|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   angina
3.2.2009 18:13:52   
urskavaup
A je to bakterijska angina, če vidim le eno belo pikico v grlu? Je pa ta tako skrita, da smo že 2x bili pri pediatrinji pa je ona nikoli ne vidi. Ko pa jaz gledam, pa jo vidim, čeprav tudi moram kar nekaj časa gledati, da se odkrije, ker je precej skrita. Pediatrinja pravi, da nič za videt, hčero pa že od petka boli skozi grlo. V soboto in nedelja je tudi imela vročino (tudi do 38.5), danes in včeraj pa ne več. Dajem ji Tantum verde bonbončke in Granobil, pa vendar jo še vedno boli.
Kaj naj naredim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: angina
3.2.2009 18:32:01   
Mišni
Ali jo zelo boli? Ker za bakterijsko angino je značilno, da grlo zelo boli, tako da se težko ali pa sploh ne da požirat.
Drugače pa tudi zdravnica s pogledom v grlo težko preceni, ali je bakterijsko ali vrusno. Samo če zdaj 2 dni ni več vročine, možno, da je virusno. Ker 3/4 angin je virusnih.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu urskavaup)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.2.2009 19:03:03   
urskavaup
Pravi, da jo zelo boli in ni nič bolje. Čeprav se meni zdi, da je bolje, saj se je v soboto še slinila zraven, ker ni mogla požirati, sedaj pa ima 2 dni tudi malo boljši apetit. Pravi pa, da jo še ful boli in ne samo, ko požira, ampak skozi.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.2.2009 19:06:54   
Felicita
poglej še po ustih, če ima kakšne afte, mogoče otečene dlesni... lahko bi bla tudi slinavka, ki se je razširila na grlo... (in ja, to dejansko je možno user posted image ).
ampak bolj verjetno je virusna angina, pri kateri nimaš kej razen čakat... če ne kašlja ji lahko daš tut kak sladoled da omili bolečino.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

Neposredna povezava do sporočila: 4
4.2.2009 7:46:06   
mlinar
Počakaj kakšen dan in pojdi nazaj k puser posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2009 8:44:05   
Bibek
bakterijsko angino ugotovi zdravnik z brisom, izvid dobiš v parih minutah. je pa bakterijsko angino obvezno potrebno zdraviti z antibiotiki, ker lahko ostanejo hude posledice na srčku in ledvicah, če se ne jemljejo antibiotiki deset dni- penicilin. Ni nujno, da grlo zelo boli, se pozdravi tudi samo od sebe, samo posledice so lahko trajne, Bakterije se pa res samo z brisom ugotovijo, sem imela že oba fanta s to angino, tako da kar k zdravniku in naj bris naredi. Eni to že sami po sebi naredijo eni dajo tudi za virusno angino antibiotike, pa je.

Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2009 8:46:41   
Bibek
lahko, da se ji bo neredil absces, to je tak gnojni žepek za mandlji, ko ful boli, že ko govoriš...naredi se, če angina ni zdravljena, sem imela to, pa moraš potem na ORL, da ti žepek prerežejo in ven steče...žal ful boli, ne morem drugega rečt:(

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2009 13:18:16   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Bibek

bakterijsko angino ugotovi zdravnik z brisom, izvid dobiš v parih minutah. je pa bakterijsko angino obvezno potrebno zdraviti z antibiotiki, ker lahko ostanejo hude posledice na srčku in ledvicah, če se ne jemljejo antibiotiki deset dni- penicilin. Ni nujno, da grlo zelo boli, se pozdravi tudi samo od sebe, samo posledice so lahko trajne, Bakterije se pa res samo z brisom ugotovijo, sem imela že oba fanta s to angino, tako da kar k zdravniku in naj bris naredi. Eni to že sami po sebi naredijo eni dajo tudi za virusno angino antibiotike, pa je.

No, meni je zadnjič prav naša zdravnica razlagala, da pri bakterijski angini grlo zelo boli in ne samo malo, kot je to lahko pri virusni. Ker mojega otroka ni zelo bolelo, zato se ji je zdelo, da ni bakterijska.
Z brisom se pa tudi ne da točno določiti, ali gre za bakterijo ali ne. Oziroma je tako, da če je bris pozitiven, potem je bakterija, če je pa negativen, pa ni nujno, da ni. Tudi to mi je razloila pediatrinja, ni na mojem zeljniku zraslo.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Bibek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

katero ime za fanta?
tailor

imam težave pri izbiri imena za tretjega člana. 1 je ime:katarina 2:klara 3?lahko dodate tudi kakšno drugo ime:)

žiga (19%)

blaž (15%)

artur (2%)

uroš (6%)

lukas (19%)

klemen (40%)

Število vseh glasov: 454

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!