poliloni -> RE: alergija na mleko, kalcij, pergomin ??? (28.4.2006 11:30:35)
|
Pri nas imamo tudi alergijo na mleko in pijemo pregomin(a kljub dieti ni nič bolje, tako da mora biti še nekaj drugega a mi nihče ne zna povedati kaj bi to bilo: ) Pregomin ima en poseben okus, ki se ga mora otrok (sploh tako velik,pa tudi starš - zaradi vonja) navaditi - a s počasnim uvajanjem ne bi smelo biti problema, ker potem sploh več ni tako slabega okusa. Mogoče začni tako, da ga najprej malo zamešaš v hrano - npr.krompir. Upravičena si do nevem koliko škatel, vendar ti mora to potrditi komisija (mi smo čakali 3 mesece). Kar se tiče nadomestnih vrst mleka - riževo, sojino,... če nima dodanega kalcija je vseeno če ga ne pije! Tako, da če boš kupovala riževo se prepričaj, da ga ima dodanega!!!! Pazi pa še pri vsej drugi hrani in beri etikete, saj ima večina ind.predelane hrane notri kaj mleka!!! Sploh vse drobno mlete salame in podobno!!!!! Na to me je še posebej opozoril dietetik! Pravijo, da če se držiš diete, se stanje zelooo poboljša ( pri nas se na žalost ni), a se moraš res strogo držati in brati etikete na živilih!
|
|
|
|