oka -> RE: bruhanje in driska (22.3.2008 8:59:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: draganav Moja 2,5 stara punčka je danes zjutraj ob 5-ih bruhala, samo enkrat in to mleko, ki ga je pila pred spanjem. Zjutraj ob sedmih kakala, ni bila prav driska ampak bolj mehko blato. Nato so me iz vrtca klicali ob 9:30, da je spet malo bruhala. Sem jo šla iskat, zdaj že cel dan ni bruhala, nobene driske. Enkrat je kakala, ampak bolj trdo. Dobila je pa malo vročine 37.5, drugače je zelo dobro razpoložena, je, pije zelo veliko. Zdravnica je rekla, da je kakšna viroza, naj veliko pije in nič drugega. Mene pa zanima a je to rota virus, ker do zdaj še nikoli nismo driskali ali bruhali. Na kaj naj bom pozorna in v katerem primeru naj gremo k zdravniku?? Oprosti, ker bom malo nesramna ampak zakaj si peljala otroka, ki ti je zjutraj bruhal v vrtec? Mislim, da je logično, da če z otrokom nekaj ni v redu, da ga ne pelješ v vrtec ampak ga imaš doma že zaradi otroka samega in pa tudi zaradi drugih otrok. Drugače pa je veliko različnih virusov, ki povzročajo bruhanje in drisko in ni vsako bruhanje rota virus ,čeprav lahko ta poteka tudi v zelo mili obliki. Poskrbi, da bo zadosti pila, hrana niti ni tako zelo pomembna v tem času, ampak res je najbolj pomembno da pije. Če pa se ti bo zdela zaspana in brezvoljna, potem pa moraš takoj k zdravniku.
|
|
|
|