biga
|
Tudi jaz sem razmišljala kot ti v zadnjem stavku, ker sem bila od 6. tedna do 4. meseca mojega na strogi dieti brez mleka in jajc, a sem zdržala. Že fino se mi je zdelo, ko so mi v bolnišnici rekli, da sem res prava mamica, ki dela v dobro otroka, ter da marsikatera ne zdrži diete in preneha dojit. Tudi meni se je zdelo, da nimam kaj jest, potem pa ugotoviš, da je toliko hrane, ki je prej nisi nikoli jedel. Pa še bolj zdrava je. Nenazadnje je tudi večina sladkarij prepovedana, razen kokic in mogoče čipsa. Piškotov jaz nisem jedla, ker nisem našla takih brez jajc in mleka. Bodisi so bili brez jajca, bodisi brez mleka, ne pa oboje. Enkrat sem spekla take brez doma. Jedla sem veliko zelenjave, sadja (razen prepovedanega), malo mesa, proseno, ajdovo kašo, polento z golažem, rižote, zelenjavni riž, fižolovo juho, testenine in piščančji paprikaš, ... skratka kosilo ni bilo problem, bolj zjutraj in malica. Namazala sem domačo slivovo marmelado in dovoljeno margarino Geo, bio paštete za vegetariance, sojine namaze, koruzne kosmuče sem jedla z riževim mlekom, zvečer pa kdaj palačinke brez jajc, sojin ali rižev desert, kompot, kašice za otroke brez mleka, močnik. Smo preživeli in moram reči, da še zdaj, ko je moj star že skoraj eno leto, jemo bolj zdravo. Pa še alergija je minila in lahkozačnemo uvajati mlečne izdelke.
|