|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolečina-medenične kosti
23.10.2007 11:33:45   
petrc@
OJ!Prosim za pomoč-zelo me bolijo medenične kosti,al karkoli je že tam dol.Bolečina je nadležna kar malo pekoča.Sem v 26t,to je moja druga nosečnost.Pri prvi nisem imela teh težav.Moje počutje je drugače O.K,res pa je da sem po 12ur na nogah v službi,pa en mali živc doma,...
Kj naj bi to bilo?Mislite da mi otrok tok pritiska dol?Po moje je zelo velik,ker imam ogromen trebuh za ta čas,pa tud prva pučka je bila težka skoraj 4kg.Ali je možnost prezgodnjega poroda?Ima katera take izkušnje?????user posted image Naj pokličem ginekologa??user posted image

Hvala za odgovore,
Petra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolečina-medenične kosti
23.10.2007 12:33:48   
Naty*Taja
Hoj Petra. Tudi sama sem imela isto. Kosti pečejo in bolijo, ker se mehčajo in pripravljajo na porod. Toliko bolj pa občutiš tole,ker ne počivaš dovolj. Sama imam razliko 15 m in si lahko predstavljaš, koliko sem imela med drugo nosečnostjo časa počivat. Če si dosti pokonci otrok seveda pritiska na medenično dno in še toliko bolj boli. Meni je malo pomagal nosečniški pas, brez katerega zadnji mesec nebi mogla nikamor! Ja pa še potem po porodu me je skoz peklo. Še zdaj se zgodi pred menstruacijo in ob slabem vremenu. Ni pa nihče rekel, da je to kej posebnega. Pač posledica nosečnosti, hormonov in porodov. Mogoče bi si lahko zaradi tega zrihtala bolniško. Jaz sem bila še študentka in s tem nimam izkušenj. tebi pa bi vsekakor pasal počitek, a ne?

MONTIGNAC

(odgovor članu petrc@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.10.2007 14:58:09   
kjava
Tudi mene je to bolelo v drugi nosečnosti ko user posted image , predvsem zjutraj. G me je poslala k fizioterapevtki, ki mi je svetovala pas, vendar nameščen malo nižje, okrog zadnjice, ne tako da podpira trebuh. Pa še vaje naj bi delala in sicer keglove, hkrati z mišicami nožnice pa moraš noter potegniti še spodnji del trebuha. tako naj bi pač utrdil te mišične vezi, ki grejo narazen skupaj s kostmi medenice.
Te vaje naj bi ponovila trikrat na dan ene petkrat. No jaz jih nisem preveč redno izvajala, pa tud pasu nisem nosila in še zdaj, pol leta po  porodu včasih čutim te bolečine.

Aja, pa še po stopnicah mi je odsvetovala hodit, oz. se pri tem opirat in čimmanjše korake delat. Tako nameščen pas naj bi to tudi preprečeval (prevelike korake).

Uh, sem ti naložila user posted image , upam, da ti bo kaj pomagalo.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.10.2007 15:09:50   
Magi*
še ena taka. se mi je v drugi N začelo že v petem mesecu. pa sem vseeno ostala zelo aktivna, sem hotla pred porodom še vse narest...tekala po štengah v službi, doma za tamalo...no, pa mi je pri 31t ugotovil, da sem se začela odpirati (no, že prvič sem 18 dni prekmalu rodila in operirana sem bila na MV, to še dodatno vpliva na vse skupaj). moram ležat oz čimveč ležat, vse na izi, čim manj hodit, da ne pritiska dol, štenge pa so sploh odsvetovane. takoj me je poslal na bolniškouser posted image

zdaj pa odštevam dneve in tedne.

na pregledu omeni G kaj te matra, pa toplo priporočam medenični pas in vaje, ki ti jih pokaže fizioterapevtka.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu petrc@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

kakovost spanca v času nosečnosti
MS TINA

https://www.ringaraja.net/forum/regproNew.asp

pokpok (50%)

pokpok (50%)

Število vseh glasov: 2

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!