Gina -> RE: bolecine v hrbtu- ne zdrzim vec (7.1.2006 21:09:34)
|
Pri križu ful pomaga, če si daš eno toplo reč okrog, se pravi kakšen pulover ali debel šal si okrog zaveži. mentoklar mazilo tudi pomaga, je pa bio, ni notri kake posebne kemije, ampak vseeno vsaj v lekarni vprašaj, če lahko. Pa bog ne daj se prepognit za več kot 15 stopinj v pasu naprej. Stvari dviguj izključno tako, da počepneš z ravnim hrbtom. Pazi, kako se držiš, če imaš na petah trdo kožo, se zihr narobe. Mislim pazi, kje imaš težo pri hoji, stanju pokonci. Pri bolečinah zgoraj v hrbtu je meni pomagala masaža vsak večer, od mojega lubija. Pa me je tudi neznosno bolelo, ampak jaz imam poškodbo tam in premaknjeno vretence. Teža pri nosečnosti pa naredi svoje, pa trebuh kot vzrok za premaknjeno centralo ravnotežja tudi, saj veš. Pomaga tudi to, da nič ne dviguješ z rokama. Delo z rokami poslabša bolečine v zgornji hrbtenici.Pa za zgornjo hrbtenico tudi pomaga, če paziš, kako stojiš - ne smeš "puklasto". Predvsem pa je fajn, če malo stojiš, malo hodiš, malo sediš in malo ležiš. Ne smeš samo eno stvar, malo moraš menjat, pa je boljše. Pa kozmodisk je tudi fajn, ampak itak deluje podobno kot topel pulover.
|
|
|
|