|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   antibiotiki
18.10.2007 17:52:06   
katkavr
Zivjo,
prosim za pomoč. Sem v 35. tednu nosečnosti in zdravnica mi je ravno danes predpisala Amoksiklav, ker naj bi staknila nek infekt (pregeld krvi - CRP: 43) Sama se počutim že precej bolje, vročino sem imela pred dvema dnevoma, sedaj le še po malem kašljam gnoj, grlo pa me tudi že precej manj boli, le utrudim se zelo hitro, kar pa se tako ali tako v tem stanju.. Po pravici povedano, jih najraje ne bi začea jemati - razen seveda če bi bilo to za otroka slabše. kaj naj storim, naj pgrem še h kakemu zdravniku in poiščem drugo mnenje?
Hvala. LP!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: antibiotiki
18.10.2007 17:57:43   
Pia77
Če si imela ob opisanih težavah tudi zanesljive znake virusne okužbe (rdeče, pekoče oči, nahod, utrujenost), potem Amoksiklava morda res ne potrebuješ. Zdravnica je očitno na osnovi zvišanega CRP ocenila, da gre za bakterijsko okužbo, zato ti je predpisala antibiotik. To je varen antibiotik, ki ga v nosečnosti predpisujejo brez strahu neželenih učinkov za otroka (skupina B). Presodi sama.
Verjetno pa ne bi šla k zdravnici, če se ne bi počutila bolno, kajne?

(odgovor članu katkavr)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.10.2007 18:39:26   
lana38
Zgornja meja za CRP je do 5. Glede na to, da ga imaš kar 43, mislim, da tvoje vnetje ni tako nedolžno. Morda boš user posted image  bolj škodila, če antibiotika ne boš jemala. Zdravnica je verjetno videla, da si user posted image  in ti ne bi dala zdravila, ki ga ne smeš dobiti.
LP

lana38

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2007 20:13:26   
sneška_
Ne vem jaz sem v začetku nosečnosti  pila samo Ospen pol pa Ceclor.

Najdojenček

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.10.2007 20:26:56   
Anonimen
Jaz bi na tvojem mestu jemala antibiotik, ker tudi mislim, da bakterija v tvojem atelesu bolj lahko škoduje otroku kot zdravilo, ki otroku ni nevarno.

Pa ravno zadnjič je ena tu pisala, da je celo izgubila otroka, sicer še bolj na začetku nosečnosti, ker ni jemala antibotika, pa bi ga morala. Ne se hecat.

(odgovor članu sneška_)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.10.2007 20:58:34   
Blejka26
če si v 35 tednu nosečnosti mislim da zdravnica že ve zakaj ti jih je napisala.Jaz sem na začetku nosečnosti jemala ospen zaradi gnojne angine.jaz mislim da zdravniki že vedo zakaj..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.10.2007 21:32:53   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26

če si v 35 tednu nosečnosti mislim da zdravnica že ve zakaj ti jih je napisala.Jaz sem na začetku nosečnosti jemala ospen zaradi gnojne angine.jaz mislim da zdravniki že vedo zakaj..

Se strinjam.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.10.2007 22:47:24   
sovica3
Ti kar brez skrbi vzemi. Zaradi luskavice so mi najprej predpisali Amoksiklav, 14 dni po končani terapiji pa še Ospen 1000, ker so mi v grlu našli streptokok, ki je baje luskavico povzročil... Niti eden od teh dveh antibiotikov ni prav nič nevaren za plod. Vsaj po prvem trimesečju ne...

(odgovor članu katkavr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2007 8:21:15   
katkavr
Hvala punce, ste me potolažile. Sem jih že kar včeraj začela jemati, ker se mi je stanje zvečer slabšalo in verjetno bo tako res najbolje. LP!javascript:void(AddText('user posted image '))

(odgovor članu sovica3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.