|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   daljsa odsotnost mame
22.2.2011 22:17:30   
rogljicek
koliko so bili vasi malcki stari, ko ste sle same na malo daljse potovanje. malo daljse mislim teden, 10 dni.
maja sem povabljena na indijsko poroko, na katero bi zares rada sla, mala mis bo stara 13,5 mesecev.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: daljsa odsotnost mame
22.2.2011 22:33:18   
valerija77
če jo lahko zaupaš očetu ali kakšnemu sorodniku in veš da bo zanjo poskrbljeno in da ni preveč navezana nate, ne vidim razloga zakaj ne bi smela iti. sploh če si res tako želiš iti.  Itak posvetimo ves svoj čas otročkom ki nas potrebujejo, malo odmora pa ti bo pomoje tudi koristilo in boš prišla spočita nazaj. Mojega ni doma že 6 mesecev, pa je mali čmrlj star 15 mesecev, vendar se dnevno vidita preko skypa ker je pač na misiji. Mislim da 10 dni ne bo tako hudo zanjo, mislim da jo boš ti bolj pogrešala user posted image
moje mišljenje je "kar pojdi - za svojo dušo"

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2011 22:39:02   
hmm...
Če jo lahko nekomu zaupaš in veš, da bo zanjo dobro poskrbljeno, pojdi.
Bo dobro zate da si malo napolniš baterije.user posted image

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2011 22:39:29   
zvezdica_1
zakaj pa ne? ob predpostavki, da bo otrok pri nekomu, ki mu zaupaš seveda... ker drugače te bo neprestano skrbelo, kaj je z njim...
ko se otroka več ne doji ne vidim razloga, da bi mati mogla bit skoz ob njem. pa še v takih primerih obstajajo črpalke za mleko in umetna hrana...

jaz ne bi pomišljala... v indijo z malim otrokom ne moreš, že zaradi časovne razlike...vsem svojim željam pa se tudi ni teba odpovedat, ker imaš otroka. saj ga ne boš pustila na cesti, ampak v varstvu. če se "estradnice" lahko vlačijo po tv-šovih in pusitjo otrokauser posted image

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2011 23:34:29   
TaMaSa
oj
Ne, da sem na tvojem mestu ne bi sla.
Tamala je vecino samo s teboj, in atijem seveda. Imas podobno situacijo kot jaz, pa vem kako izgleda.

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.2.2011 7:28:38   
skuštrana
Uh, jaz ne bi šla. Ok 2-3 dni še (pa še to vrjetno ne user posted image ) ampak več pa že ne. Se mi zdi predolgo.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.2.2011 8:16:33   
mojamura
tvoja mala pikica je stara čez eno leto, tako, tako da mislim da se kar lahko začne malo navajat tudi na druge ne samo na mamo. kaj pa če bi ti zbolela pa bi šla v bolnico (govorim teoretično)...otrok se mora slej kot prej navaditi tudi na druge ljudi.

< Sporočilo je popravil mojamura -- 23.2.2011 8:17:34 >

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

Neposredna povezava do sporočila: 7
23.2.2011 9:14:14   
end1
takoj bi šla, otroka pa v varstvo pustila očetu...

Neposredna povezava do sporočila: 8
23.2.2011 9:46:38   
*miska.mcc*
meni se zdi 10 dni prevec.
najvec, kar sem bila z otroki narazen je bilo 3 dni. pa se takrat sem sla 1x na obisk h babi in dediju.user posted image

v glavnem, sama ne bi sla.
ce pa ti mislis in si zelis in kakor so druge napisale, zaupas otroka nekomu, ki mu ti 10000% no zaupas, pol pojdi.
samo, da ne bos sredi poroke nazaj letela, ker jih bos pogresalauser posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.2.2011 9:53:04   
Nika v službi
Ma, kaj pa vem, ne vem, če bi šla takole sama na poroko v Indijo za 10 dni. Pa sicer ogromno potujem, službeno in zasebno. Tudi po preteku porodniške sem zelo hitra spet prišla v ritem potovanj, sem pa za dobo enega leta zamrznila "overseas" potovanja, ki bi zahtevala mojo odsotnost več kot 1 teden. Kaj pa vem, to je bila neka moja intimna odločitev. Pa imam krasnega moža, s katerim si od rojstva dalje deliva skrb za otroka in imam čudovite starše, ki jim popolnoma zaupam in ki sta nenazdanje našo malo miss tudi čuvala do njenega 2. leta starosti.

Ne gre torej za nezaupanje, bolj za daljšo odsotnost in to, da bi jaz na tak dogodek rada vzela s seboj tudi moža. Midva sva pač navajena po svetu hoditi skupaj oz. zdaj že dolgo tudi v troje.

Torej, če si to noro želiš, če se mož/partner strinja in če v tem nihče pravzaprav ne vidi večje težave, pa rečem: zakaj pa ne? Uživaj, če lahko. Srečno!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.2.2011 9:57:32   
ALWAYS LARA
če bi se moja mama strinjala s 10 dnevnim varstvom, bi šla brez pomisleka. moja moji pupi vzame tud na morje s samo od 1. leta dalje in to za 10 dni. brez problema.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.2.2011 10:18:11   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: rogljicek

koliko so bili vasi malcki stari, ko ste sle same na malo daljse potovanje. malo daljse mislim teden, 10 dni.
maja sem povabljena na indijsko poroko, na katero bi zares rada sla, mala mis bo stara 13,5 mesecev.

Moja je bila stara tudi malo več kot 13 mesecev, ko sem prvič šla za teden dni od doma......

Jaz nisem kaj dosti pomišljala.....iti je bilo treba službeno......pa če po resnici povem, sem komaj čakala, da sem praktično takoj po porodniškem dopustu lahko nekam šla, kjer ni bilo zgolj plenic, mleka in kašic.....

Hčerki pa z atijem in babico tisti teden ni bilo kaj posebno hudega.......

Neposredna povezava do sporočila: 12
23.2.2011 10:41:23   
ksenjak
IZVIRNO SPOROČILO: end1

takoj bi šla, otroka pa v varstvo pustila očetu...

Mislim, da je govora o tem, da gresta oba.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.2.2011 11:27:05   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Ma, kaj pa vem, ne vem, če bi šla takole sama na poroko v Indijo za 10 dni. Pa sicer ogromno potujem, službeno in zasebno. Tudi po preteku porodniške sem zelo hitra spet prišla v ritem potovanj, sem pa za dobo enega leta zamrznila "overseas" potovanja, ki bi zahtevala mojo odsotnost več kot 1 teden. Kaj pa vem, to je bila neka moja intimna odločitev. Pa imam krasnega moža, s katerim si od rojstva dalje deliva skrb za otroka in imam čudovite starše, ki jim popolnoma zaupam in ki sta nenazdanje našo malo miss tudi čuvala do njenega 2. leta starosti.

Ne gre torej za nezaupanje, bolj za daljšo odsotnost in to, da bi jaz na tak dogodek rada vzela s seboj tudi moža. Midva sva pač navajena po svetu hoditi skupaj oz. zdaj že dolgo tudi v troje.

Torej, če si to noro želiš, če se mož/partner strinja in če v tem nihče pravzaprav ne vidi večje težave, pa rečem: zakaj pa ne? Uživaj, če lahko. Srečno!

Se strinjam z Niko... meni bi bilo predvsem "škoda" iti sama, brez moža...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

Neposredna povezava do sporočila: 14
23.2.2011 11:27:40   
pefika90
Jaz sem bla stara štiri leta, ko sta mojadva šla za teden nekam, na Malorco. Pazila sta me nona in nono.
Ko sta me mama in tata poklicala po telefonu baje nism nič govorila, ker sem bila tako jezna na njiju.
user posted image

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.2.2011 11:46:14   
sazi
Otroci so si med sabo različni, ampak naj vseeno povem, da vem za primer, ko sta šla starša enoletne punčke za 10 dni nekam, maladva (še starejši otrok) pa sta bila z babico in dedkom, ki ju imata zelo rada in so pogosto skupaj. Malima res ni bilo hudega, sampo ko se je mama vrnila, je deklica sploh ni upošptevala in kakorkoli reagirala nanjo. Obnašala se je, kot da je ne pozna in je to trajalo kar nekaj časa.
Jaz si tega ne želim doživeti - da se vrnem, otrok pa me ignorira ali ne pozna.

Se mi zdi, da je ob tako majhnem otroku to predolga odsotnost.

(odgovor članu pefika90)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.2.2011 11:53:33   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Otroci so si med sabo različni, ampak naj vseeno povem, da vem za primer, ko sta šla starša enoletne punčke za 10 dni nekam, maladva (še starejši otrok) pa sta bila z babico in dedkom, ki ju imata zelo rada in so pogosto skupaj. Malima res ni bilo hudega, sampo ko se je mama vrnila, je deklica sploh ni upošptevala in kakorkoli reagirala nanjo. Obnašala se je, kot da je ne pozna in je to trajalo kar nekaj časa.
Jaz si tega ne želim doživeti - da se vrnem, otrok pa me ignorira ali ne pozna.

Se mi zdi, da je ob tako majhnem otroku to predolga odsotnost.

Vcasih pa otroci le najdejo nacin kako nam priti do zivega in uveljaviti svoje. Ignoranca je vzgoja in tako te otrok vzgaja, da nikoli ne naredis nekaj , kar jim ni po godu. Vecina poskusa. Pomembno je pa tudi, kako otroku razlozis kam gres in zakaj gres - ce je dovolj star. Trajnih posledic pa potovanje brez otroka IMO nima.
BTW: mene je sine poskusal vzgajati z ignoriranjem , ko mu nisem hotela kupiti nevemveckaj v trgovini.  Ko je ugotovil, da se ne splaca je s tem hitro nehal. 

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.2.2011 12:16:57   
Nika v službi
Pri 13-mesečnem otroku, skoraj še dojenčku, težko govorimo o ignoranci.

Se pa strinjam, da so otroci različni, tako kot smo različni starši. Jaz moji vsako svojo odsotnost dovolj zgodaj napovem, razložim in se je ta mala nanjo navadila. Kar pa seveda ne pomeni, da skače v luft, ko me ni (no, vsaj ne ŠEuser posted image ). Po telefonu se zelo redko pogovarja z menoj, ko me ni, mi vedno pove, da naj pridem domov, pa se bova pogovarjali.user posted image

Popkovino je seveda potrebno počasi trgati, ampak moje mnenje je, da je to bolje narediti postopoma.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.2.2011 12:39:17   
Zamima

IZVIRNO SPOROČILO: rogljicek

moja je stara 4 leta in 2 meseca in je tako dolgo še nisem nikjer pustila, razen za vikend.

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

Neposredna povezava do sporočila: 19
23.2.2011 12:41:09   
Zamima
spet me RR heca user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

Neposredna povezava do sporočila: 20
23.2.2011 12:44:51   
CUKRČEK
jaz bi pa šla na to poroko.....ker na tako posebno poroko pa najbrž ne boš več vabljena. PA saj lahko oče tudi lepo poskrbi za otroke.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

Neposredna povezava do sporočila: 21
23.2.2011 12:53:26   
Gina
Sem mislila da greš nekam za pol leta. Za 10 dni komplicirat? ni mi jasno, a res starši tako zelo nase priklepajo otroke dandanšnji, al so tolk kontrolfrikovski, da noben drug ne zna poskrbet zanje al so tolk prestrašeni kaj bo, če ne bodo popolni, al kaj je vzrok? Meni se 10 dni pa res ne zdi nič v primerjavi z večnostjo niti ne kaj dosti v primerjavi s človeškim življenjem, tako da ne vidim vzroka, da ne bi šla.

btw, ko sem bila jaz majhna, je moja mami hudo zbolela in bila menda celo leto v bolnici. Večinoma sem bila od danes na jutri, ker prej mami ni hodila v službo, sva bili sami doma cele dneve, sama z očetom in staro mamo in še na vrat na nos v vrtcu. Pa nimam nobenih posledic. Niti tvoj otrok jih ne bo imel, če greš ti za 10 dni nekam.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.2.2011 13:00:34   
aprilčica07
Jaz bi definitivno šla.user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
23.2.2011 13:12:37   
Čebel@
1 leto starega bi lažje pustila doma z očetom-ampak dvomim da bi zaradi lastne uživancije jo pustila tako dolgo
naša user posted image  je stara 2 leti in bo sedaj ko grem rodit 1. brez mene-in mi je že sedaj hudo kako bo,ker vem da me bo pogrešala(in jaz njo)user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 24
23.2.2011 13:19:58   
zvezdica_1
potem pa čez 20 let beremo zgodbe odrslih, ki imajo težave s taščo, ker ne izpusti njihovega otroka iz svojih krempljev-ker samo ona zna najboljše špagete skuhat, juhco zakuhat, da o brusanju prahu in pometanju ne govorimo. nobeden ne rpeseže znanja in ljubezni mamice....

mah, kaj pa včasih, ko so otroke povezali v snop, da se niso mogli premikat in šli na tlako??????
preveč komplicirate. ... če bo za otroka poskrblejno, pojdi.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?