Naty*Taja -> RE: boli v križu!!!!!!!!! (24.1.2006 12:33:52)
|
Zdravo Tudi jaz imam probleme s križem. Ravno zadnje tri dni imam take bolečine, da se sploh ne upam orng premikat. Nisem pa ravno prepričana, da je to zaradi nosečnosti, saj sem bila pred tremi leti operirana na križu (kila - hernia disci). Je pa tudi to, da je moj osemmesečnik strašno zahteven zdej - že raca in je sploh non-stop v gibanju, tak da me zahteva celo. Je pa tudi težek in velik - sploh za moj križ - atestiran za največ deset kil dodatnega tovora!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] No ja jaz sem imela isto kot ti, sam mene so morali pod nujno operirat, ker je bilo tak zelo hudo. Seveda so najprej poskusli z nategovanjem (res te prvežejo in poskusijo nategnat, da bi ono sranje nazaj not skočl) pa sem vpila že ko so me na tisto mizo gor dal. Tak da sem božič 2003 preživela not - 9 dni sem čakala na operacijo, ker ni bilo osebja in sem non stop, proti koncu že na tri ure zahtevala narkotike, ki so mi jih dajali v rito in roko, da nisem čutla. Groza! Te bolečine ne privoščim niti najhujšemu sovražniku! Sem pa imela par let prej take probleme kot ti praviš, sam moja nezainteresirana zdravnivca je sam govorila, da je to od premal gibanja, sedenja..da se ne da nič naredit! Zdej vem, da bi se dalo marsikej naredit kot preventiva pred operacijo! Mislim, pa da ti bo najbolj prav prišlo da PRAVILNO krepiš hrbtne mišice, da boš zdržala in pa da se striktno ogibaš hitrih gibov in dvigovanja težkih bremen (tudi bana opranih cot je lahko pretežka). Dobra je tudi telovadba na DVD od vzajemne - delajo ravno vaje za krepitev teh mišic! Meni so to takole razložili. Zaradi deformacije hrbtenice pride do tega, da sta vretenci narobe postavljeni, zamaknjeni in se zaradi tega poškoduje medvretenčni disk, ki zgleda tako kot blažilna blazina. Le-ta pokne in se iz snovi iz njega, ki zgleda kot nekakšna želatina, naredi tak ko kakšna kapljica, ki potem pritiska na živec v hrbteničnem kanalu. In zaradi tega ti odpove noga, ker ti ta "kapljica" pritiska na živec in ga lahko tudi prekine!!! No vsekakor bi jaz zahtevala kakšne bolj podrobne preiskave - slikanje, ki točno pokaže za kaj gre. Po moji izkušnji ni več šans, da me še kdo prepriča,da to ni nič in da bo zginlo, če shujšam al pa se več razgibavam!! Še slabše je lahko zaradi tega. Poznam kr neki primerov, ki sem jih spoznala v bolnici in v zdravilišču, ki so jih na ta način zaj... za celo življenje! Hvalabogu zdej nimam več tako velikih problemov (zaenkrat). Se bom pa mogla celo življenje pazit. Potrudi se in bodi tečna za svoj križ!!Srečno Tudi jaz imam probleme s križem. Ravno zadnje tri dni imam take bolečine, da se sploh ne upam orng premikat. Nisem pa ravno prepričana, da je to zaradi nosečnosti, saj sem bila pred tremi leti operirana na križu (kila - hernia disci). Je pa tudi to, da je moj osemmesečnik strašno zahteven zdej - že raca in je sploh non-stop v gibanju, tak da me zahteva celo. Je pa tudi težek in velik - sploh za moj križ - atestiran za največ deset kil dodatnega tovora!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] P.S. sem kr mal skopirala, ker smo se zadnjič ravno na to temo pogovarjale z julijkami! Pazi svojo hrbtenico, ker imaš samo eno!!
|
|
|
|