antibiotiki (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

katkavr -> antibiotiki (18.10.2007 17:52:06)

Zivjo,
prosim za pomoč. Sem v 35. tednu nosečnosti in zdravnica mi je ravno danes predpisala Amoksiklav, ker naj bi staknila nek infekt (pregeld krvi - CRP: 43) Sama se počutim že precej bolje, vročino sem imela pred dvema dnevoma, sedaj le še po malem kašljam gnoj, grlo pa me tudi že precej manj boli, le utrudim se zelo hitro, kar pa se tako ali tako v tem stanju.. Po pravici povedano, jih najraje ne bi začea jemati - razen seveda če bi bilo to za otroka slabše. kaj naj storim, naj pgrem še h kakemu zdravniku in poiščem drugo mnenje?
Hvala. LP!

Pia77 -> RE: antibiotiki (18.10.2007 17:57:43)

Če si imela ob opisanih težavah tudi zanesljive znake virusne okužbe (rdeče, pekoče oči, nahod, utrujenost), potem Amoksiklava morda res ne potrebuješ. Zdravnica je očitno na osnovi zvišanega CRP ocenila, da gre za bakterijsko okužbo, zato ti je predpisala antibiotik. To je varen antibiotik, ki ga v nosečnosti predpisujejo brez strahu neželenih učinkov za otroka (skupina B). Presodi sama.
Verjetno pa ne bi šla k zdravnici, če se ne bi počutila bolno, kajne?

lana38 -> RE: antibiotiki (18.10.2007 18:39:26)

Zgornja meja za CRP je do 5. Glede na to, da ga imaš kar 43, mislim, da tvoje vnetje ni tako nedolžno. Morda boš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bolj škodila, če antibiotika ne boš jemala. Zdravnica je verjetno videla, da si [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in ti ne bi dala zdravila, ki ga ne smeš dobiti.
LP

sneška_ -> RE: antibiotiki (18.10.2007 20:13:26)

Ne vem jaz sem v začetku nosečnosti  pila samo Ospen pol pa Ceclor.

Anonimen -> RE: antibiotiki (18.10.2007 20:26:56)

Jaz bi na tvojem mestu jemala antibiotik, ker tudi mislim, da bakterija v tvojem atelesu bolj lahko škoduje otroku kot zdravilo, ki otroku ni nevarno.

Pa ravno zadnjič je ena tu pisala, da je celo izgubila otroka, sicer še bolj na začetku nosečnosti, ker ni jemala antibotika, pa bi ga morala. Ne se hecat.

Blejka26 -> RE: antibiotiki (18.10.2007 20:58:34)

če si v 35 tednu nosečnosti mislim da zdravnica že ve zakaj ti jih je napisala.Jaz sem na začetku nosečnosti jemala ospen zaradi gnojne angine.jaz mislim da zdravniki že vedo zakaj..

Naja30 -> RE: antibiotiki (18.10.2007 21:32:53)

IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26

če si v 35 tednu nosečnosti mislim da zdravnica že ve zakaj ti jih je napisala.Jaz sem na začetku nosečnosti jemala ospen zaradi gnojne angine.jaz mislim da zdravniki že vedo zakaj..

Se strinjam.

sovica3 -> RE: antibiotiki (18.10.2007 22:47:24)

Ti kar brez skrbi vzemi. Zaradi luskavice so mi najprej predpisali Amoksiklav, 14 dni po končani terapiji pa še Ospen 1000, ker so mi v grlu našli streptokok, ki je baje luskavico povzročil... Niti eden od teh dveh antibiotikov ni prav nič nevaren za plod. Vsaj po prvem trimesečju ne...

katkavr -> RE: antibiotiki (19.10.2007 8:21:15)

Hvala punce, ste me potolažile. Sem jih že kar včeraj začela jemati, ker se mi je stanje zvečer slabšalo in verjetno bo tako res najbolje. LP!javascript:void(AddText('[sm=smiley1.gif]'))

Stran: [1]