|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   danes imam veliko vprašanj-obroki
22.4.2005 20:03:41   
mela
punce moje jst se nenormalno redim !:((noseča sem 14t in 1 dan a sem se ze 12 kg zredila.ampak res se ne basem!norisnica.in pol mi je hudo,ker me peče vest vsakič ko kaj pojem a to moj :duda: ni kriv-zanjga moram jesti.nism nek psiho(kot so nekatere),ki kar stradajo v nosecnosti da se pač ne zredijo!:grrr::grrr::grrr:ja,tut take obstajajo.in zdaj me zanima naslednje-koliko in kaj pojestennpr. ali mi lahko cist tko opišete svoj jedilnik čez dan-tko priblizno!
Neposredna povezava do sporočila: 1
22.4.2005 20:17:59   
mela
punce narobe sem napisala 24 tednov in 1 dan sem noseca ne pa 14 t-joj!!!!:ups::ups:

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.4.2005 20:26:45   
babylove
Jej 2x boljše (kvalitetnejše), ne pa 2x več.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.4.2005 20:30:13   
teta beta
Za zajtrk:
- prava kava z veliko mleka 1 velika šalica + pol ali 1 šalica samega mleka
- dve pečeni jajci na oko + dva-tri kose kruha ali dva-tri kose kruha z... (margarina, marmelada, med, skuta, meso, sir, evrokrem... nekaj pač, včasih tudi sam kruh namakam v kavo)
- jabolko (ne redno)

Malica (je ali pa tudi ne, ponavadi kaj prigriznem)

Kosilo:
- juha (gov., zelenjavna, kisla, argo, gobova, prežgana) + krompir ali riž ali testenine + meso (sv. ali gov. zrezki ali sv. pečenka ali kurje pečeno meso) + solata + voda
- druge vrste kosil: segedinar + polenta ali fižol ali cel krompir; sladko zelje + pire krompir + meso; pasulj + testenine + solata; boranja + krompir + meso; ješprenj;krompirjeva juha + palačinke/šmorn.. (sori, bom nehala, da ne bom postala lačna)

Popoldne včasih pojem kako sadje in/ali sladoled

Večerja (ok.6-7ih)
- jogurt + kruh + mleko
- mleko + kruh + sir ali meso ali kak namaz

Zvečer spijem še samo kak čaj.

:nosecka: sem 20 tednov, zredila sem se okrog 3-4 kg (vagala sem se prejšnji teden, sem se 2,5). Moram pa dodati, da sem ena tistih "srečnic", ki se ne redijo kar tako. Druga sreča pa je ta, da nas je pri hiši veliko in da kuhamo vsak dan sveža in konkretna kosila. Verjetno bo pa šla kilaža zdaj gor malo hitreje, saj postaja moj trebušček (končno!!) opazen.
Ne se sekirat, vsaka ženska se drugače redi, to še nič ne pomeni. Pa ne imej slabe vesti, raje uživaj v hrani. :)

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.4.2005 20:30:25   
mela
sej ne jem veliko !res ne!!!!a sradat pa tut ne morem!imam obcutek da me kregas!

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.4.2005 20:31:44   
mela
draga moja ce bi jst toliko pojedla bi se ze 20 kg zredila!blagor tebi !!!!

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.4.2005 20:39:01   
babylove
Kdo te krega, a jaz? Ne, ne, samo povem, kako je treba razlagati tisti poznani rek 'v nosečnosti jej za 2' ;). Jej, ko si lačna, ampak kvalitetne stvari, ne kakšne čokolade ali keksov, čipsa in podobnih neumnosti. Spij veliko vode, predvsem pa poslušaj svoje telo.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.4.2005 20:41:56   
mela
tut ku nism bla noseca vodim večno bitko z kilogrami in zdaj ko sem noseča pa se itak sm limajo name!koliko pa izgubis kg takoj po porodo-otročk pa voda pa to mislm.tko priblizno..

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.4.2005 20:56:09   
babylove
Konkreten primer: v porodnišnico sem šla s 75kg, čez 6 dni pa sem domov prišla s 66kg. Mali je imel 3,3kg, jaz pa sem bila v porodnišnici bolj lačna kot ne, ker so mi servirali recimo napol surov kos mesa s stročjo fižolo za prilogo :zmeden:

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.4.2005 21:11:32   
mika
Mela, jaz sem se tudi tako redila do 25 tedna, pol je pa šlo bolj počasi, no rodila sem z 20kg več kot pred nosečnostjo - 68kg. sedaj po 4 mesecih imam 53,5kg brez kakršnegakoli hujšanja.
nekatere:nosecka: se pač prej fejst redijo, druge pa :)-raznese:) v zadnjih tednih.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.4.2005 21:31:16   
mela
no punce hvala za vase odgovore-zdaj se nimam vec za najbolj debelo nosecnico na svetu

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.4.2005 21:41:18   
teja21
pozdravljena mela!
nisi edina ki se bori z kg, jaz že celo življenje pazim na linijo, mogoče malo preveč, ampak odkar sem:nosecka: se nisem niti enkrat zadržala, jem kar mi paše in kadarkol mi paše in se ne sekiram za odvečne kg, to se bomo kasneje.
nosečka 18t, pridobila 5kg.

ne se sekirat, pa privošći svoji bebiki vse kar si poželi.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.4.2005 21:42:36   
lelaval

Teta beta a se ti zafrkavš ali imaš trakuljo? Saj jaz ne pojem malo (še sploh zelo veliko slaščic), ampak ob količini tvoje hrane bi pa dobesedno POČILA. :(:((:(:((:zmeden:

Mela, jaz sem se v prvih 3 mesecih zredila za 11 kg, v naslednjih 4 pa 1 kg (še sama ne morem verjet, :zmeden: da ni šlo več gor, ker se ne šparam). Tako, da ne skrbi. To je moja 3. mosečnost, v prvih dveh pa sem se vsakokrat zredila preko 20 kg, ki pa so po porodu šli sami dol brez potrebmnih diet in vzdržnosti. Tako, da sem jih potem imela manj kot pred prvo nosečnostjo.

Uživajte v :nosecka:, skrbi za kilograme pa prihranite za čas po dojenju. :sloncek::kuza::sloncek::kuza:

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.4.2005 21:43:19   
mela
teja21 ti imas noro postavo kljub nosečnosti.pac ste ene srecke še v tem primeru!ma sej ne bom stradala pa tut žrla ne bom .pa kuk se zredim se pač bom!bom pa pol hujsala-upam!:ups:

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.4.2005 21:48:05   
teja21
mela, taka si kot jaz, ko sem zanosila. sekirala sem se dan in noč, kakšna bom ko bom rodila in stara šele 22. vsi so me imeli čez glavo ampak, jaz sem se res sekirala.
prepusti se, zakaj pa ne, kdaj boš jedla če ne zdaj v nosečnosti, smo pa itak že oddane, pa nam ni treba svojih lubijev iskat.
jaz imam pa drugo smolo, strije se mi za vsako novo kilco naredijo.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.4.2005 21:51:10   
mela
midve sva isto stari-mislim-jaz bom maja 22.a ti?ma res se sekiram ..pol se pa ustarsim da kaksna mama sm(OZ. bom) ce se sikiram za kile namesto samo za otroka.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.4.2005 21:52:52   
Jessy
Jaz sem pridelala okrog 8kg.
Jem pa več, kot sem prej, ampak sem tudi bolj lačna.

Jedilnik je pa sledeč:
Z: že kar 2 meseca imam enak zajtrk = čokolino, ki ga pripravim s cca 2 dcl mleka
M: Vedno 1 kos sadja (banana ali jabolko ali ringlo ali hruška) in bela kava iz avtomata
K: - en kos mesa (cca 10 dag) + prilogo, ki je največkrat riž ali testenine (80 g), včasih kaka zelenjava + solata
- kadar je tudi juha, potem priloge manj
- če je kakšna enolončnica, potem to pojem zvrhan krožnik, pa velikokrat še kak štrukeljček zraven, če pa štrukeljčka ni, potem pa posežem še po kaki zajemalki enolončnice
- kadar kuham testenine kot samostojno jed, potem jo natehtam 120 g + solata
-vsakič tudi kakšno sladico, največkrat kar kornet ali lučko ali kakšno drugo biskvitno pecivo
M: celo popoldne žvečim lešnike, če sem lačna okrog 5h pojem kakšno sadje ali kaj sladkega, tudi puding, včasih jogurt, kak košček sira, manjši sendvič...
V: podobno kot za kosilo, vendar malce manj

To je čisto v grobem. Med tem nekako kombiniram.
Se pa zavedam, da sem večkrat presita, kar bi bilo bolje, da ne bi bila. Vem, da bi kljub vsemu lahko pojedla manj, ampak imam hrano zelo rada in se ji težko uprem.

Vsekakor pa nisi sama s težavami pridobivanja kg.

lp, Jessy

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.4.2005 21:57:02   
mela
a ti hrano tehtaš?????no jaz jo ne!mogoče je pa to problem!??:zmeden:ampak res ne vem če se mi to da delat????!!!!!:grrr:

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.4.2005 21:59:48   
teja21
mela poslala sem ti privat..

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.4.2005 22:01:11   
mela
sm ti ze odpiala.a se midve loviva ....

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.4.2005 22:01:33   
Jessy
Ja, testenine in riž vedno tehtam, saj sem vedno preveč skuhala in se potem posiljevala s to hrano, ker mi je bilo škoda vreči stran. Meni se je surovih testenin in riža vedno zdelo tako malo, zdaj pa ko tehtam pa ni več panike.
Meso sem pa čisto po občutku rekla, saj se mi zdi, da en normalno velik kos mesa res nima več kot 10 dag.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.4.2005 22:06:01   
mela
aja!sm misnla da tko kuhas,ješ pa zivis kot tisti,ko cisto vse stehtajo preden pojejo.a ves ko ze malo pretiravajo.brez zamere!no moj dan :
zajtrk:2 kosa kruha,evrokrem in 2 dcl mleka
kosilo:paradiznik,kumarica,pire in cisto malo mesa.ga ne maram(zaradi :duda: se prisilim)
popoldne pojem kaksno sadje,sladoled in sadni jogurt.in da ne lazem se kej sladkega kaksno ckoladko.
vecerja:malo tune in kos kruha in čokolino
a je to ful prevec ane?????

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.4.2005 23:01:11   
Jessy
Meni se to, kar si napisala, ne zdi veliko. Jaz bi bila po tem zagotovo lačna.
Jaz tudi posegam po kakih čokoladcah, sploh, če kam greva, potem imava na poti kake Twixe, Marse, Bountije....je res mamljivo....

Veš kaj...jaz sem se zelo obremenjevala s temi kg, ampak lačna pa res ne morem biti. Zdaj sem se pa itak že sprijaznila, da jih bom imela malo več, ampak vem, da jih bom potem spravila dol. Se bom že potrudila, da bom vsaj na enakih kg, kot prej.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.4.2005 23:01:12   
Jessy
Meni se to, kar si napisala, ne zdi veliko. Jaz bi bila po tem zagotovo lačna.
Jaz tudi posegam po kakih čokoladcah, sploh, če kam greva, potem imava na poti kake Twixe, Marse, Bountije....je res mamljivo....

Veš kaj...jaz sem se zelo obremenjevala s temi kg, ampak lačna pa res ne morem biti. Zdaj sem se pa itak že sprijaznila, da jih bom imela malo več, ampak vem, da jih bom potem spravila dol. Se bom že potrudila, da bom vsaj na enakih kg, kot prej.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.4.2005 23:18:30   
Anonimen
Če bi jaz bila jedla toliko kot Teta Beta bi bila šla rodit ne s 33 kg viška ampak s 55. Pojedla sem celo manj kot Jessy, a sem se kljub temu redila. tako sem postala :sloncek:. Pa pred nosečnostjo nikoli problemov s kg. Sedaj pa imam še 12 kg viška in nič za oblečt. Tako da po svetu hodim naga, no skoraj :ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups:

(odgovor članu mela)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?