|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolecine v hrbtu- ne zdrzim vec
7.1.2006 20:43:43   
KMALU
Prd zanositvijo sem imela tezave s hrbtom, a sem jih nekako obvladala z vajami in rednim gibanjem.. Takih vaj zdaj ne morem izvaja, ker so vecinoma na tleh in na trebuhu...
Gibam sicer se, a zgleda da ni dovolj.
Boli me v spodnjem in zgornjem delu hrbta ko stojim, sedim, lezim, med spanjem, med hojo.... Skratka noro je. Bolecine so bile ze prej velike, ampak tole zdaj pa presega vse meje.
Zdi se mi kot da so se mi vneli vsi zivci in kot da me nekdo nonstop reze v hrbet z nozem...

Ginekolog mi je rekel, da lahko pojem do 3 lekadole na dan, a jih ne bom, ker vem da nic ne pomaga. Glede na to, da sem bila profesionalna sportnica do pred enim letom, vem kako name ucinkujejo razne tablete (zal v profesionalnem sportu ne gre brez) in se mi zdi brez veze filat s stvarmi, ki siguro niso dobre za mojega user posted image ...

Zanima me kako ste te tezave resevale ve in ce ima katera kaksen predlog. Resnicno rabim pomoc, ker tole je noro!!!

P.S.
Grem lahko na kaksno masazo kljub nosecnosti? Mislite da obstajajo maserji, ki bi me masirali tako, da sedim na stolu - saj na trebuhu lezat ne morem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolecine v hrbtu- ne zdrzim vec
7.1.2006 20:52:07   
Cikica
Jaz sem imela pas,ker me je full bolel hrbet in je bilo neznosno.Pas sem imela cel dan gor razen ko sem šla spat in mi je full pomagal.Kupila sem si ga v La Vie trgovini.Mogoče ti bo pomagalo,meni je.

lp,cikica

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.1.2006 21:08:38   
CatJa
Jaz pred nosečnostjo nisem imela bolečin, zadnji mesec je bilo pa tako hudo, da mi čist noben položaj ni več ustrezal. Zmasiral me je brat, ki je maser, potem je blo en teden vredu. Potem pa spet. Pri masaži nosečnice pride v poštev edino sedenje po kavbojsko na stolu. No, pol sem pa tako rodila in do pred treh, štirih mesecev nisem imela nobenih problemov, zdaj pa spet. Hodim na jogo (brata ni več v SLO), pa bom morala obiskat tudi kakega maserja.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.1.2006 21:09:34   
Gina
Pri križu ful pomaga, če si daš eno toplo reč okrog, se pravi kakšen pulover ali debel šal si okrog zaveži. mentoklar mazilo tudi pomaga, je pa bio, ni notri kake posebne kemije, ampak vseeno vsaj v lekarni vprašaj, če lahko. Pa bog ne daj se prepognit za več kot 15 stopinj v pasu naprej. Stvari dviguj izključno tako, da počepneš z ravnim hrbtom. Pazi, kako se držiš, če imaš na petah trdo kožo, se zihr narobe. Mislim pazi, kje imaš težo pri hoji, stanju pokonci.

Pri bolečinah zgoraj v hrbtu je meni pomagala masaža vsak večer, od mojega lubija. Pa me je tudi neznosno bolelo, ampak jaz imam poškodbo tam in premaknjeno vretence. Teža pri nosečnosti pa naredi svoje, pa trebuh kot vzrok za premaknjeno centralo ravnotežja tudi, saj veš. Pomaga tudi to, da nič ne dviguješ z rokama. Delo z rokami poslabša bolečine v zgornji hrbtenici.Pa za zgornjo hrbtenico tudi pomaga, če paziš, kako stojiš - ne smeš "puklasto".

Predvsem pa je fajn, če malo stojiš, malo hodiš, malo sediš in malo ležiš. Ne smeš samo eno stvar, malo moraš menjat, pa je boljše.
Pa kozmodisk je tudi fajn, ampak itak deluje podobno kot topel pulover.

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.1.2006 21:12:58   
Barbs
Kosmodisk.

Pa masaža na stolu, kjer si nagnjen rahlo naprej, z oporo za roke od komolcev navzdol.

Pa ležanje na boku - skoraj ob steni, vmes si podloži debelo blazino, po možnosti toplo.

Pa veliko ljubezni.user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.1.2006 21:24:06   
Magi*
vsak večer sem se razgibavala, kolikor sem se pač lahko, potem me je dragi zmasiral (sedela sem na stolu rahlo nagnjena naprej, s podprtimi rokami, pač sproščena) in nato pod vroč tuš in v posteljo. to je nekako omililo bolečine, ni jih pa vzelo.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.1.2006 8:42:11   
tina_klementina
Tudi sama sem imela težave z bolečinami v hrbtenici in medenici. Meni je zelo pomagala masaža, klasična in Bownova terapija. Hodila sem k Mojci Kurent, ki jo lahko najdeš na Med Over Net, forum Masaže. Toplo priporočam!

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.1.2006 9:43:11   
shooo
kmalu! zadnjic sem bila v dobrni in sem videla na reklami da imajo masazo za nosecke.pa verjertno jo v ljubljani tudi kje izvajajo..
kaj pa plavanje?to bi ti tudi verjetno olajsalo bolecine.
lp

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu tina_klementina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.1.2006 10:11:24   
Anonimen
Kmalu povprašaj v masažnih salonih, če imajo mizo za nosečnice. Če jo imajo pri nas v MS, potem jo sigurno imajo tudi pri vas. Ta miza ima luknjo za trebuh, da te ne ovira, ko ležiš na trebuhu.user posted image

Pa vprašaj G., če lahko greš kam plavat. Kupi si tampone za nosečnice, da ne boš glivic fasala. Pa plavaj na hrbtu. Kakšna telovadba v vodi, ti bo tudi pomagala.

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.1.2006 20:23:00   
Anonimen
odvisn kaj te boli..a te boli hrbtenica? al se ti vnemajo mišice?
maserji za nosečnice obstajajo ja, kje točn ne vem. mene je v 1. nosečnosti sploh bolu križ - kosti - sem hodila na fizioterapijo pa recimo kao da je blo bolš??!! počivala in hodila na sprehode.
če maš ful hude bolečine v hrbtenici bi ti mogoče lahko priporočila obisk pri osteopatu ali pri kakem kiropraktiku, če maš pa vnetje mišičevja bi ti pa znal pomagat kak homeopat pa tut osteopat. js poznam enga v domžalah - vidmar se piše. pomaga tut dojenčkom, ko pridejo po porodu vsi razštelani na svet. če te zanima piši privat

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
10.1.2006 16:06:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
10.1.2006 16:13:49   
KMALU
zivjo... Vesnica 24

Se strinjam, da je sigurno kriva prekomerna teza v nosecnosti, ampak tukaj se ne da nic naredit. Hujsati ne mislim (niti ne smem), tako da je reba zdrzat...
Prej nisem imea tezav z prekomerno tezo- imela sem 10 kg premalo, tako da to ni bil razlog. Imam pa hernijo tako da je bila ena od moznostitudi operacija. Nisem se odlocila za operacijo, ker ni 100% uspesna in nisem hotela tvegati. Delala sem vaje in bila veliko na fitnesu (tako kot ti) in to mi je pomagalo. Sedaj to ni vec mozno- vsaj ne v taki meri.
Hodim pa vseeno ene 3x na teden na fitnes- na kolo in na traku hodim - pa malo se razgibavam.. Pomaga zelo malo, ampak vseeno boljse kot nic...
Najprej so me malo hecno gledali, ker sem bila edina nosecka v fitnesu, ampak zdaj so se pa ze navadili...user posted image

A si probala s plavanjem? Jaz se ne, ampak mislim da bom, ker pravijo da je fajn za misice in kosti, da se v vodi malo razbremenijo... Blagor tistim noseckam, ki so nosece poleti in se lahko ves cas namakajo v morju.. Bomo drugouser posted image  nacrtovali tako, da bom noseca poleti... user posted image

Lep pozdrav..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.1.2006 16:14:36   
KMALU
aja, noseca sem 26 tednov... imam pa trakec- ce das misko na moje ime, se ti bo prikazal..user posted image

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
10.1.2006 16:44:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
10.1.2006 20:59:31   
Meggy
Živijo! Naj te potolažim, da sem jaz imela enake probleme. Lani januarja sem zanosla in že 14 dni po tem me je začel hudo bolet križ. Ginekologinja mi je prav tako rekla, da lahko vzamem kak lekadol, sam na žalost takih močnih bolečin ne ustavi nobena tableta, kaj šele lekadol. Osebni zdravnik mi je predpisal gel za mazat- Naklofen; mislim, da je sam na bel recept. Ta gel hladi in sprva mi je mal pomagal, potem pa je bilo vse hujše. Če sem zjutraj bila predolgo pokonci me je tako bolel križ čez dan, da četudi sem ležala ni nič pomagalo. Ko sem ponoči vstajala, mi je kar noge pobiralo tako me je v križu bolelo. Res kot bi ti nekdo z nožem noter pikal, sam jaz si nisem mogla drugega kot da sem prebolela. Lahko poskusiš s tem gelom, če ti bo kaj pomagalo. Ali pa kakšno plavanje za razgibavanje. Vem pa kako hudo je, da misliš, da se ti bo kar zmešalo. Sam to naj bi bila posledica širjenja vezi in medenice, kar se pa v nosečnosti seveda ne da preprečit. Vse to je trajalo cele tri mesece pol se je pa mal umirilo. Rodila sem septembra, pol me je pa novembra spet ful začel križ bolet pa sem opravla 10 fizioterapij, zdej je pa bolje. Sej ko dojenček prijoka na svet, so vse težave pozabljene, če te lahk kej potolažim.

Želim ti čimprejšnje okrevanje!

LP

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Težave s spanjem v nosečnosti: kako si pom...
Se tudi vam vse pogosteje dogaja, da se zbujate vso noč in ne veste več, kaj je narobe? Ne najdete pravega položaja za s...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?