|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   boli v križu!!!!!!!!!
24.1.2006 12:06:34   
afrika
Kakšnih 10 dni me že boli v desnem križnem predelu... vedno bolj... sem leto po porodu... najbrž živec pritiska na hrbtenico... in najbrž je od dvigovanja desetkilskega otroka... 
Zanima me, če je imela katera podobne težave in kako ste jih rešile? Se to pomiri samo od sebe ali je bila potrebna fizioterapija???

Hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: boli v križu!!!!!!!!!
24.1.2006 12:18:29   
artista7
jaz imam podobne probleme, ki že imajo diagnozo (hernija diska). Me pa isto boli (čeprav nimam svojih otrok), če dvigujem bratranca, ki ima sedaj malo več kot leto dni.  Če ga rada pestuješ, ti priporočam, da preden ga dvigniš, počepneš, in potem z njim vred dvigneš celo telo, ker tako hrbtenica manj trpi. Ne sklanjaj se nikoli direktno, vedno počepni, ko ležiš na postelji imej noge naravnost in ne prekrižanih.

Delaj vaje za krepitev hrbtnih in trebušnih mišic: najbolj potrebni so trebušnjaki, dvigovanje nog.. točen razpored teh vaj lahko dobiš pri zdravniku (taka preglednica vaj se dobi na listu) ali pa na med over net, ali pa v iskalnik vpiši: vaje za hrbet ali pa hernia disci, mogoče bi tu tudi bilo kaj. Najbolj važno je, da ojačaš te dvoje mišice, da se vso delo prenaša nanje, da delajo one in ne hrbtenica. Če te res boli, nosi tudi čevlje z nizko peto, ne visoko, ker to samo hrbet trpi.
Za te bolečine žal ni trenutnih rešitev, treba je biti vztrajen in delati. Sicer nekaj pomagajo tudi tablete, protibolečinske, vendar to ni trajna rešitev (naklofen, ketonal). Nekaj pomaga tudi masaža tega predela.
Si pač še ena od nas, ki ima te težave, samo če boš vztrajna, ti bo uspelo.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.1.2006 12:21:28   
artista7
še to bi rada dodala.. na socialno imaš fizioterapije samo 10 delovnih dni na leto zastonj, če rabiš več, neradi dajo. Poskušaj sama najprej kaj naresti za hrbet, preden greš na fizio. Meni namreč ni ustrezala, ker sem bila po vsem skupaj potem še bolj utrujena. Bolje je, da zase poskusiš najprej sama poskrbeti, ker so tole pri tebi začetne težave, ki se jih da s telovadbo precej uspešno odpraviti. Drugega izhoda- žal- ni.
Veliko uspeha!user posted image

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.1.2006 12:33:52   
Naty*Taja
Zdravo
Tudi jaz imam probleme s križem. Ravno zadnje tri dni imam take bolečine, da se sploh ne upam orng premikat. Nisem pa ravno prepričana, da je to zaradi nosečnosti, saj sem bila pred tremi leti operirana na križu (kila - hernia disci).
Je pa tudi to, da je moj osemmesečnik strašno zahteven zdej - že raca in je sploh non-stop v gibanju, tak da me zahteva celo. Je pa tudi težek in velik - sploh za moj križ - atestiran  za največ deset kil dodatnega tovora!!user posted image

No ja jaz sem imela isto kot ti, sam mene so morali pod nujno operirat, ker je bilo tak zelo hudo. Seveda so najprej poskusli z nategovanjem (res te prvežejo in poskusijo nategnat, da bi ono sranje nazaj not skočl) pa sem vpila že ko so me na tisto mizo gor dal. Tak da sem božič 2003 preživela not - 9 dni sem čakala na operacijo, ker ni bilo osebja in sem non stop, proti koncu že na tri ure zahtevala narkotike, ki so mi jih dajali v rito in roko, da nisem čutla. Groza! Te bolečine ne privoščim niti najhujšemu sovražniku! Sem pa imela par let prej take probleme kot ti praviš, sam moja nezainteresirana zdravnivca je sam govorila, da je to od premal gibanja, sedenja..da se ne da nič naredit! Zdej vem, da bi se dalo marsikej naredit kot preventiva pred operacijo!
Mislim, pa da ti bo najbolj prav prišlo da PRAVILNO krepiš hrbtne mišice, da boš zdržala  in pa da se striktno ogibaš hitrih gibov in dvigovanja težkih bremen (tudi bana opranih cot je lahko pretežka). Dobra je tudi telovadba na DVD od vzajemne - delajo ravno vaje za krepitev teh mišic! Meni so to takole razložili. Zaradi deformacije hrbtenice pride do tega, da sta vretenci narobe postavljeni, zamaknjeni in se zaradi tega poškoduje medvretenčni disk, ki zgleda tako kot blažilna blazina. Le-ta pokne in se iz snovi iz njega, ki zgleda kot nekakšna želatina, naredi tak ko kakšna kapljica, ki potem pritiska na živec v hrbteničnem kanalu. In zaradi tega ti odpove noga, ker ti ta "kapljica" pritiska na živec in ga lahko tudi prekine!!!
No vsekakor bi jaz zahtevala kakšne bolj podrobne preiskave - slikanje, ki točno pokaže za kaj gre. Po moji izkušnji ni več šans, da me še kdo prepriča,da to ni nič in da bo zginlo, če shujšam al pa se več razgibavam!! Še slabše je lahko zaradi tega. Poznam kr neki primerov, ki sem jih spoznala v bolnici in v zdravilišču, ki so jih na ta način zaj... za celo življenje! Hvalabogu zdej nimam več tako velikih problemov (zaenkrat). Se bom pa mogla celo življenje pazit. Potrudi se in bodi tečna za svoj križ!!Srečno

Tudi jaz imam probleme s križem. Ravno zadnje tri dni imam take bolečine, da se sploh ne upam orng premikat. Nisem pa ravno prepričana, da je to zaradi nosečnosti, saj sem bila pred tremi leti operirana na križu (kila - hernia disci).
Je pa tudi to, da je moj osemmesečnik strašno zahteven zdej - že raca in je sploh non-stop v gibanju, tak da me zahteva celo. Je pa tudi težek in velik - sploh za moj križ - atestiran  za največ deset kil dodatnega tovora!!user posted image

P.S. sem kr mal skopirala, ker smo se zadnjič ravno na to temo pogovarjale z julijkami!
Pazi svojo hrbtenico, ker imaš samo eno!!

MONTIGNAC

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.1.2006 12:39:12   
artista7
meni je bilo za znoret, isto, hernija, samo so rekli, da z operacijo počakati, dokler se da. Z nategovanjem niso naredili pri meni nič, samo še bolj je bolelo. Isto ni nič pomagala elektroterapija.Vaje. o da, to pa pomaga. Pa pozabila sem še omenit hrbtno plavanje (ne prsno, ki spet obremenjuje), ki deluje tudi blagodejno.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.1.2006 13:20:30   
nenni
Mene je tut v novembru najprej kakšen teden bolelo, no pa sem to tut ignorirala, dokler me ni konkretno vščipnilo in to tako, da nisem mogla vstat s postelje. Na wc sem hodila po 4.
Dobila sem pa parkrat injekcijo in pa fizoterapijo, kjer sem se naučila delat pravilne vaje.
So mi pa skoz poudarjal, da si moram okrepit trebušne in hrbtne mišice, tako da zdaj vaje delam vsak dan.
Upam, da se mi nikoli več ne ponovi, ker so bolečine za znoret.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.1.2006 13:46:22   
beti 1
Afrika meni se je to zgodilo na prvem dopustu, ko je mel mali 7 mesecev in okol 8 kg, pa še kampiral smo. Dokler smo bli na dopustu je bla kriza, sem pač nonstop možeku težila, da je malega namesto mene prekladal, ker sem kakšen večer komaj do WC-ja šla, sem prav šepala. Ko smo prišli domov sem počivala, kolkr sem lahko, pazila na res pravilno dvigovanje in nošenje user posted image , pa se je po kakšnih 3 tednih zadeva kar pomirila. Me pa zdaj v drugi nosečnosti matra točno isti predel že od tretjega meseca naprej, vsak dan bolj. Zdaj pa pač nič ne pomaga, upam da bo porod odrešilna bilka.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.1.2006 14:08:34   
Naty*Taja
Kura, ka nas je!!Sej bi lahko komod ustanovile klub hrbteničarc. Zdej pa verjamem terapevtki v Laškem, ki je povdarjala, koliko je dandanašnji hrbteničarjev! Že skor vsak ima probleme s hrbtenico, še otroci! Dejmo telovadit in odgnat te hudobne bolečine!! Al pa kapele not namesto križa user posted image !

MONTIGNAC

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.1.2006 19:30:51   
Emm
Ja se strinjam klub za upognjence.user posted image
Mene tut že kar dober teden boli v križu tako da se komaj premikam kaj šele ko si samo glavo perem sem na vseh 4.Nimam pojma kaj je moj mi pravi da je nerazgibanost sam neverjamem.Kdo je lahko nerazgiban zraven 1 letnega otrokauser posted image .Kaj bo s klubom???

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.1.2006 19:58:26   
Anonimen
Mene je tudi blazno bolel križ, ko je bil Tibor star kakšno leto. Se spomnim, da sem takrat začela hoditi v službo in se mi je fino zdelo, da sem res šla peš. Ampak mi je še vedno bilo pogosto zelo vroče, še od nosečnosti, višek krvi in to, tako tudi med hojo. Bil pa je februar. In sem se do službe fino prepotila čez križ, nato pa se v službi seveda slekla. Po moje je bilo to to. Pa še na plavanje za dojenčke sva hodila, kjer se tudi nisem imela nikoli časa temeljito oblečt in posušit. Bila sem npr. brez majice, samo v puloverju in budni pri minus ne vem koliko.
Teta, ki je fizioterapevtka, mi je rekla, da je treba masirat z ledom. To sem enkrat tudi naredila, pa je bilo še tisočkrat huje. Ampak mene je res blazno bolelo, kaka dva meseca sem bila na ketonalih, da sem sploh lahko kolikor toliko funkcionirala. Hodila sem cip - cap, po stopnicah tako, da sem se držala z eno roko za ograjo, z drugo pa za steno. Komaj sem prilezla do avta, v službi pa itak ves čas sedim pri miru, tako da mi je bilo laže, kot če bi bila doma z otrokom. Zdravniki so me vsi takoj odslovili, ko sem jim povedala, da imam enoletnega otroka. Aha, potem je itak to zaradi dvigovanja, so rekli in je bilo zanje opravljeno.
Potem pa nekega dne sedim na vikendu, na pručki, naslonjena na lončeno peč. Dolgo sem tako sedela, ker mi je blazno pasalo. Kakšno uro, mogoče. Kar žgalo me je v hrbet, tako je bila peč vroča. In ko sem vstala - glej ga čuda - sploh me ni več bolelo. Moj križ se je čudežno pozdravil. 
Zato jaz priporočam gretje. Morda s kako grelno blazino. Poskusite, izgubiti tako nimate kaj. Če pa ne bo bolje, vam pa ostane še led. Če nimate tistega gela, ki se ga da zmrznit z vrečko vred, nalijte vodo v jogurtov kotarček in dajte zmrznit, pa se motem s tem ledom masirajte. Naj bi pomagalo, so prepričani fizioterapevti.

(odgovor članu Emm)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.1.2006 20:20:56   
afrika
Joj, drage moje upognjenke... saj ne da bi podcenjevala te moje bolečine... vem, hrbtenica je le ena,... samo ste me pa vseeno malo prestrašile... in prav da ste me! Se vam vsem po vrsti zahvaljujem za vaše napotkeuser posted image ! Očitno so moje švohne mišice še vedno prešvohne, čeprav vadim jogo. Očitno premalo. Bo treba še bolj! Bi že kar začela telovadituser posted image , pa sem od zdravnice dobila navodilo: počivat, dokler se ne umiri bolečina. In to je tudi vse, kar sem uspela izvedet. No ja, in da moram okrepiti mišice in če ne bom, da lahko useka v nogo in rodi išias. Ja, to se mi zdaj prvič dogaja in upam, da uspem rešiti zadevo s telovadbo. Tudi za vse vaše križe držim pesti... ko bo pa klub aktiviran, se pa itak vidimouser posted image !!!   

(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.1.2006 20:37:16   
artista7
Emm, ne si glave umivat sklonjena nad banjo ali kakorkoli sklonjena! meni je zdravnik takoj rekel, da naj tega ne delam! resno!

(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.1.2006 20:41:31   
artista7
išias ali pa hernija diska sta dve različni zadevi, kolikor jaz vem. išias preneha, hernija pa ostane, samo ublažiti se jo da z vajami in s tem preprečiti nevrološki izpad. Če do tega pride, pa ponavadi operacija ni več daleč. Čeprav je en naš kolega s toplicami marsikaj popravil po tem izpadu. Samo telovadba usmerjena prav na trebuh in hrbet pomaga najbolj, joga ne toliko, ti govorim iz lastnih izkušenj!
Upam da se bolečina kmalu umiri. A si dobila kake tablete?

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.1.2006 7:13:28   
afrika
Tablet nisem dobila... sicer mi jih je hotla dat (proti bolečinam), samo sem rekla da ne, sem namreč proti kakršnim koli tabletam (če ni nujno potrebno). Se za vsako tegobo čajček najde ali pa kakšna druga "domačica". No ja, pa še dojim, tako da absolutno ne. Bom že potrpela (vsaj vem, da sem živa)... sicer pa ni tako zelo hudo. Če ležim, pojenja za en čas, potem ko sem aktivna, pa spet začutim.
No, zdravnica mi je sicer rekla. da to lahko pelje v išias... (po tem kar sem ji povedala)... samo... dejansko tako ne more točno vedeti... bi morala verjetno na slikanje, da bi se točno vedelo kaj in kako.
Zdaj bom res še počakala, da vidim če se bo umirilo, če pa se ne bo, bom pa zahtevala nadaljne preiskave.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Tiste ki imate fantka..
Erin

Kdaj mu je šla kožica od lulija čisto dol?

do 1. leta (44%)

do 2. leta (13%)

do 3. leta (7%)

kasneje (21%)

operativno (14%)

Število vseh glasov: 244

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!