|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   citrusi obdelani s konzervansi?!
4.3.2006 11:39:34   
pika74
Upam, da nisem narobe opredelila tole temo - če sem falila, jo pa prestavite. No problem.

No, da vam povem. Prejle sem šla po nakupih... in ko sem nabirala limone, me je nekaj zmotilo. Napis ob limonah. OK cena tok pa tok, piše limone, piše številka... nad tem pa piše: CITRUS JE OBDELAN S KONZERVANSI

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj user posted image hudičauser posted image zdej to pomen?

A je to dobr? Mislm, sej limone se mi niso zdele nič drugačne, kot ponavad. Sam... a je tuki kakšen kemik, oz. strokovnjak za prehrano, ki mi zna razložt?

No, sej mogoče sam mal pretiravam. Sam še nikol nisem vidla, da bi na svežem sadju kej tazga pisal, pa ne bi rada bla tepka user posted image .

Lp
user posted image

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: citrusi obdelani s konzervansi?!
4.3.2006 11:51:17   
Primoza
Ne s konzervansi ampak s pesticidi - pomeni, da je škropljen in da se lupine ne sme uporabljati v prehrani.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.3.2006 12:07:19   
pika74

Sam pisalo je pa s konzervansiuser posted image .

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.3.2006 12:13:07   
pika74
sej vem, mal kompliciram... sam zdej pa pomislte, včasih so se pekle potice in not se je naribala limonina lupina - za aromo. Ampak včasih ni blo teh pesticidov... zdej je pa tega vse več in več. Marsikakšna mamca pa še zmer nariba limonino lupino v potičko...

ah kam gre ta svet...user posted image

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.3.2006 12:14:19   
Primoza
Zanimivo, tega pa nisem vedel, očitno se za obdelavo površine citrusov res uporabljajo konzervansi, verjetno, da varujejo lep izgled sadja:

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=20042&stevilka=82

Človek se vedno kaj novega nauči.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.3.2006 12:18:12   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: pika74
aromo. Ampak včasih ni blo teh pesticidov... zdej je pa tega vse več in več.

Pesticidi in (konzervansi) so bili, ampak ni bilo potrebno označevati tega v maloprodaji, kot je zdaj v predpisih.

Princip: česar ne veš, tega ni.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.3.2006 12:23:52   
pika74
Ja najbrž je EU prinesla tudi večjo osveščenost.

Ampak še neki moram dodat... poznam ljudi, ki jejo banane tako, da jih najprej ugriznejo (pazi - ugriznejo v olupek!!), in me kar zvije ob tem.

Najbrž je banana tudi obdelana s pesticidi oz. konzervansi.

Ampak - a se tega vraga sploh da odstranit? A lahko odstraniš pesticide s tem, da limono umiješ pod tekočo vodo? A je to dovolj? Al s tem ne nardiš glih nevem kaj?

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.3.2006 12:26:43   
Primoza
Ne moreš, lupina je neužitna.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.3.2006 12:43:20   
Jančika_
Ja, pri nas v štacuni itak piše na vsaki deklaraciji pri citrusih, da je lupina neužitna. 

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.3.2006 12:45:16   
Jančika_
Aja, Pika, pa prijatelj, ki dela na kmetijskem inštitutu, oddelek za sadjarstvo, mi je rekel, da so banane med najbolj obremenjenimi sadeži, kar se tiče pesticidov itd. Sicer imaj debelo lupino, ki pa je porozna, tako da vseeno veliko pride not v sadežuser posted image .

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2006 13:08:33   
pika74
O kriza... pol bo pa našga direktorja kmal pobral, ker glih on je eden tistih, ki velikokrat veselo ugrizne v bananin olupek.

Mu moram čim prej povedat pa sprintat kakšne so posledice uživanja pesticidov...user posted image .

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.3.2006 13:42:29   
Anonimen
U, v bananine ulupke je pa res nevarno ugriznit. Sošolec mojega moža je zaradi tega skoraj umrl, ker je fasal neko bakterijo. 

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
4.3.2006 13:47:21   
Skorpija
Pika nou voris - za v potičko in ostalo lahko kupiš od kotanija naribano limonino in pomarančno lupinico v stekleničkah - tako neškropljeno... Je pa logično, da je sadje močno špricano, saj le tako lahko zdrži skladiščenje preden pride do polic - tudi z jabolki žal ni dosti bolje... Lupiti je edino zdravilo... Ja, daleč smo prišliuser posted image

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.3.2006 8:50:17   
Nasy
da ne boste mislile, da jagode, ki prihajajo iz Španije, niso namočene v noben konzervansuser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kokosov piščanec z brokolijem in stročjim ...
photo
Ta jed s tajskim pridihom združuje puste beljakovine in rastlinske vlaknine s sladkastim in kremastim kokosovim mlekom. ...
RECEPT: Bananin kruh - zdrava sladica za m...
Moja sorodnica me je spodbudila, da sem preizkusila, eksperimentirala z receptom in nastal je moj prvi bananin kruh. Ni ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......