Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: alergija na mleko, kalcij, pergomin ??? 27.4.2006 20:05:16
|
|
|
|
mami darka
|
Probajta riževo mleko. Kupi se v DM . Tut mi smo ga pili, ko smo imelo alergijo na mleko. Ima pa več kalcija kot sojino mleko.
|
|
|
|
RE: alergija na mleko, kalcij, pergomin ??? 27.4.2006 20:07:50
|
|
|
|
mami darka
|
Aja, alergije pa ponavadi ne preraste. Zdravi se z zdravili ( le posledice, kar ne priporočam ) ali pa z alternativno medicino.
|
|
|
|
RE: alergija na mleko, kalcij, pergomin ??? 27.4.2006 21:05:08
|
|
|
|
KODA
|
Alergija na določeno stvar lahko izveni.Tako je pri našem tastarejšem alergija na jajca.Pojavila se mu je pri 6 mesecih,izvenela pa pri 2 letih. Tamlajši,pa ima alergijo na mleko že od rojstva.Do zdaj,pri 3,5 letih se je samo vrednost alergena zmanjšala,izvenela pa še ni.Do recepta za Pregomin si upravičen toliko časa,dokler je prisotna alergija na mlečne beljakovine. Pregomin ima bolj poln okus,ni tako voden,ker ga mešaš po navodilih.Veliko izbiro dietne hrane ima Interspar.Piškotki Od Glutano free,ali Alpro pudingi.Ta hrana je obogatena z kalcijem. http://www.kolinska.si/sl/blagovne_znamke/otroska_prehrana/milupa/pregomin/
< Sporočilo je popravil KODA -- 27.4.2006 21:07:02 >
|
|
RE: alergija na mleko, kalcij, pergomin ??? 27.4.2006 22:27:24
|
|
|
|
Jana4
|
Moja starejša je bila alergična na mleko, jajca in travne pelode. Po približno 4 letih so ji s provokacijskimi testi potrdili da sta alregija na jajca in mleko izveneli medtem ko se je alergija na travni pelod drastično poslabšala in mora jemati od aprila do julija tablete.Še danes pa nima prav nobene želje po mlečnih izdelkih oziroma jajcih.
|
|
RE: alergija na mleko, kalcij, pergomin ??? 28.4.2006 11:30:35
|
|
|
|
poliloni
|
Pri nas imamo tudi alergijo na mleko in pijemo pregomin(a kljub dieti ni nič bolje, tako da mora biti še nekaj drugega a mi nihče ne zna povedati kaj bi to bilo: ) Pregomin ima en poseben okus, ki se ga mora otrok (sploh tako velik,pa tudi starš - zaradi vonja) navaditi - a s počasnim uvajanjem ne bi smelo biti problema, ker potem sploh več ni tako slabega okusa. Mogoče začni tako, da ga najprej malo zamešaš v hrano - npr.krompir. Upravičena si do nevem koliko škatel, vendar ti mora to potrditi komisija (mi smo čakali 3 mesece). Kar se tiče nadomestnih vrst mleka - riževo, sojino,... če nima dodanega kalcija je vseeno če ga ne pije! Tako, da če boš kupovala riževo se prepričaj, da ga ima dodanega!!!! Pazi pa še pri vsej drugi hrani in beri etikete, saj ima večina ind.predelane hrane notri kaj mleka!!! Sploh vse drobno mlete salame in podobno!!!!! Na to me je še posebej opozoril dietetik! Pravijo, da če se držiš diete, se stanje zelooo poboljša ( pri nas se na žalost ni), a se moraš res strogo držati in brati etikete na živilih!
|
|
|
|
RE: alergija na mleko, kalcij, pergomin ??? 28.4.2006 12:27:48
|
|
|
|
tins
|
Pozdravljena! Riževo mleko z dodanim kalcijem proizvaja Isola Bio-od te firme obstajajo tudi pudingi in se mi zdi da tudi jogurti, vse z dodanim kalcijem (dobiš v Mercatorju-če nimajo, jih prosi, da naročijo). Pregomin im res specifičen okus in ga mnogi zavračajo (mogoče ga bo tvoja tudi, glede na to, da je že starejša in bolj "izpiljenega okusa"). Če imate alergije dokazano ga bi morala dobiti na recept! V zadnji mami pa sem videla reklamo za novo mleko, ki so ga začeli uvažati. Imenuje se Alernova-namenjeno alergikom na KML. Prodajajo ga v lekarnah in baje nima tako izrazitega okusa. Če te pa še kaj zanima, pa vprašaj, LP P.S.Dober vir elementov (tudi kalcija) je za alergike melasa (dobiš jo v trgovinah z zdravo prehrano)
< Sporočilo je popravil tins -- 28.4.2006 12:28:35 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
Za ženske: Nosečnost & šport z roko v roki?JanjikaaaaAli ste se oz. se boste med nosečnostjo aktivno ukvarjali s športom? (npr. joga, pilates, fitnes...)Da (
36%)
Ne (
64%)
Število vseh glasov: 188Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!