|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a Problemi s spanjem
28.11.2007 9:42:36   
makica
Doma imamo enomesečno punčko, ki se polno doji. Problem imamo s spanjem včasih podnevi, v večini pa ponoči. Težava je namreč v napenjanju. Ko se naje ji podremo kupčka, podnevi je pokonci, ponoči pa v polsedečem položaju. V večini kupčka podre. Če jo potem prenesem v njeno posteljico se predrami in se zvija in hrope ter spušča zvoke, kot da si ji hrana dviguje. Nekaj časa je delovalo da sem jo pustila spati na meni v polsedečem položaju cca pol ure in jo nato prenesla, kar je v večini uspelo, vendar zadnje dve noči ne. Se predrami in zopet ti zvoki in zvijanje. Naj še povem da ponavadi ji res priteče mleko iz ust, lahko tudi že sesirjeno.
Sedaj pa me zanima ali je res lahko kašna težava v prebavilih da se ji tako hrana dviguje ali je bolj psihološkega pomena, ker me ni zraven. Preden jo prenesem v njeno posteljico jo ogrnem v segreto dekico in tudi planice pod vzglavjem je segreta.
Tudi če spremenim položaj v naročju se ponavadi zvija, le položaj podiranja kupčka ji najbolj ustreza, vendar se bojim da bi se tega navadila, meni pa tudi ni to najudobnejše spanje. Povrh tega pa je še spanje na trebuhu odsvetovano. Prosim za kakšen predlog kako naj se lotim zadeve.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a Problemi s spanjem
28.11.2007 10:01:40   
ursy78
pri nas je bilo isto.sem lih včerej pisala pod (želodčni refluks).odvzigni ji vzglavje,pa nekaj časa jo nosi na rami poj jo pa daj v posteljo.kaj če bi probala še z dudo,da jo malo pomiri.pa že  med dojenjem podirajta kupčke.pri nas je edino dudka rešitev,ke ga mam v naročju ,ker drugače se zvija pa je rdeč pa še joka 100 na uro.res probaj z dudko

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a Problemi s spanjem
28.11.2007 10:06:22   
makica
Tudi z dudo sem že probala. Moja prva jo je takoj sprejela, ta se pa bolj ali manj upira. Ponavadi jo še bolj predrami in razdraži in je vrisk in krik. Bom še probavala, vendar ponavadi je mir 5 minut, potem pa duda ven pade in je spet jok. Mogoče bo dvignjeno vzglavje kaj pomagalo. Bom videla ponoči. Je pa za silo sprejela samo Aventovo dudo, ki je ravna in zlahka ven pade, NUK-ovo, ki se bolj prilega obazu pa nočeuser posted image Sej ko nam jo rata da zaspi spi 3- 4 ure, vendar je danes trajalo 3 ure da je zapalauser posted image

(odgovor članu ursy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a Problemi s spanjem
28.11.2007 10:12:52   
ursy78
pri nas mamo tud aventovo,nukove tud noče.a kakšne kapljice za krče mata,ke lahko jo pa tud krči matrajo.jaz mu dam ene par kapljic na žličko,tadruge pa na dudko,poj jo bolj vleče,pa še po obrazku ga mal božam,tek med učki pa do noskauser posted image ,pa ga kar uspava.no včasih rata včasih pa ne.aja pa še to jest ga dam podnevi mal v ležalnik,poj ke pa čmeren rata ga pa nesem v posteljo.

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a Problemi s spanjem
28.11.2007 10:14:25   
BAMBINA_
Ja, moj user posted image ima tudi refluks in se je vedno zvijal tako kot opisuješ, ko sem ga položila na ravno. Zdaj, ko prejema ranital, teh težav ni več, prej pa ga je očitno peklo zaradi želodčne kisline. A sicer dosti poliva, kolca, joka med hranjenjem? Tako kot pravi ursy78, ji vzdigni ležišče (za 30°), pa po vsakem hranjenju jo nosi 30 minut pokonci (ponoči jaz tega ne počnem).

(odgovor članu ursy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a Problemi s spanjem
28.11.2007 10:19:34   
makica
Kapljice imamo od Galenskega laboratorija tiste sladke in imamo Babynos kaplice. Napenja jo ziher in kaplice pomagajo. Rada bi samo rešitev kako ji pomagati, da se ne bi v posteljici imela take probleme. Je kar grozno poslušat glasove kot da bi imela kakšno ribjo koščico zataknjeno v grluuser posted image . Seveda se tako predrami. Sem že dvignila vzglavje in bomo videli kako bo. Čez dan spi v Dreamy košari in je imela zjutraj isti problem. Sem ji dvignila vzglavje in je nato z dudo zaspala. Bomo pa videli če bo ponoči tudi tako.

(odgovor članu ursy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a Problemi s spanjem
28.11.2007 10:22:30   
makica
(ponoči jaz tega ne počnem

Kako pa ponoči to rešuješ. Pri hranjenju pa veliko zraka poje, kar se sliši v goltanju. Jo dostikrat prekinem, podrem kupčka in nato naprej, vendar je zrak še vedno notri. Včasih tudi ob dojenju joka, čeprav ponoči bolj redko. Poliva pa drugače ne tok veliko. To me čudi, ker refluks imajo tisti ki polivajo, ona pa zelo malo, le če jo dam v vodoravni položaj ji potem priteče ven.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a Problemi s spanjem
28.11.2007 10:24:34   
ursy78
ja videm de mate iste probleme kot pri nas.čist isto.ke se našemu tud odziguje,pa že zaspi poj se pa prebudi,ke se mu odzigne.če nebo boljše bomo mogli kar do P.zdej bomo še z hrano probal,aptimil ar.

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a Problemi s spanjem
28.11.2007 10:49:05   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: makica
Poliva pa drugače ne tok veliko. To me čudi, ker refluks imajo tisti ki polivajo, ona pa zelo malo, le če jo dam v vodoravni položaj ji potem priteče ven.


Lahko gre za t.i. prikriti refluks; ko mu hrana pride samo do grla. Učinek zaradi vračanja želodčne kisline pa je isti... otročka peče, pa tudi neprijeten okus ima po ustih (podobno, kot če tebe kdaj peče zgaga). Dokler je bil samo na mleku, sem ga po hranjenju morala nositi tudi ponoči. Zdaj, ko je GH in prejema tudi ranital pa ponoči nošenja več ne prakticiram, saj kljub temu mirno spi.

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a Problemi s spanjem
28.11.2007 11:12:11   
makica
Zdaj, ko prejema ranital, teh težav ni več, prej pa ga je očitno peklo zaradi želodčne kisline


Od kdaj pa prejema ranital in kam ste šli da so vam ga dali? Ali je ponehalo samo z ranitalom ali je to tudi z meseci boljše.  Je pa res verjetno nekaj na tem, ker ko se pokrči in zahrope se skremži, kot bi ji nekaj slabega dala v usta. Včasih bi kar bruhala.  Se mi kar smili, saj vem kako je če zgaga peče.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: a Problemi s spanjem
28.11.2007 13:47:45   
BAMBINA_
Mi smo bili hospitalizirani na pediatriji zaradi povsem drugih razlogov in so mdr. tudi ta refluks diagnosticirali. Na ranitalu je približno od treh mesecev in pol, ko so mu naredili pH-metrijo (zdaj je star 6m 1t) in le-ta ne blaži polivanja, pač pa pretirano izločanje želodčne kisline, ki povzroča ranice na sluznici požiralnika, kar je lahko za otročka precej boleče. Pokrčevanje v ležečem položaju se je s tem nehalo, kar se tiče samega polivanja, pa se je izboljšalo po uvedbi GH (so nam svetovali naj pričnemo čimprej, torej takoj po dopolnjenem 4. mesecu).

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?