Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
citrusi obdelani s konzervansi?! 4.3.2006 11:39:34
|
|
|
|
pika74
|
Upam, da nisem narobe opredelila tole temo - če sem falila, jo pa prestavite. No problem. No, da vam povem. Prejle sem šla po nakupih... in ko sem nabirala limone, me je nekaj zmotilo. Napis ob limonah. OK cena tok pa tok, piše limone, piše številka... nad tem pa piše: CITRUS JE OBDELAN S KONZERVANSI Kaj hudiča zdej to pomen? A je to dobr? Mislm, sej limone se mi niso zdele nič drugačne, kot ponavad. Sam... a je tuki kakšen kemik, oz. strokovnjak za prehrano, ki mi zna razložt? No, sej mogoče sam mal pretiravam. Sam še nikol nisem vidla, da bi na svežem sadju kej tazga pisal, pa ne bi rada bla tepka . Lp
|
|
RE: citrusi obdelani s konzervansi?! 4.3.2006 11:51:17
|
|
|
|
Primoza
|
Ne s konzervansi ampak s pesticidi - pomeni, da je škropljen in da se lupine ne sme uporabljati v prehrani.
|
|
|
|
RE: citrusi obdelani s konzervansi?! 4.3.2006 12:07:19
|
|
|
|
pika74
|
Sam pisalo je pa s konzervansi .
|
|
RE: citrusi obdelani s konzervansi?! 4.3.2006 12:13:07
|
|
|
|
pika74
|
sej vem, mal kompliciram... sam zdej pa pomislte, včasih so se pekle potice in not se je naribala limonina lupina - za aromo. Ampak včasih ni blo teh pesticidov... zdej je pa tega vse več in več. Marsikakšna mamca pa še zmer nariba limonino lupino v potičko... ah kam gre ta svet...
|
|
RE: citrusi obdelani s konzervansi?! 4.3.2006 12:18:12
|
|
|
|
Primoza
|
IZVIRNO SPOROČILO: pika74 aromo. Ampak včasih ni blo teh pesticidov... zdej je pa tega vse več in več. Pesticidi in (konzervansi) so bili, ampak ni bilo potrebno označevati tega v maloprodaji, kot je zdaj v predpisih. Princip: česar ne veš, tega ni.
|
|
|
|
RE: citrusi obdelani s konzervansi?! 4.3.2006 12:23:52
|
|
|
|
pika74
|
Ja najbrž je EU prinesla tudi večjo osveščenost. Ampak še neki moram dodat... poznam ljudi, ki jejo banane tako, da jih najprej ugriznejo (pazi - ugriznejo v olupek!!), in me kar zvije ob tem. Najbrž je banana tudi obdelana s pesticidi oz. konzervansi. Ampak - a se tega vraga sploh da odstranit? A lahko odstraniš pesticide s tem, da limono umiješ pod tekočo vodo? A je to dovolj? Al s tem ne nardiš glih nevem kaj?
|
|
RE: citrusi obdelani s konzervansi?! 4.3.2006 12:26:43
|
|
|
|
Primoza
|
Ne moreš, lupina je neužitna.
|
|
|
|
RE: citrusi obdelani s konzervansi?! 4.3.2006 12:43:20
|
|
|
|
Jančika_
|
Ja, pri nas v štacuni itak piše na vsaki deklaraciji pri citrusih, da je lupina neužitna.
|
|
|
|
RE: citrusi obdelani s konzervansi?! 4.3.2006 12:45:16
|
|
|
|
Jančika_
|
Aja, Pika, pa prijatelj, ki dela na kmetijskem inštitutu, oddelek za sadjarstvo, mi je rekel, da so banane med najbolj obremenjenimi sadeži, kar se tiče pesticidov itd. Sicer imaj debelo lupino, ki pa je porozna, tako da vseeno veliko pride not v sadež .
|
|
|
|
RE: citrusi obdelani s konzervansi?! 4.3.2006 13:08:33
|
|
|
|
pika74
|
O kriza... pol bo pa našga direktorja kmal pobral, ker glih on je eden tistih, ki velikokrat veselo ugrizne v bananin olupek. Mu moram čim prej povedat pa sprintat kakšne so posledice uživanja pesticidov... .
|
|
RE: citrusi obdelani s konzervansi?! 4.3.2006 13:42:29
|
|
|
|
Anonimen
|
U, v bananine ulupke je pa res nevarno ugriznit. Sošolec mojega moža je zaradi tega skoraj umrl, ker je fasal neko bakterijo.
|
|
|
|
RE: citrusi obdelani s konzervansi?! 4.3.2006 13:47:21
|
|
|
|
Skorpija
|
Pika nou voris - za v potičko in ostalo lahko kupiš od kotanija naribano limonino in pomarančno lupinico v stekleničkah - tako neškropljeno... Je pa logično, da je sadje močno špricano, saj le tako lahko zdrži skladiščenje preden pride do polic - tudi z jabolki žal ni dosti bolje... Lupiti je edino zdravilo... Ja, daleč smo prišli
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......