ČebelicaMaja
|
Paštetka, očitno si pač na strani delodajalcev- treba je izkoristit delavca do konca, ga izcuzat in izpljunit (verjemi, sem doživela vse živo) in tak sistem trenutno vlada v Slovenskem kapitalizmu, ki ga ti s svojim pisanjem dobesedno poosebljaš, vendar pa dober delodajalec tudi poskrbi za svoje delavce z izobraževanjem, s kakšnimi boni za novo leto, ki se jih pač vsak razveseli, s kakšnim druženjem za dobro klimo- mogoče še nisi slišala za Human Resource Management- no jaz sem to študirala in pač moj delodajalec dela vse v nasprotju s tem, kar je dobra praksa delodajalca, ki hoče obdržat ljudi v tujini- v Sloveniji pa vsi razmišljajo tako kot ti- in vsi v ospredje vlačijo samo pravice in predvsem obveznosti... a mora biti res vse zapisano v pogodbi, ali se danes morda kje še kaj naredi samo od sebe... sory ampak moje prijateljice imajo vse Dedka Mraza za otroke in za vsakega otroka so dobile med 20-30€, da izberejo darila, to ni nič nenavadnega (no morda v tvojem podjetju, meni se pa to zdi pač lepa gesta, da se pocrklja zaposlene...pač na nek način...), tudi to, da se pošlje na izobraževanje je ponekod nuja, pri nas pa privilegij, nekje dajo božičnico, jaz je še nikoli nisem dobila... zato je za delodajalca še najmanj, če mi odobri vsaj dopust, da ga lahko izkoristim- če bi vedela, da me čaka bolniška do konca, bi ga seveda izkoristila še, ko mi je bilo neskončno slabo in sem se mogla privleči v službo, kjer z vestnostjo in poštenostjo opravljam svoje delo, pri čemer pa mi zmanjuje veselja do tega, da hodim v službo ravno zaradi takega odnosa delodajalca, kot ga opisuješ ti- lahko se presekaš na pol, pa zaradi tega ne boš nič več vreden...kaj vse sem žrtvovala za mojega delodajalca, pa to ni prineslo nobene prednosti v "moji kartoteki", ja dobre stavri ne štejejo, slabe pa se takoj zavedejo... tako ali tako upam, da mi ne bo treba nazaj, da bom pred potekom našla kaj drugega... koliko bolniških zaradi otrok je moral biti doma mož, ker jaz dobesedno nisem smela na bolniško (ja vem, po ZDR imam vso pravico, to sem naredila samo enkrat in doživela totalni mobing, da nisem vedela ali bom šla sploh lahko na poletni dopust, kolikokrat sem bolna prišla delat, ker sem sicer dobila pod nos, da smo leni in da smo bolni, ker se nam ne ljubi delat, kolikokrat smo dobili pod nos, da delamo nadure, ker nismo sposobni svojega dela opraviti v 8 urah....) tako da mi gredo kar lasje pokonci, ko berem tvoje enostranske poste...daj se postavi v vlogo ljudi, ki nimajo tako idelanih delovnih odnosov in pogojev in ne zavidajte bolniške, pač pa boditer odpkrite, tudi če bi bile ve na mojem mestu, bi bverjetno izkoristile ali pa vsaj hotele izkoristiti, kar bi vam pripadalo.... ZDR določa kaj je bolniška in določa kaj je LD, nikjer pa ne piše, da ne moreš koristiti LDja če prekineš bolniško...pač v soglasju z delodajalcem...vidim pa, da tukaj velja splošno menenje, da dajmo nekomu vzet še tistega nekaj, ki je pozitivno, samo, da mu ne bo bolje kot meni...tipično Slovensko, se vidi kam nas je taka mentaliteta pripeljala... me je prijateljica opozorila na to križanje na forumu, kadar se govori o bolniških, ne razumem pa kaj imaš ti od tega, saj ne veš zakaj sem doma in kakšna je moja zgodba, vse nismo doma kar za brez veze ...in ja, nekateri smo se v službi zelo trudili, tako zelo, da je trpelo zdravje, tako da ne govori mi o pravicah in obveznostih in kaj mi mora in česa mu ni treba...meni tudi ni treba objet partnerja, pa ga, ker mu je to všeč in se bolje počuti, tudi otroka ni treba objet, ko pade, pa ga, ker ga to potolaži in mu da zalet za naslednje izzive, ali je tako težko razumeti, da dobra praksa, daje pozitivne rezultate, učinke, pa četudi le ta ni zapisana v pogodbi in je- kot praviš ti- ni treba.... Pravzaprav sem razočarana nad takimi posti in temi, ki ploskate... mislila sem si, da bom dobila normalne odgovore, ne pa napadnja in očitke... to, da pa si pač želim tistih 20% gor, pa meni trenutno veliko pomeni, ker nimam riti polne denarja in se hudičevo trudimo, da preživimo tole krizo...eno leto imava že z možem znižane dohodke, sedaj še bolniško - in ja, odločila sva se z otroka, ker kriza bo minila, leta pa grejo in življenje ostane...to razlagam, če bi se katera hotela vtakniti tudi v to- in ja, imam vso pravico, da bom delodajalcu predlagala dopust in bom vesela, če mi ga bo odobril, v nasprotju s tistimi tukaj gor, ki mi tega nikakor ne bi privoščile...