Tutan -> RE: alergija na sonce (4.6.2012 9:50:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: yenny Kaj vam najbolj pomaga?[sm=smiley13.gif] Mene je letos ujel en sam samcat sončni žarek in sem se dva dni praskala. Kaj naj naredim no?[sm=hudicek1.gif] Lansko leto je bilo na morju obupno,s tem,da sem res pazila in se izogibala soncu,letos me je kar groza kaj bo,če se je že zdaj začelo. Beta karoten-sem sprobala,ampak ne vem kakoj je možno,mislila sem,da si bom spraskala celo lasišče,tako me je srbelo,pred dvemi dnevi sem prenehala z jemanjem in lasišče je skoraj ok!?[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Prvo pravilo, ki ga ocitno dobro obvladas je, da se izogibas soncu. Nas (moz torej [sm=smiley36.gif]) zacne ene 14 dni pred morjem jest flonidan (po priporocilu zdravnika), da je lahko vsaj na morju nekaj casa na soncu skupaj z nama (izogibamo se pa soncu med 12 in 15, 16h popoldne. Obcutljivost na sonce se poveca z visanjem kemicnega faktorja v kremi -> torej, nekje max do 20, potem so faktorji tako neobstojni, da krema vsebuje več stabilizatorjev - in se pojavijo pikice (kombinacija kreme, sonca in potenja). Tako da naceloma vzamemo kaksen Eucerin, Mustelo faktor 20 za celo familijo in to je to (tudi za otroka, ker otroci so pa sploh obcutljivi na pacarijo v sončnih kremah). Pa potem kaksen fin after sun kupit - jaz sem vcasih kupovala dr.hauschko, pa je ni vec kje za dobit. Kaj bom letos vzela, pojma nimam. Drugace pa - lahkotna oblacila na dolge rokave, cimmanj izpostavljanja soncu, na morju pac jemljes tablete, in to je to. Pri mojemu pali - upam, da bo kaksen nasvet prisel prav tudi tebi.
|
|
|
|