Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
carski rez v Lj. porodnišnici 5.9.2005 12:08:15
|
|
|
|
nejcko
|
Če imaš naročen CR, te ponavadi nanj naročijo kakšen teden pred PDP. Meni so samo merili pritisk in naredili EKG, pa malo te sprašujejo o splošnem zdravju.
Če je tvoj izbrani gin., ki te je tudi napotil na CR, zaposlen v porodnišnici, ti bo najverjetneje delal sekcijo kar sam, drugače pa ti ga bodo določeili sami.
Pred operacijo ti bodo pobrili trebuh in predel, kjer bodo rezali - mene so spodaj obrili čisto na balin, dali ti bodo klistir (postopek je v bistvu enek kot pred normalnim porodom), po vsej verjetnosti ti bodo s katetrom spraznili mehur, ti vanj vlili neko modro tekočino, ti predel rane razkužili.
Zbudijo te sicer takoj po operaciji, samo odvisno je, kako boš ti sama reagirala na ta poseg. Je čisto odvisno od osebe. Nekatere so "v komi" še cel dan, druge so takoj fit - jaz sem imela 2x CR, pa sem prebujanje zelo različno doživljala.
Po operaciji si cca 2 dni v šok sobi oz na intenzivni negi, nato pa še 4 dni na A oddelku. Ponavadi greš domov 6 dan po porodu, če je s teboj oz. bebico vse ok.
Otroka dobiš k sebi še isti dan, ko se zbudiš iz narkoze (CR ti bodo verjetno delali dopoldne, tako da boš pri popoldanskem ali pa vsaj večernem dojenju že dobila otročka).
|
|
|
|
carski rez v Lj. porodnišnici 5.9.2005 12:16:34
|
|
|
|
saratanja
|
Hola!
Na prva dva ne vem odgovora, ker sem jaz imela CR šele potem, ko se mali ni spustil pri naravnem porodu, ki je prej trajal kakih pet ur.
3. - običajno šest dni
4. - nimam pojma
5. Otroka so mi kazali že takoj, ko sem šla iz operacijske sobe (med tem je bil tisto uro, ko so mene zbujali, v očetovem naročju), vendar se spomnim samo megleno. Potem ti ga, v čas ko si v intenzivni, prinesejo, ko je čas hranjenja in čas obiskov (v intenzivni si okoli dva do tri dni: štejejo 0 dan - dan rojstva, 1 dan in 2 dan, ko že dobiš hrano in ti poiščejo sobo). Ko te premestijo v sobo, je kot po vsakem klasičnem porodu (otrok je ves čas pri tebi).
6. Pred operacijo so me še dodatno obrili, podpisati sem morala neke dokumente (med bolečimi popadki se niti ne spomnim, kako sem to naredila, še manj, da bi vedla, kaj sem podpisala).Glede zbujanja iz narkoze pa naj bi bilo to odvisno od anestazista...nekateri to storijo hitreje, drugi počasneje. Pri meni naj bi trajalo celo uro.
|
|
|
|
carski rez v Lj. porodnišnici 5.9.2005 16:31:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Teja, nekaj me zanima (saj vem, da ni odgovor na vprašanje, pa vseeno prosim za odgovor): ali so ti pri prečni legi otroka tudi poskušali narediti zunanji obrat (v eno ali drugo smer)? Ali se to pri prečni legi ne izvaja?
Ali se lahko pri v naprej dogovorjenem CR odločaš med vrstami anestezije? S tem imam v mislih predvsem lokalno anestezijo.
|
|
|
|
carski rez v Lj. porodnišnici 5.9.2005 17:33:24
|
|
|
|
Pia67
|
Živjo!
mene čaka CR pojutrišnjem (ne zaradi lege punčke, temveč zaradi operacij na maternici, ki se ob porodu zato lahko raztrga). Strinjam se z goraj napisanim, le glede naestezije bi imela pripombo. če je CR vnaprej napovedan, se lahko zmeniš glede anestezije (če te seveda ne prehitijo popadki in se otrok ne spusti). Splošna ni priporočljiva, ker morajo CR natempirat v 10 min, ker je taka anestezija obremenjujoča za otročička, pa še ti nimaš praktično nič od poroda. Za CR se uporablja spinalni blok, močnejše delovanje kakor EA, ker ti anestetik locirajo v ovojnice hrbtenjače. Tako ne bi mogla npr. potiskat, kar je pri EA še vedno nujno. Ostaneš pri zavesti, med tabo in operativnim posegom je sizer pregrada iz blaga, otroka lahko pobožaš, po 2 urah pa anestezija popusti. Če gre dojiš, isti dan. vstavijo ti tudi kateter, da lahko izločaš, ne kaj časa (ne vem natančno koliko) ti ga pustijo namontiranega, da ti ne zastaja urin. Modro barvilo v mehurju je zaradi tega, ker je kontrast ostalim izločkom (če pride slučajno do poškodbe). Ko greš lulat, lulaš nekaj časa modrikasto. Ni panike, samo hecn zgleda.
Več bi ti lahko povedala po mojem CR, govorim iz izkušenj po 2 operacijah na maternici in tem kar sem prebrala in kar mi je razložil ginekolog.
Upam, da sem malček pomagala.
Pia
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?