešila si bistvo....
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 13:47:50
|
|
|
|
KIRA
|
iiii seveda šteje materialna vrednost. ma naj bi dali škatlo aptamila, pa bi bla srečna. ne pa en kup papirjev.. če mi bojo na občini čestital, ne boja mala nič bolj zdrava in pravilno hranjena..
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 14:01:18
|
|
|
|
muki1
|
če mi bojo na občini čestital, ne boja mala nič bolj zdrava in pravilno hranjena.. IZVIRNO SPOROČILO: KIRA Ja, Kira, saj če bi ti občina nakazala 7.900,00 sit, bi tudi ne bila mala bolj zdrava. Poanta mojega posta je bila itak v tem, da pač dandanes ne moreš in ne smeš od nikogar drugega pričakovati pomoči, ker je ne boš dobil, zatorej bodi zadovoljna s to knjigo, ali jo pač prodaj, če je ne rabiš,kakorkoli. Ne zdi se mi smiselno da vse mečeš v isti koš. Kaj ima občina z Muro? Mura je spet nekaj drugega. Itak da sem tudi sama predobro seznanjena s klavrnim stanjem Pomurja. Naša regija je totalno v razsulu. Če gre Mura k vragu, kar se bo po vsej verjetnosti tudi zgodilo, se lahko le križamo. Da ne pomislim, koliko ostalih delovnih mest je s tem ogroženih ( obrati ki jim kuhajo malice, avtobusi, ki jih vozijo na delo, kupna moč bo padla, trgovine izgubijo kupce....). Čim manj razburjanja ti želim, da obdržiš mlekeca, da bo tvoja hčerkica dobila tisto, kar poleg ljubezni in topline zdaj najbolj rabi od tebe. Pa želim ti, da si najdeš službo, takoj po porodniški.
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 14:03:12
|
|
|
|
Anonimen
|
In po kakšnem času dobiš to nagrado oz. knjigo? Jaz še nisem ničesar dobila. A moram kam pisati? Jaz bi bila tudi knjige vesela. Bi v njo napisala otroku posvetilo, od koga je in da jo je dobil ob rojstvu - za spomin. In ko bi bil velik, bi vedel da je ta "knjiga" stara toliko kot on. Jaz imam časopis, ki mi ga je mami dala na stran, ko sem se rodila, pa sem zelo ponosna nanj in na mamo,da se je spomnila kaj takega. Je zanimivo pogledati, kaj se je takat dogajalo. Ata pa mi je dal na stran butelko vina, ki jo je dobil ob mojem rojstvu in ga bomo odprli, ko se bom poročila. MIslim, da ni pomembno kaj dobiš, ampak namen. Saj za tistih 7 jurjev tdi ne moreš ne vem kaj kupiti. Čez 30-40 let pa bo lep spomin. Moj oče oz. Maxov dedi si je dal še shraniti 1. Maxovo pošto (kuverto v kateri je bila davčna), ki je prišla na njegovo ime, za spomin
< Sporočilo je popravil URSKA -- 14.12.2005 14:08:06 >
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 14:07:28
|
|
|
|
tanikaa
|
na koncu koncev pa se MI odločamo za otroka in ne OBČINA. Torej je skrb za otroka, da je sit in na toplem NAŠA stvar in ne stvar OBČINE. In če občina k temu prispeva tisto "bedno" knjigo, jo prispeva zaradi pozornosti, in ne zato, da bi ti finančno pomagala. in še to. tudi jaz sem iz iste občine kot ti kira. rodila sem pred 11 leti, pa nisem dobila niti knjige, kaj šele kaj drugega. pa se nisem razburjala ne takrat in se ne razburjam niti zdaj. edino skrbim za svojega otroka, ker sem se JAZ odločila zanj!!!
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 14:38:35
|
|
|
|
nita
|
Ha, ka so pol sam na naši občini tako radodarni - jaz sem namreč prejela 100 EUR, v STI verziji seveda .
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 14:49:40
|
|
|
|
Dejča
|
Kar nekako žalostna sem bila, ko sem prebrala, kako nekaterim ljudem knjige malo ali nič ne pomenijo. Vem, da z njimi ne moreš nahraniti otrok, toda že dejstvo, da že leta (ali pa morda nikoli?) nisi kupila knjige, bi lahko kaj premaknila v smer, da vsaj to obdržiš. Pa je najbrž ne boš, ker si tudi prvo prodala. Otroci res bolj rabijo hrano, obleko in našo ljubezen za svoj razvoj, toda otroci rabijo tudi takšne in drugačne knjigice, da razvijajo lasten intelekt. Vem, da veliko občin daje denar ali darila ob rojstvu otrok le, da se prikupi volivcem - pa to niso le velike občine - te navadno sploh ne dajo nič, ker se v njih posledično rodi preveč otrok, pa bi bil to prevelik zalogaj za občino. Verjamem, da bi lahko denar pametneje izkoristila, toda da boš otroke vzgojila na način, da knjiga ni nič vredna, pa je res žalostno. A ko si prejemala darila od sorodnikov, prijateljev ob rojstvu, si jim tudi rekla, da bi raje imela denar?
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 15:24:15
|
|
|
|
kepa*
|
Dejča
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 16:03:11
|
|
|
|
KIRA
|
muki, to je pa sedaj blo lepo od tebe, ta misel - vidiš, to bi blo pa res najboljše in najlepše, takoj dobit službo.... bi končno blo konec tega šparanja iz meseca v mesec in računanja, ali nam do konca meseca ostane še kak fičnik ali ne... službe nisem izgubila po svoji krivdi - firma je šla pač po gobe in sem zelo žalostna, da moram na vseh koncih in krajih šparat. saj ste najbrž že kdaj brale o tem - ko sem razlagala kako sem ostala brez dela.. ampak če bom čakala novo službo, pa pol imela otroke - lahko da jih sploh ne bom imela. sedaj mi pa škripa - za plenice in hrano itd.. dam ven malo premoženje. na občini pa me "ODPRAVIJO" z eno knjigo. še posebaj po tistem, ko sem jim v prvem dopisu razložila moje stanje in sem 1. knjigo celo morala prosit. žalostno, res.... sej se trudim bit pozitivna, ker smo vsi zdravi, težko je pa vseeno. pol pa dobim en kup potiskanih papirjev..
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 16:05:01
|
|
|
|
KIRA
|
take stvari imam vse shranjene - izrezek iz časopisa, prvo voščilo od družine, sorodnikov - take stvari, ki štejejo...
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 16:51:45
|
|
|
|
b.nika
|
O, potem, pa je naša občina radodarna, ob rojstvu vsakemu podari 100 evrov.
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 17:23:22
|
|
|
|
Olgica
|
Občina Krško je kul! Da sto evrov-davek seveda! Pa pride okol 17 čukov! Bravo za KK!
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 17:57:22
|
|
|
|
nita
|
Hej, jaz sem tut dobila iz KK 100 EUR, pa mi niso nič davka odbil
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 18:32:52
|
|
|
|
b.nika
|
Tudi mi smo dobili iz KK, pa nam niso nič davka odbili.
|
|
|
|
RE: darilo občine ob rojstvu otroka 14.12.2005 18:50:25
|
|
|
|
Dejča
|
A moraš ta prispevek pri dohodnini prijaviti?
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?