Pia67 -> carski rez v Lj. porodnišnici (5.9.2005 17:33:24)
|
Živjo!
mene čaka CR pojutrišnjem (ne zaradi lege punčke, temveč zaradi operacij na maternici, ki se ob porodu zato lahko raztrga). Strinjam se z goraj napisanim, le glede naestezije bi imela pripombo. če je CR vnaprej napovedan, se lahko zmeniš glede anestezije (če te seveda ne prehitijo popadki in se otrok ne spusti). Splošna ni priporočljiva, ker morajo CR natempirat v 10 min, ker je taka anestezija obremenjujoča za otročička, pa še ti nimaš praktično nič od poroda. Za CR se uporablja spinalni blok, močnejše delovanje kakor EA, ker ti anestetik locirajo v ovojnice hrbtenjače. Tako ne bi mogla npr. potiskat, kar je pri EA še vedno nujno. Ostaneš pri zavesti, med tabo in operativnim posegom je sizer pregrada iz blaga, otroka lahko pobožaš, po 2 urah pa anestezija popusti. Če gre dojiš, isti dan. vstavijo ti tudi kateter, da lahko izločaš, ne kaj časa (ne vem natančno koliko) ti ga pustijo namontiranega, da ti ne zastaja urin. Modro barvilo v mehurju je zaradi tega, ker je kontrast ostalim izločkom (če pride slučajno do poškodbe). Ko greš lulat, lulaš nekaj časa modrikasto. Ni panike, samo hecn zgleda.
Več bi ti lahko povedala po mojem CR, govorim iz izkušenj po 2 operacijah na maternici in tem kar sem prebrala in kar mi je razložil ginekolog.
Upam, da sem malček pomagala.
Pia
|
|
|
|