|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   angina
28.11.2012 20:00:29   
leo**tia
Po 3 dneh hripavega glasa ima nasa mala angino..dobila je sumamed na 24ur enako kot sin.zanima me kdaj bo se glas porihtal?se vedno ima cuden glas.in kako ji lahko pomagam?kake pastile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: angina
28.11.2012 20:30:05   
Paštetka
Če jo boš lahko prepričala, da bo tio, se bohitro porihtal. Moja, ko je bolj cvileča, je bila hripava 2 meseca user posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.11.2012 20:34:24   
leo**tia
Ne more bit tiho.hehe.dajem ji pastile isla ki so za hripavost.pa zgleda ne pomaga.kaslja pa zjutraj grdo..zdaj je zacela malo iskasljevat.pije domac bezgov caj,vse toplo.slisala sem da sladoled pomaga.a to drzi?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.11.2012 20:43:11   
Paštetka
Sladoled pomaga vedno na začetku bolezni oz. takrat ko začutiš, da te začne. Pomaga toliko, da se kapilare skrčijo in ne nosijo naprej bakterij, ...
Jaz sem tudi dajala te pastile. Te so dobre,ker lepo navlažijo sluznico. Ampak, ker otroci ne morejo biti tiho, se nehati dreti, je to ....
Jaz sem jima dajala, kot sem ti na eni temi prej napisala, čebulo z medom. Čebulo narežeš na tanke kolobarje in čez poliješ med. čez par ur čebula že spusti sok in med razredči oz. postane bolj tekoče. Jaz jima to dajem. Pa vse skupaj hranim v hladilniku v zaprti posodici eni dva tedna. odvisno koliko narediš in koliko uporabljaš. Dodam še malo cvetnega prahu. Čebula ti je naravni antibiotik, med blaži. Nam pomaga.

Tekočine se itak mora ful spiti.

Lahko pa narediš domače karamelne lizike. Jaz sem jih zadnjič naredila z limono. So ful dobre. Pa če imaš voljo lahko karamelo vlivaš v modelčke za piškote. Samo pazi, morajo iti aluminijasti modelčki, ker se ti plastika stopi. Na pekač daš peki papir, potempa gor modelček in vliješ noter.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 28.11.2012 20:46:44 >

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.11.2012 21:21:08   
leo**tia
Torej cez par ur ko to s cebulo naredim ji takoj dam?koliko pa?kako pa je s vrocino?recimo malo ji naraste,cez nekaj casa pade.ne merim ji stalno.probam ji celo pa roke.prej je imela toplo celo tam nekje 37.pa mrzle roke.zdaj pa je vredu.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.11.2012 21:30:36   
leo**tia
Ce narezem 1čebulo,koliko meda dam čez?si mi dala lušte.grem jest zaseko pa cebulo.
IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia
user posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.11.2012 21:34:35   
Paštetka
Medu daš toliko, da pokrije čebulo. Precej torej. To lahko daš večkrat na dan. Jaz dajem po eno žličko.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.11.2012 21:50:01   
Paštetka
Za vročino jaz dajem šele,ko ta otroka ovira. Včasih se pri 38 počuti Ok. Ne dajem takoj. Vročina je znak, da se telo bori proti virusam, bakterijam, zato ni dobro, če daš sirup že pri 37. Seceda, če otrok ni nagnjen k vročinskim krčem.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.11.2012 21:50:45   
leo**tia
A vase otroke ko imajo angino da pedijatrinja na bris?mi ji tezimo od ponedeljka zarad hripavosti.ni bilo videti nic.vceraj vse ok razen hripavosti.in danes angina.sin je dobil sumamed v ponedeljek.angina

< Sporočilo je popravil leo**tia -- 28.11.2012 21:52:23 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.11.2012 21:54:46   
Paštetka
Saj, če je virusna itak ne pomaga antibiotik. Ta pomaga le pri bakterijskih anginah. Ponavadi gre za streptokok. Ta se vidi tudi, ko ima otrok na tonzilah bele čepke. Če se to vidi, potem ni treba brisa jemat. S tem, da se ponavadi na začetku ne vidi tega, zato delajo bris, da dokažejo streptokok. Pri streptokoku zna biti otrok tudi pikast po telesu...

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.11.2012 21:57:49   
leo**tia
Pikasta ni.za vrocino pa redkokdaj kaj dam.ko preseze 38.do zdaj je imela 37,6.ponoc ji ne merim..probam pač čelo in roke.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.11.2012 21:58:03   
josephine27
glede sladoleda sem jaz enkrat vprašala pediatra, ker ima sin ponavljajoče se angine pa mi je odsvetoval vse kar je mrzlo ( se pravi direkt s hladilnika ali zmrzovalnika) in kar je vroče. tudi čaj naj bi bil boljši mlačen, kot pretopel. sicer mu tudi jaz dajem ponavadi med sicer brez čebule. ena medicinska sestra mi je svetovala limonado.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.11.2012 21:59:46   
leo**tia
Zdaj ima prvič angino..tak da mi je to novo.user posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.11.2012 22:03:07   
leo**tia
Jaz ji v caj dam med pa limono.pa dala sem ji prej faraonovo olje v caj.ampak ga ne mara.pravi mi da sem ji spet dala tisto puj žarko v čajuser posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.11.2012 22:12:58   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia

Pikasta ni.za vrocino pa redkokdaj kaj dam.ko preseze 38.do zdaj je imela 37,6.ponoc ji ne merim..probam pač čelo in roke.

Naš ma streptokok angine pa ni nikoli pikast. Če ti fajn odpre usta lahko vidiš take bele pike po grlu. Ponavadi mu tudi kar fajn smrdi iz ust. Običajno začne jamrat, da ga boli trebuh. Vsaj prvi, drugi dan, potem je že bolje, če dobi antibiotik. Če ima tvoja mala manj kot 38 vročine se ni treba preveč sekirat. Če gre za bakterije so te precej višje tam 39 in več. Niha ji pa zato ker se telo bori. Važno, da pije. Pa pozdravte se čimprejuser posted image

Mi imamo ravno jutri ORL: Niti ne štejem več koliko angin smo dali skoziuser posted image user posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.11.2012 22:24:30   
leo**tia
Hvala.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.11.2012 15:49:55   
leo**tia
V pol 12 je dobila drugo dozo sumameda.pa se vedno ima temperaturo.user posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.11.2012 15:52:53   
Paštetka
A si ji dala čebulo?

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.11.2012 16:08:27   
leo**tia
Ne se.cakam da mi moj pripelje med.sedaj je spet bez vrocine.niha ji.upam da to cimprej mine.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.11.2012 16:45:47   
josephine27
Če se prav spomnim je sumemed tist antibiotik ko dobiš samo 3 žličke ( 1 veliko in 2 mali), vsakih 12 ur eno? Mi smo ga imeli samo enkrat sicer vedno dobi Ospen, Hikoncil, Amoksiklav. No kakorkoli že tudi nam je trajalo, da je prijel. Glede na to da so samo tri bi človek čakal, da že prva ful prime. Amak zgleda, da ima mal drugačno delovanje. Baje ta antibiotik deluje še 14 dni za tem, ko ga zaužiješ. No nam so vedno vsi prej prijeli kot ta.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.11.2012 16:46:33   
leo**tia
Kupila sem jitudi pastile za grlo od propolisa.s okusom banane

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.11.2012 17:26:36   
leo**tia
Sumamed 2mala glaža 5dni po 5ml vsakih 24ur.sin ima zadnjo tableto jutri on je ze dober.tudi nima vec hripav glas.pa maloj je tudi ze glas bolsi.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.11.2012 20:24:09   
jakaracman
A je alergična na Ospen. Zakaj ji je dal za prvo angino Sumameduser posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.12.2012 10:12:04   
leo**tia
Smo ze zdraviuser posted image .razen mene ki sem dobila se bronhitis.a je normalno da mi mala bruha?2krat na dan.ampak samo sluz.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.12.2012 10:14:25   
leo**tia
Ni alergicna.kaj pa jaz vem zakaj ji je dala sumamed.rekla je da ni tako huda angina.da je začetek.
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

A je alergična na Ospen. Zakaj ji je dal za prvo angino Sumameduser posted image

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.