Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: bolečina-medenične kosti 23.10.2007 12:33:48
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Hoj Petra. Tudi sama sem imela isto. Kosti pečejo in bolijo, ker se mehčajo in pripravljajo na porod. Toliko bolj pa občutiš tole,ker ne počivaš dovolj. Sama imam razliko 15 m in si lahko predstavljaš, koliko sem imela med drugo nosečnostjo časa počivat. Če si dosti pokonci otrok seveda pritiska na medenično dno in še toliko bolj boli. Meni je malo pomagal nosečniški pas, brez katerega zadnji mesec nebi mogla nikamor! Ja pa še potem po porodu me je skoz peklo. Še zdaj se zgodi pred menstruacijo in ob slabem vremenu. Ni pa nihče rekel, da je to kej posebnega. Pač posledica nosečnosti, hormonov in porodov. Mogoče bi si lahko zaradi tega zrihtala bolniško. Jaz sem bila še študentka in s tem nimam izkušenj. tebi pa bi vsekakor pasal počitek, a ne?
|
|
RE: bolečina-medenične kosti 23.10.2007 14:58:09
|
|
|
|
kjava
|
Tudi mene je to bolelo v drugi nosečnosti ko , predvsem zjutraj. G me je poslala k fizioterapevtki, ki mi je svetovala pas, vendar nameščen malo nižje, okrog zadnjice, ne tako da podpira trebuh. Pa še vaje naj bi delala in sicer keglove, hkrati z mišicami nožnice pa moraš noter potegniti še spodnji del trebuha. tako naj bi pač utrdil te mišične vezi, ki grejo narazen skupaj s kostmi medenice. Te vaje naj bi ponovila trikrat na dan ene petkrat. No jaz jih nisem preveč redno izvajala, pa tud pasu nisem nosila in še zdaj, pol leta po porodu včasih čutim te bolečine. Aja, pa še po stopnicah mi je odsvetovala hodit, oz. se pri tem opirat in čimmanjše korake delat. Tako nameščen pas naj bi to tudi preprečeval (prevelike korake). Uh, sem ti naložila , upam, da ti bo kaj pomagalo.
|
|
|
|
RE: bolečina-medenične kosti 23.10.2007 15:09:50
|
|
|
|
Magi*
|
še ena taka. se mi je v drugi N začelo že v petem mesecu. pa sem vseeno ostala zelo aktivna, sem hotla pred porodom še vse narest...tekala po štengah v službi, doma za tamalo...no, pa mi je pri 31t ugotovil, da sem se začela odpirati (no, že prvič sem 18 dni prekmalu rodila in operirana sem bila na MV, to še dodatno vpliva na vse skupaj). moram ležat oz čimveč ležat, vse na izi, čim manj hodit, da ne pritiska dol, štenge pa so sploh odsvetovane. takoj me je poslal na bolniško zdaj pa odštevam dneve in tedne. na pregledu omeni G kaj te matra, pa toplo priporočam medenični pas in vaje, ki ti jih pokaže fizioterapevtka.
|
| Stran: [1] |
kakovost spanca v času nosečnostiMS TINAhttps://www.ringaraja.net/forum/regproNew.asp pokpok (
50%)
pokpok (
50%)
Število vseh glasov: 2Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!