|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bruhanje in driska
21.3.2008 19:59:50   
draganav
Moja 2,5 stara punčka je danes zjutraj ob 5-ih bruhala, samo enkrat in to mleko, ki ga je pila pred spanjem. Zjutraj ob sedmih kakala, ni bila prav driska ampak bolj mehko blato. Nato so me iz vrtca klicali ob 9:30, da je spet malo bruhala. Sem jo šla iskat, zdaj že cel dan ni bruhala, nobene driske. Enkrat je kakala, ampak bolj trdo. Dobila je pa malo vročine 37.5, drugače je zelo dobro razpoložena, je, pije zelo veliko. Zdravnica je rekla, da je kakšna viroza, naj veliko pije in nič drugega. Mene pa zanima a je to rota virus, ker do zdaj še nikoli nismo driskali ali bruhali. Na kaj naj bom pozorna in v katerem primeru naj gremo k zdravniku??

TAKO LEPO JE BITI MAMA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bruhanje in driska
21.3.2008 20:11:42   
melanija
Mi smo imeli rota virus en mesec nazaj. Ta mala mi je od 1 ure ponoči do 5 zjutraj non stop bruhala in driskala, potem pa dobila vročino, naraščala čez dan in zvečer jo je imela 39,5. Drugi dan je vročina minila. Isto se je dogajalo s ta veliko samo da je imela visoko vročino skoraj dva dni, en dan pa je bruhala in driskala. Pri rota virusu blato izredno smrdi.

Jaz bi rekla da pri tvoji pupi ne gre za rota virus.

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.3.2008 20:21:02   
eva1
ne glede na opisano to ni rota-virus! pri rota gre za obilno bruhanje in drisko, ki traja od 3-10 dni! Otrok pnavadi 2 dan dobi vročino, ko začne driskati ponavadi minejo slabosti in bruhanja..blato zelo smrdi in dobesedno lije iz njih!

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.3.2008 21:30:00   
draganav
Ja kaj pa je potem???

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2008 21:47:29   
eva1
Ja vrjetno gre za kakšno virozo...a ste prvič bolani? K zdravniku pojdi, če bi bruhala in imela drisko, če bi ji grozila dehidracija, če ima več dni povišano temparaturo...no sej vidiš otroka kakšen je..če je "prizadet" potem je za k zdravniku, če je živahen in kljub težavam ok, potem ni treba!

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2008 22:43:25   
draganav
Ja seveda, da bi jo peljala, če bi videla da ni vredu.Nismo prvič bolani, ampak še nikoli ni bruhala in driskala, zato sprašujem.

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.3.2008 8:45:48   
Anonimen
Ne,  ni rota, je preblaga oblika.

Moj otrok je tudi en teden nazaj imel tako virozico, ki je trajala en dan. Midva nisva šla nič k zdravniku.

Jaz sem skuhala čaj iz suhih borovni, notri stresla Linex, pa bobi palčke je jedel. Pa coca-colo pil, seveda.user posted image  In je res bilo hitro dobro.

(odgovor članu draganav)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.3.2008 8:59:53   
oka
IZVIRNO SPOROČILO: draganav

Moja 2,5 stara punčka je danes zjutraj ob 5-ih bruhala, samo enkrat in to mleko, ki ga je pila pred spanjem. Zjutraj ob sedmih kakala, ni bila prav driska ampak bolj mehko blato. Nato so me iz vrtca klicali ob 9:30, da je spet malo bruhala. Sem jo šla iskat, zdaj že cel dan ni bruhala, nobene driske. Enkrat je kakala, ampak bolj trdo. Dobila je pa malo vročine 37.5, drugače je zelo dobro razpoložena, je, pije zelo veliko. Zdravnica je rekla, da je kakšna viroza, naj veliko pije in nič drugega. Mene pa zanima a je to rota virus, ker do zdaj še nikoli nismo driskali ali bruhali. Na kaj naj bom pozorna in v katerem primeru naj gremo k zdravniku??

Oprosti, ker bom malo nesramna ampak zakaj si peljala otroka, ki ti je zjutraj bruhal v vrtec? Mislim, da je logično, da če z otrokom nekaj ni v redu, da ga ne pelješ v vrtec ampak ga imaš doma že zaradi otroka samega in pa tudi zaradi drugih otrok.

Drugače pa je veliko različnih virusov, ki povzročajo bruhanje in drisko in ni vsako bruhanje rota virus ,čeprav lahko ta poteka tudi v zelo mili obliki. Poskrbi, da bo zadosti pila, hrana niti ni tako zelo pomembna v tem času, ampak res je najbolj pomembno da pije. Če pa se ti bo zdela zaspana in brezvoljna, potem pa moraš takoj k zdravniku.

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.3.2008 14:39:43   
Blejka26
oka-ko je meni starejša bruhala sem bila cel dan prepričana,da ji pašteta ni odgovarjala in da je zato bruhala.No na koncu se je šele drug dan izkazalo da gre za rota-virus.šele naslednji dan zvečer je začela bolj pogosto bruhat in je dobila drisko.Tko da je bila tudi ona verjetno prepričana da ji kakšna hrana ni pasala in jo je zato odpeljala v vrtec

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.3.2008 16:22:54   
draganav
Ja, točno tako je bilo. Preden je šla spat je pojedla veliko skledo mleka s kroglicami. Točno samo to je zbruhala, zato sem mislila, da jo je mleko tiščalo. Vedno 2x premislim preden jo dam v vrtec. oziroma, če je le malo bolana je doma. Tri tedne nazaj sem začela z novo službo in sem bila že 3 dni doma, tako da verjemi, če bi vedela. da je kaj hujšega bi ostali doma.

Ampak zgleda, da ni bilo nič, ker ni nič bruhala ali driskala, danes je že vredu. Če pa bi že kaj dobila bi dobila od otroka, ki je v ponedeljek bruhal, v torek je že bil v vrtcu, kjer je spet bruhal. No, to pa je že druga zgodba.

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?