|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na sonce
30.5.2012 13:29:45   
yenny
Kaj vam najbolj pomaga?user posted image
Mene je letos ujel en sam samcat sončni žarek in sem se dva dni praskala.
Kaj naj naredim no?user posted image
Lansko leto je bilo na morju obupno,s tem,da sem res pazila in se izogibala soncu,letos me je kar groza kaj bo,če se je že zdaj začelo.
Beta karoten-sem sprobala,ampak ne vem kakoj je možno,mislila sem,da si bom spraskala celo lasišče,tako me je srbelo,pred dvemi dnevi sem prenehala z jemanjem in lasišče je skoraj ok!?user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na sonce
30.5.2012 15:08:48   
nyna84
Si že poskusila s kalcijevimi šumečimi tabletami? Meni pomagajo.
Na morju, ko sem več na soncu, sem lani uporabljala kalcijeve šumeče tablete, sončno kremo Aloe Vera Solar (dobiš v lekarni, imajo več faktorjev), pa tablete proti alergijam FlonidanS - dobiš v lekarni brez recepta. Mi je pomagalo, sem se lahko sončila user posted image

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2012 18:47:32   
*bubi*
Antihistaminik (Claritine, Flonidan) začneš jemati en teden pred odhodom na morje in ves čas oz. dokler ne porjaviš. Kremo za sončenje kupi v lekarni, so prav take za alergije (Ilrido so fajn).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2012 19:24:39   
Raho
meni ne pomaga nič, razen injekcija deksametazona v tazadnjo...
Sam ga več ne dobišuser posted image
Poskusila vse - Claretine, Flonidane, Telfast, različne krme za sončenje, obisk solarija....
Ma ni da ni

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2012 19:59:22   
Katjuska986
jaz sem imela pred porodom malo alergije.. ni bilo sile - pač če me je opeklo sem imela namesto opekline, koprivnico. Zdj po porodu pa sem obupna. Že februarja ko je začel sonček bolj močno svetiti sem bila obupna. Tako da sem sedaj na Floridanu... ampak mi ne pomaga. le toliko da me ne srbi za znoret - samo sem pa v senci.. pa še v senci dobim pike. Obup.. me kar malo skrbi kaj bo na morju

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.5.2012 20:25:51   
*mashai*
Yenny; katere kapsule beta carotena si pa uporabljala? Namreč niso vse kar dajo na tržišče ok, lahko da, ti ni ustrezala katera izmed "primesi". Lahko pa seveda tudi beta caroten, samo vseeno se splača še poskusit s katerimi drugimi znamkami,.. Če pa te srbi samo lasišče, sem zadnjič videla, da obstajo tudi kreme, samo z njimi nimam lastnih izkušenj o delovanju.
Pa meni je pomagalo predvsem to, da sem kožo na sonce privadila postopno, močno sonce je prevelik udarec.
Pa predvsem z zaščito(beta caroten) začeti že najmanj dva meseca pred izpostavljanjem, pa meni so stanje poslabšale kreme s kemičnimi filtri in dodanimi dišavami.
Katjuska; če te že v senci lovi, bi jaz premislila tudi o zaščitnih kremah, ki jih uporabljaš

Seveda pa je rešitev jemanje tablet za alergije, pa vendar bi jih jaz tako lahko jemala od marca do novembra, pa vendar je meni to zadnja med opcijami.

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2012 21:09:42   
Janeja
Meni zadnji dve leti pomaga sistem:
1 mesec pred odhodom na morje začnem jemati Claritine. Dva meseca prej (uf, bi bilo dobro počasi začet user posted image ) začnem hodit v solarij. Ampak res samo za 5 minut 2x na teden, mogoče po 1 mesecu podaljšam na 10 min, več pa nikoli. Pa obvezno v preizkušeno dober solarij, ne kar nekam, ker je hudo veliko odvisno od žarnic,... Pa samo sončna krema od FLP ja mi ustreza. To uporabljam vedno vsaj pol ure pred soncem, ki se ga seveda kolikor je le mogoče izogibam. Vidi me le, kadar grem v vodo user posted image .
To je to pri meni in mi pomaga. Preživim dopust kolikor toliko brez praskanja. Drugače pa imam na zalogi Fenistil, ki srbenje učinkovito oblaži.

(odgovor članu *mashai*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.6.2012 9:12:09   
ellie
Meni je pomagala samo injekcija...pa 1 mesec prej redno solarij, da sem imela ful ful podlage.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.6.2012 14:57:57   
nusi
meni so pomagale kalcijeve šumeče tablete in senca, po parih letih pa je alergija izzvenela

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.6.2012 17:49:07   
jar
pomaga HOMEOPATIJA. mal poguglej, npr http://www.viva.si/Alergije/178/Ko%C5%BEne-alergije-in-homeopatija

od kreme za sončenje pa meni ne pomaga noben faktor, če krema nima mineralneg filtra. zato uporabljam le take, filter 15 pa zadostuje za celodnevno pohajkovanje po soncu v sredozemlju. uporabljam LAVERO (imajo v DM).
http://lifestyle.enaa.com/Moda-in-lepota/Lepotni-nasveti/Kako-izbrati-najboljso-kremo-za-soncenje.html

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.6.2012 9:00:25   
minca_n
Moja mama je probala vse to kar ste že naštele in ji nič ni pomagalo... Lani pa je slišala od ene znanke da so
kreme za sončenje Garnier Ambre Solaire proti alergijam in da res pomagajo.... In res, lani ni dobila niti enega izpuščaja,
kjub temu da se izpostavljala soncu več kot katero koli leto poprej, tako da priporočam!

(odgovor članu jar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.6.2012 9:50:21   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: yenny

Kaj vam najbolj pomaga?user posted image
Mene je letos ujel en sam samcat sončni žarek in sem se dva dni praskala.
Kaj naj naredim no?user posted image
Lansko leto je bilo na morju obupno,s tem,da sem res pazila in se izogibala soncu,letos me je kar groza kaj bo,če se je že zdaj začelo.
Beta karoten-sem sprobala,ampak ne vem kakoj je možno,mislila sem,da si bom spraskala celo lasišče,tako me je srbelo,pred dvemi dnevi sem prenehala z jemanjem in lasišče je skoraj ok!?user posted image user posted image

Prvo pravilo, ki ga ocitno dobro obvladas je, da se izogibas soncu.
Nas (moz torej user posted image ) zacne ene 14 dni pred morjem jest flonidan (po priporocilu zdravnika), da je lahko vsaj na morju nekaj casa na soncu skupaj z nama (izogibamo se pa soncu med 12 in 15, 16h popoldne.
Obcutljivost na sonce se poveca z visanjem kemicnega faktorja v kremi -> torej, nekje max do 20, potem so faktorji tako neobstojni, da krema vsebuje več stabilizatorjev - in se pojavijo pikice (kombinacija kreme, sonca in potenja). Tako da naceloma vzamemo kaksen Eucerin, Mustelo faktor 20 za celo familijo in to je to (tudi za otroka, ker otroci so pa sploh obcutljivi na pacarijo v sončnih kremah).
Pa potem kaksen fin after sun kupit - jaz sem vcasih kupovala dr.hauschko, pa je ni vec kje za dobit. Kaj bom letos vzela, pojma nimam.
Drugace pa - lahkotna oblacila na dolge rokave, cimmanj izpostavljanja soncu, na morju pac jemljes tablete, in to je to.
Pri mojemu pali - upam, da bo kaksen nasvet prisel prav tudi tebi.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.6.2012 20:47:56   
roladica
Meni pomagajo tablete za povečanje pigmenta (po katerih imaš potem ful lepo barvo user posted image ) in krema z zelo močnim faktorjem (50). Flonidan, Claritin in podobno mi pa nič ne pomaga.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.6.2012 21:04:20   
posh
napisala bom svojo izkušnjo, čeprav se bo marsikdo zgražal nad napisanim, ampak pri meni je pomagalo.

TAko kot ostale, sem tudi jaz ob prvem sončnem žarku dobila pike in srbečico. Sledilo je jemanje Ca šumečih tablet, Claritin, tbl. za porjavitev itd.. in seveda kreme s faktorjem- nekoč sem mislila, da si delam dobro. pomagalo ni nič.
Nekje 5 let nazaj pa sem ubrala drugo pot. Ob alergiji na sonce nisem ukrenila nič. Čisto nič. Izpostavljala sem se soncu kljub alergiji. Prvo leto je bila kriza, srbelo me je za znoret, ampak sem zdržala. Drugo leto od alergije ni bilo duha ne sluha. Od takrat NE uporabljam krem za sončenje, tudi otroke ne mažem. Se pa ne izpostavljamo soncu ko je najmočnejše.

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.6.2012 9:50:26   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: roladica

Meni pomagajo tablete za povečanje pigmenta (po katerih imaš potem ful lepo barvo user posted image ) in krema z zelo močnim faktorjem (50). Flonidan, Claritin in podobno mi pa nič ne pomaga.

Tablete za povečanje pigmenta pa so?

Posh - pa moj dobi izpuščaje kot koprivnico, ki na soncu še bolj srbijo. Ne moreš to kar zdržat???? Sicer pa - kreme s faktorji imajo nek namen. Saj že ptički na veji čivkajo o škodljivosti izpostavljanju soncu. Če kaj drugega ne - se koža prehitro stara.

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.6.2012 12:53:29   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Tablete za povečanje pigmenta pa so?

Posh - pa moj dobi izpuščaje kot koprivnico, ki na soncu še bolj srbijo. Ne moreš to kar zdržat???? Sicer pa - kreme s faktorji imajo nek namen. Saj že ptički na veji čivkajo o škodljivosti izpostavljanju soncu. Če kaj drugega ne - se koža prehitro stara.

tablete za povečanje pigmenta -verjetno misli na beta- karotenske izdelke.
Glede te srbečice, glej jaz sem zdržala, me je srbelo samo se mazala nisem z ničemer, pa nobenih tablet nisem jemala in je do drugega leta poplnoma izzvenelo.
Glede tega kar ptički že čivkajo je pa tako.. če nekaj tako dolgo ponavljajo, enostavno postane "absolutna resnica"..v kar pa jaz ne verjamem. Že podatek, da je obolevnost za melanomom zrasla skupaj s povečano uporabo krem za sončenje, meni pove dosti. Tak da normalno izpostavljanje soncu je življensko potrebno, ne pa da je škodljivo. Če pa se nekdo praži tistih 10 dni v letu ko je na morju, pa je škodljivo, jasno.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.6.2012 22:37:45   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: posh

Že podatek, da je obolevnost za melanomom zrasla skupaj s povečano uporabo krem za sončenje, meni pove dosti.

Jaz sem članek brala o nekih raziskavah, pa širim to dalje, koliko se da.. da bomo vsi previdni kaj se sončenja tiče.
Naj bi ugotovili, da neka snov, ki se dodaja v sončne kreme, če je izpostavljena soncu, povzroča raka. Totalni paradoks, ampak glede na tvoj stavek, bi to skoraj držalo. Na koncu so napisali, mazati še vedno, ampak sončenje pa vseeno ne priporočajo.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.6.2012 22:46:58   
posh
En fini link, da liliana spet pike dobi, če že ne od soncauser posted image

http://wearechange.si/zakaj-nas-hocejo-odvrniti-od-sonca-in-studije-ki-dokazujejo-da-nimajo-prav/

In kot sem že rekla, sončenje na ful 10 dni v letu ni ok.., to je kot da bi naenkrat spil 7 litrov vode..te ubije, jo pa rabiš, da sploh živiš..
..pa sem rekla, da grem spatuser posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?