|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bhr ali ac
27.2.2010 20:07:37   
orto2
Drage nosečke, upam, da ste dobro.

zanima me kakšne imate izkušnje z bhr oz ac. Kje ste to opravljale, pa zanima me cena obeh?

Hvala za pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bhr ali ac
28.2.2010 19:07:10   
Anonimen
opravljala sem AC v ljubljanski porodnišnici, sem pa imela na napotnico
osebje je full prijazno, strokovno, zelo dobro razložijo vse pred preiskavo, med njo in po njej
zjutraj prideš na poseg in po posegu počivaš v posebni sobi na posebnem ležalniku - po kosilu greš lahko domov če je vse ok, potem pa tri dni počitka (najmanj) po AC, po BHR pa je kar nekaj časa več
predlog za bolniško ti napišejo oni in greš samo k osebnemu zdravniku s tistim potrdilom

(odgovor članu orto2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.2.2010 20:04:26   
soni
Jaz imam izkušnjo z obema postopkoma. Prvič sem imela AC, drugič pa BHR. AC sem opravljala v Postojni, postopek je bil hitro končan in ni čisto nič bolelo, ostal je le strah, kaj če,........???? A se je k sreči končalo z dvema najlepšima zakladoma. V drugo pa sem se odločila za BHR v Ljubljani, kjer pa je postopek opravljen do 14 tedna nosečnosti in je bolj neprijeten, saj ti dajo lokalno narkozo in potem ko le ta popusti po postopku imaš še kar nekaj časa čuden, malce neprijeten občutek, malce tudi boleč.
...................................od vsega najhujše pa je čakanje na rezultate. V Postojni so bili hitrejši kot v Ljubljani.  A pravijo, da hitrejše ni vedno tudi dobro, zato je dobro, da smo optimisti.
..............Glede cen pa ti ne znam povedati, saj sem imela obakrat napotnico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.2.2010 20:05:19   
aprilčica07
Bla sem na amniocentezi, na napotnico. Osebje prijazno, resnično sem bla presenečena. Mislim, da je bla cena nekje okrog 700 eur (na koncu dobiš vedno račun, tudi če ne plačaš), blo je pa lani 6 marca. Izvide sem dobila domov, 31 03. Čakanje je seveda mučno, ampak se je izšlo lepo. Imamo zdravo pupiko.user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.2.2010 20:06:13   
aprilčica07
Še to, opravljala sem pa AC v Ljubljani.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.3.2010 19:21:10   
natasarobi
Šla sem na AC v Ljubljano - imela sem napotnico, vendar je bilo na računu cca 570 EUR. Tam je bila ena, ki je imela BHR (cena približno ista).

Za BHR se jaz nisem odločila, ker se mi je zdelo varneje, če grem na AC, ker je večja nosečnost, malce manjša možnost za splav. Zadeva ne boli, mogoče je samo čuden občutek, ko gre z iglo notri in ven.

Sama imam malceno težav, ki so se začele 5 dni po posegu - sem mislila, da gre za plodovnico, vendar je očitno prišlo do vnetja (to čakam izvide), zato sem šla na kontrolo v P. Sem pa zato sedaj doma in počivam - predvsem ležim in se ne naprezam. Stanje je dosti boljše. Sedaj ali je to od AC ali ne je pa težko rečt - mogoče ja, mogoče ne.

Je pa res, da za BHR zveš prej rezultate - zveš prej kot v 19-20t, saj se le ta dela toliko prej (čakaš pa isto kot na rezultate od AC - cca 3 tedne). Je pa možnost, da ni dovolj resic in potem te lahko čaka še AC.

Zame je bila težka odločitev kateri test izbrati, vendar sem se zaradi večjih tednov nosečnosti odločila za AC. Kot so druge napisale, je pa potem vprašanje Kaj pa če..... in pa seveda čakanje na izvide.

Srečno, kakrkoli se boš odločila. SO pa v Lj. OK.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.3.2010 15:51:43   
lillchy123
tveganje za splav se pri BHR poveča za 2-3%, pri AC pa od 0,5-1%.

pa zelo so poostrili nadzor (šparajo!! user posted image ) pred posegom moraš na genetski posvet, da dajo zeleno luč za poseg in na BHR recimo sploh ne delajo več kariotipa. vsaj v lj je zdaj tako.

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.3.2010 13:43:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

pa zelo so poostrili nadzor (šparajo!! user posted image ) pred posegom moraš na genetski posvet, da dajo zeleno luč za poseg in na BHR recimo sploh ne delajo več kariotipa. vsaj v lj je zdaj tako.

ni mi logično, da šparajo, ob tem pa opravljajo še genetski posvet pred AC ali BHR - to spet stane (zdravniška ura...)
lillchy123, kaj pa delajo če ne kariotipa, da ugotovijo vse morebitne genetske napake?

(odgovor članu lillchy123)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.3.2010 14:21:28   
helenav
Imela sem BHR zaradi slabe nuhalne, zato na napotnico. Cena na končenm računu je bila 570 eur ( letos Januarja).

Če bi se še enkrat odločala bi ponovno izbrala slednjo, ker izveš rezultate bistveno prej. Možnost splava pri AC je 0.8 - 1 % pri biopsiji pa 1 - 2 % torej minimalna razlika. Počitek in bolniška pa v obeh primerih en teden.

"Ustvarjati moramo dobro. To daje našemu življenju smisel." dr. Janez Drnovšek

http://miskula.myminicity.com/
http://miskula.myminicity.com/ind/
http://miskula.myminicity.com/tra/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.3.2010 14:34:49   
lumpa6
jaz sem pa danes imela ac in je rekeu pušenjak da je premajhen in je ni naredil, pol je rekeu da naj bi jo imela 29.3 vendar glede na to da imam posteljico spredaj in sem močna beri debela in bi morau dogo iglo uporabit da je rizik precejšen ne vem kaj naj, ali naj sploh grem ali ne user posted image user posted image , možnost za splau je ful velika, pa še sladkorno imam

kaj bi naredile na mojem mestu

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.3.2010 14:51:34   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: skate

IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

ni mi logično, da šparajo, ob tem pa opravljajo še genetski posvet pred AC ali BHR - to spet stane (zdravniška ura...)
lillchy123, kaj pa delajo če ne kariotipa, da ugotovijo vse morebitne genetske napake?

jaz sem upravičena zato, ker sva oba nosilca enega gena, ki povzroča gluhoto. drugače povedano, pri vsaki user posted image je 25%, da se bo otrok rodil gluh. in to bodo preverjali pri najinem user posted image . ali je gluh ali ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.3.2010 14:52:44   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: helenav

Imela sem BHR zaradi slabe nuhalne, zato na napotnico. Cena na končenm računu je bila 570 eur ( letos Januarja).

Če bi se še enkrat odločala bi ponovno izbrala slednjo, ker izveš rezultate bistveno prej. Možnost splava pri AC je 0.8 - 1 % pri biopsiji pa 1 - 2 % torej minimalna razlika. Počitek in bolniška pa v obeh primerih en teden.

tele % zgleda povedo vedno drugače. Bolniška pa je pri AC samo 3 dni.

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.3.2010 14:54:59   
lillchy123
Lumpa, KOT SEM TI ŽE NAPISALA. jAZ DRUGAČE RES ZAUPAM pUŠENJAKU IN ČE ON TAKO PRAVI.. pOZANIMAJ SE, ČE LAHKO ŠE OPRAVIŠ KAKŠEN PRESEJALNI TEST (DVOJNI IN TROJNI HORMONSKI) sorry za črke user posted image
želim si, da se odločiš prav in da se vse dobro konča. za vse. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.4.2010 13:36:46   
bička
kdaj si opravila ac v lj. slialasemda greš takoj poposegu domov  jaz imama.c 21.4 

bička

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.4.2010 17:19:05   
lillchy123
jaz mam 19.4. nekaj ur bom ostala notri, potem pa domov držat pesti za dobre rezultate! user posted image

(odgovor članu bička)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?