|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška in izhodi
14.3.2007 12:06:29   
arijana..
Pozdravljene!
Zaradi krčev ter oddaljenosti službe, me je gin. dal na bolniško. Komisija mi jo je podaljšala še za en mesec, v odločbi pa je zapisano strogo mirovanje. Predvidevam, da imamo skoraj vse nosečnice podobno odločbo, zanima pa me, če ste res ves čas v hiši. Sama imam doma 2,5- letnico in je nemogoče, da bi jo vseskozi držala noter.  Najprej sem jo mislila imeti doma, vendar sem jo po 2 tednih dala nazaj v vrtec, ker je vsako jutro bila bitka, kje je ta in ta vrtičkar. Zdaj jo zjutraj peljem in po kosilu grem ponjo. Po odločbi pa verjetno tudi to gibanje ne bi bilo dovoljeno, čeprav sem od doma odsotna cca. 20minut.
Skratka ima še katera podobne težave ali pa celo izkušnje s komisijo in njihovimi obiski? Kdaj so prišli...?
Lep pozdrav in mirno nosečnost.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška in izhodi
14.3.2007 12:11:19   
SEMI
Jaz imam isto situacijo kot ti,sem vprašala zdravnika pa je rekel da samo psihični bolniki imajo izhode,kar bom kmalu postala ,če ne bom šla kam ven.Sina včasih mož pelje,včasih pa tudi jaz če ne gre drugače.Ne vem kaj mislijo,da smo vsi simulanti al kaj?Če pa že morajo šparat pa naj kje drugje npr(metadon)ko je itak potrada dnarja.

(odgovor članu arijana..)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.3.2007 12:41:50   
Anonimen
Nimajo samo psihični bolniki izhode. tud nosečnice imajo. jaz npr. delam v zdravstvu in zaradi okužbe pri delu, ne bom hodila v službo, zakaj bi imela strogo ležanje? odvisno od dela, ki ga opravljaš. Če delaš v prahu, tud nimaš strogega ležanja, ampak si na bolniški zaradi vplivov na zdravje na delovnem mestu, ki ga opravljaš.

(odgovor članu SEMI)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2007 12:42:48   
lex
Meni na odločbi sicer piše gibanje v neposreni bližini bolnikovega doma, ker imam nizek pritisk, Aleks je dopoldan v vrtcu (tam tudi spi, ker drugače on ne bi hodil več spat), jaz si kaj naredim po hiši, se učim za strokovnega, popoldan grem za s tamalim ven, ker drugače bi se nam vsem zmešalo. Danes greva še neke papirje rihtat za hišico in v šoping, drugač bo ostal brez plenic (na našem koncu nimamo niti ene spodobne trgovine, tako da se moram peljati 20 km iz kraja, da pridem do njih, ker 2x več pa ne dam za njih.) Vedno povem tašči, da gremo kam in da če me kdo išče naj reče, da sem na prehodu. Zadnjič je pa ni bilo doma sem jim kar listek napopala na vrata, da sem na naslovu svojih staršev (pa še res sem bila). Prvič ko sem bila noseča, sem bila sicer na komisiji samo dober teden pa jih ni bilo od nikoder, pa še sestrična je rekla (bila je celo nosečnost doma), da jih ni bilo.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu SEMI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2007 13:14:57   
Dejča
Njabrž kak kratek sprehod tudi ne more škoditi, razen če imaš rizično nosečnost - saj te drugače najbrž od nenehnega ležanja in posedanja še vse boli.

< Sporočilo je popravil Dejča -- 14.3.2007 13:16:20 >

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2007 13:34:46   
Blejka26
jaz sem slišala,da če imaš bolniško ne smeš hoditi naokoli.Ena moja kolegica je rekla,da so ji rekli,da niti po svojega otroka ne sme iti v vrtec...potem pa veste...kam to pelje.

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.3.2007 13:45:52   
majrim
no,pa smo tam...tudi sama sem na bolniški (zaradi obupnega otekanja nog) in mi zdaj v prvi odločbi komisije piše,da moram bit doma, izhodi so dovoljeni le ob obisku zdravnika...ne sprašuj,kako se počutim  zaprta med štirimi stenami...saj ne rečem nič,ker daleč s takimi nogami res ne morem,ampak kak sprehod kratek pa bi le pasal..je pa kolegica klicala na zavod za socialo in vprašala,pa so ji rekli ,da enkrat na mesec zberejo 10 punc in jih obiščejo,a da niso tako strogi,kot pri drugih bolniških...kaj pa vem...sama sem vseeno skeptična in se bom tega kar držala,bom pa jutri vprašala zdravnico kako je s sprehodi,ker če ne,bom dobila živčni zlom...

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.3.2007 13:51:35   
Anonimen
Jaz že 14 dni čakam na odločbo od komisije, pa še nič. Sicer sem os. zdravnika prosila, da naj v prošnji dopiše za dovoljene sprehoda, pa zdaj čakam, kaj bo. Meni so te 4 stene tudi že vrh glave in se mi kravžlja doma. Sem pa doma že od 1. februarja. Sem bila že tik pred tem, da samovoljno prekinem bolniško, ker je to huje kot pa delat z bolečinami.

(odgovor članu majrim)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.3.2007 13:57:03   
majrim
zvesta...sem tudi jaz razmišljala ,da bi prekinila bolniško,a ne morem...zdaj se je pojavil še visok priitisk...pa itak vem,da ne bi vzdržala dolgo v službi...pogrešam pa družbo...joj,kaj vse moramo potrpet ženskeuser posted image ...a tebi je zdravnica napisala priporočilo za izhode??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.3.2007 14:02:12   
Anonimen
Prosila sem ga, da dopiše. Upam, da je res. Kaj bo pa presodila komisija, pa še čakam.

Moj zdravnik je prošnjo komisji poslal 2.3. Danes je 14., pa še kar ni odločbe. Kako dolgo traja pri vas, da jo dobite?

(odgovor članu majrim)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
14.3.2007 14:06:32   
majrim
jaz sem odločbo dobila v roku enega tedna...dva dni prej preden ti poteče bolniška je dala zdravnica naprej in čez en teden sem že imela odločbo...čudno,da gre tako počasi pri vas..user posted image ...bo že,ne sekiraj se...si probala poklicat kaj osebnega zdravnika,če so oni dobili??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.3.2007 14:10:55   
triša
Če imaš napisano strogo mirovanje moraš biti samo doma in počivati. Ker če te dobijo boš naj..... Jaz sem bila tudi na bolniški, sicer ne na strogem mirovanju pa sem se bolj doma držala, ker sem se itak slabo počutila in se mi ni nti nikamor dalo. Odloči se sama, jaz na tvojem mestu na bi šla pre daleč od doma, vsaj med tednom do 16 ne. Ker ne vem če se popoldan in med vikendi da komisiji okrog laufat. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.3.2007 14:19:48   
majrim
se strinjam triša,ker je škoda reskirat...malo pa človek le potrpi...saj bo pol dovolj časa za potepanje...

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.3.2007 14:25:05   
ana b
O sotrpinke pozdravljene!
Meni se tudi že meša od štirih sten, pa še malček je stalno doma bolan, tako da 100% počivam in mirujem user posted image . Imam pa tudi jaz odločbo komisije, v kateri piše, da moram mirovati na svojem domu,... Mislim, da bom konec meseca samovoljno prekinila bolniško, če bo do takrat vse v redu, ali pa prosila zdravnico, če pošlje za ponovno mnenje, da mi vsaj sprehode dovolijo, pa saj ne bi šla na Triglav. To sedaj pa je noro, mož pa na koncu z živci. Vrtec, trgovina, vse okrog hiše narest,...

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.3.2007 14:28:09   
nemrak
user posted image
Mene je v prvi nosečnosti obiskala komisija dop.
Imam pa prijateljico, ki jo je obiskala v obeh nosečnostih in to med vikendom.
Tako, da oni nimajo omejitev, ker to za njih delajo drugi ljudje, ne oni sami.

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.3.2007 14:30:30   
žarnica
tudi jaz sem v tem, že osem tednov imam mirovanje na domu.user posted image Res nikamor ne grem, razen malo pred hišo s hčerko, pa do ginekologa. Do zdajnisem imela kontrole. Grem pa itak čez dva dni nazaj v službo- sem sama prekinila bolniško,ker se mi doma že meša. ČE mi ne bo šlo, še vedno lahko grem nazaj na bolniško.

Sem pa doma zaradi krvavitev in grozečega splava na začetku nosečnosti.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.3.2007 14:37:48   
guppy
Oooo, kok sem vam hvaležna za tole temo. MEN SE BO ZMEŠAL!!! Nosečnost z dvojčki, neprestano bruhanje --> zaprli so me med 4 stene. Niti nosu ven ne pomolim, razen če grem k zdravniku. Zdaj sem staknila še angino, tako da mi paše biti doma, ampak TO JE NORO PUNCE... res sem na robu, da postanem psihični bolnik, če ne kaj drugega!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ni mi normalno, da se ne bom smela do poroda sprehoditi NIKAMOR. Kondicije imam zdaj toliko, da zmorem ravno obisk WCja po stopnicah in nazaj. Kuham tako, da vmes kar na pultu sedim. Konec me bo! Zdravnica non stop piše, da priporoča sprehode, ker vidi, da se mi trga... pa nič.

...Sem pa ravno v fazi pričakovanja nove odločbe...

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.3.2007 15:19:24   
majrim
no,vidim,da nas je kar precej...in pol naj človek ostane hladen pri 20 stopinjah,ki so zunaj???user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.3.2007 21:19:54   
*tajda*
hvala bogu da imamo ta forum da lahko mal poklepetamo.Jst sem trenutno še na dopustu,ker mi drugače propade če ga ne izkoristim,mi je pa ginekologinja rekla da grem lahko takoj na bolniško,ker delam v zdravstvu na zelo težki kirurgiji in me je kar strah ko berem tole.A se da tako zmenit da lahko hodiš na sprehode,ker bom rodila šele septembra bi šla rada tudi kaj na morje-me prav zanima če je to mogoče.Pa sej nosečnice naj bi plavala pa se gibale,sploh če nisi doma zaradi kakšnih posebnih težav ampak zaradi neprimernosti dela za nosečnico.user posted image

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.3.2007 9:43:20   
Anonimen
No, končno je pravkar poštar prinesel odločbo. nezmožna za delo od 1.3. do 31.3. Se pravi cel mesec. In piše: V ČASU BOLNIŠKEGA STALEŽA JE ZAVAROVANCU-KI DOVOLJENO ZAPUSTITI BIVALIŠČE ZA OBISK PRI ZDRAVNIKU OZ. POTREBNO JE UPOŠTEVATI NAVODILA OSEBNEGA ZDRAVNIKA.

A to pomeni, da lahko šetam?

(odgovor članu arijana..)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
15.3.2007 10:47:28   
majda12
user posted image LP!Jaz sem bila celo nosečnost v b staležu,zaradi rizične nosečnosti, sem se z ginekologom sproti dogovarjala za sprehode,torej mi je napisal v materinsko knjižico koliko sprehoda mi prepada dopoldan in popoldan .Probajte se zmeniti,pa bo življenje še lepše,ko boste z svojo pikico črpale prekrasno sonce.Bayuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.3.2007 11:04:12   
majrim
zvesta...tudi meni je tako pisalo...ampak o sprehodih pa nikjer ne duha ne sluha...bomo videli,kaj bo danes rekla splošna zdravnica...se pa vseeno raje držim doma,čeprav je ob takem vremenu hudičeva težkouser posted image

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.3.2007 11:30:25   
Eca
Meni enako piše v odločbi kot Zvesti. Moja g. pa je na potrdilo za oseb. zdravnika napisala, da imam dovoljene krajše sprehode. Torej mora to oseb. zdravnik upoštevat. V končni fazi ti g. napiše potrdilo za komisijo in ne osebni zdravnik, saj nosečnost in težave niso njegovo področje. To je moje mnenje.
Po  moji logiki, lahko jaz z mojo odločbo grem na kratek sprehod - praviloma grem vsak 2 ali 3 dan na res kratek sprehod, kaj več itak ne zmorem zaradi išiasa.
Na bolniški pa sem od 6.11.2006, kontrole pa do sedaj še nisem imela. Tudi v prvi nosečnosti sem bila na bolniški od 20. tedna, pa ni bilo nobene kontrole.
Priznam pa, da mi ni ravno vseeno, če bi potrkali na moja vrata - neki strah vseeno obstaja.

Lp, Eca

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.3.2007 12:04:15   
Anonimen
Se raje ne bom izpostavljala z nickom.Tudi jaz sem doma med štirimi stenami. Ker živimo na vasi, se bojim pokazati zunaj. Ko sem pred dvema tednoma gledala Preverjeno in sem videla, da detektivi sprašujejo celo sosede, me je kar minilo. Res imam težave in se ne vozim naokrog, ker me že po vožnji na sam pregled vse boli, ampak bila bi pa zraven hiše in nadzorovala malega, ko je na soncu. Na sprehod z njim itak ne bi šla, ker me to preveč utrudi in sem popoldne in zvečer truplo na kavču, ki potrebuje Buscopan in masažo. Bojim pa se sosedov in kakšne prijave. Baje so najbolj nevarni "prijatelji", sosedi in delodajalci in tu na vsai se mi zdi, da imajo vsi preveč časa, pa še v službi nisi ravno med priljubljenimi. Strah me je, da zvonca ne bom slišala, da bom v drugem delu hiše, da se bom takrat ravno tuširala...sem brala, da to ni izgovor. Na zvonec smo nalepili nalepko z imeni, da bi zvonili vsaj na pravi zvonec. Vsak dan preverjam, če dela. Čisto sem že zapsihirana od tega..

(odgovor članu Eca)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
15.3.2007 12:09:07   
guppy
Anonimna, tole z zvoncem... je pa tok res!! V delu hise, kjer ziviva z mozem, se navadni zvonec ne slisi. Tako imava brezzicni zvonec, ki zvoni tu gor. Ta vsake toliko crkne, ker mu zmanjka baterij... ma, za znoret!!! Poleg tega - če grem slučajno na stranišče (v srednjem nadstropju), pa sploh ne slišim tega zvonca... SHOOT ME!! Da o tuširanju in o kosilu ne govorim... lahko bi si edino zvonec na rit nalimala in potem z njim hodila po hiši.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?