Mišni -> RE: angina (4.2.2009 13:18:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bibek bakterijsko angino ugotovi zdravnik z brisom, izvid dobiš v parih minutah. je pa bakterijsko angino obvezno potrebno zdraviti z antibiotiki, ker lahko ostanejo hude posledice na srčku in ledvicah, če se ne jemljejo antibiotiki deset dni- penicilin. Ni nujno, da grlo zelo boli, se pozdravi tudi samo od sebe, samo posledice so lahko trajne, Bakterije se pa res samo z brisom ugotovijo, sem imela že oba fanta s to angino, tako da kar k zdravniku in naj bris naredi. Eni to že sami po sebi naredijo eni dajo tudi za virusno angino antibiotike, pa je. No, meni je zadnjič prav naša zdravnica razlagala, da pri bakterijski angini grlo zelo boli in ne samo malo, kot je to lahko pri virusni. Ker mojega otroka ni zelo bolelo, zato se ji je zdelo, da ni bakterijska. Z brisom se pa tudi ne da točno določiti, ali gre za bakterijo ali ne. Oziroma je tako, da če je bris pozitiven, potem je bakterija, če je pa negativen, pa ni nujno, da ni. Tudi to mi je razloila pediatrinja, ni na mojem zeljniku zraslo.
|
|
|
|