|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zunanji obrat Dr. Završnik
17.3.2011 19:50:20   
babika2
Lepo pozdravljene.
Spremljam vas že kar nekaj časa. Sedaj pa se obračam še na vaše izkušnje. Napotena sem k tej zdravnici na posvet, ker bom dopolnila 37. tednov in moj pikec je še vedno v medenični vstavi. Zanima me predvsem kako poteka pogovor z njo? Sama nisem navdušena nad zunanjim obratom. Ali bo razumela, ko ji bom rekla, da tega obrata ne želim? Me bodo nato poskusili prepričati v naravni porod, če se ne bo uspel obrniti? Zanima me, če je katera bila v takšni situaciji, kot sem sedaj sama?user posted image  Vse bi naredila, da se mi še obrne, saj nekaj časa še ima. Še veliko vprašanj imam pa vas ne bom morila z njimi. Želim vam lep večer še naprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zunanji obrat Dr. Završnik
17.3.2011 20:27:46   
nusi
sicer ti ne znam odgovoriti na vpršanje, ampak a vaje za obrat otročka delaš?

(odgovor članu babika2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.3.2011 20:29:30   
hmm...
Dr. Završnik je tudi moja zdr.
Lahko ti povem samo to, da je zelo v redu. Zame si je vedno vzela čas, mi vse razložila kar me je zanimalo in bila zelo prijazna.

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu babika2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.3.2011 21:54:00   
emica2008
www.ringaraja.net/forum/medenicna-lega/m_5567494/tm.htm
www.ringaraja.net/forum/zunanji-obrat/m_4999242/tm.htm

tukaj sem nekaj pisala....preberi user posted image

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.3.2011 17:05:16   
ellie
Završnikova bo forsirala obrat in tud če ne bo šlo obrnit, naravni porod... Jaz imam zelo slabe izkušnje z njo. Me je čist potolklo, ko sem bila pri njej. Ampak sem se potem odločila, da tak ko mi je šlo pri enem ušesu not, mi bo šlo pri drugem ven. Sem samo upala, da če me doleti porod prej kot sem imela dogovorjen CR, ne naletim na njo. Sem si zrihtala seznam dežurstev...ker bi verjetno šla rodit drugam, če bi tisti dan delala ona.

Drugače pa je res super zdravnica. Ampak forsira naravni porod tudi preko zmožnega..

(odgovor članu emica2008)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.3.2011 21:45:20   
Nina 30
tudi jaz imam zelo slabe izkušnje z to zdravnico nečloveška da joj nisem še srečala takega zdravika kot je ta ženska,pa nisem edina ogromno mamic ima slabe izkušnje z to žensko,svetujem ti da probaj raje k kakšnemu drugemu zdravniku,ker ta zmaj oprosti izrazu ti ga ne želim....

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.3.2011 12:14:53   
babika2
Hvala vam za vse odgovoreuser posted image . Vidim, da se bom morala predvsem psihično pripravit, da ne odstopam od svojega. Zunanjega obrata se bojim, zato tudi nisem navdušena nad njim. Če se ne bom mogla dogovoriti glede carskega, bom pa šla drugam, Celje, Ptuj. Bom videla kako bom uredila v ponedeljek. Še vedno pa upam, da se bo obrnil.

(odgovor članu Nina 30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.3.2011 17:58:21   
Nina 30
držim pesti in javi kaj si zrihtala

(odgovor članu babika2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.3.2011 18:36:29   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

sicer ti ne znam odgovoriti na vpršanje, ampak a vaje za obrat otročka delaš?

Tudi jaz sem bila v podobni situaciji in sem delala vaje za obrat otročka in to samo 1 dan (vaje po Pušenjaku) in otroček se je obrnil.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.3.2011 19:27:03   
lana_22
Jaz sem šla na obrat in ne bi šla nikoli veš. Bila je moja prva nosečnost in sem si rekla, da pač moram vse poskusit, da si potem ne bom očitala. Sem se namreč bala poroda v medenični vstavi. No obrat ni uspel. Za CR pa sem se poskušala dogovorit prek vez, ker so mi drugi rekli, da tega ne delajo kar tako, da morajo bit določeni indici za CR, medenična pa ni dovolj velik razlog za CR. 10.9 bi morala na posvet glede CR, pa sem dan prej popoldan dobila popadke, ob pol devetih sem odšla v porodnišnico, ob pol dvanajstih prišla v porodno in ob 00.50 rodila fanta 53cm, 3250g v medenični legi. Vse predhodne skrbi sobile brez pomena. Sicer sem bila rezana, ampak drugače nič hujšega. Tako, da sem bila prav vesela, da sem lahko rodila po naravni poti in ni bilo potrebno pod nož. V času poroda, te spremlja številčnejša ekipa, ki je sicer pripravljena tudi na CR.
Želim ti, da se postavi na glavo user posted image .
Če ti ne želiš obrata, te noben ne more prepričati. Jaz semga delala v kranjski porodnišnici in se mi zdi, da kar radi vidijo, da imajo kakšen zunanji obrat, da malo povadijo.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.3.2011 22:06:09   
aknela123
poznaš ime te dr. Završnikove? ker so tri ali dve s tem priimkom.
če misliva isto, bila sem njena pacientka, ker sem imela rizično nosečnost in moram ti reči, da se je zelo zavzela, izpeljala od začetka do konca, točno tako, kot mi je napovedala že na prvem pregledu. mogoče pa se bo le dalo dogovorit, ampak verjamem, da naredi vse po najboljših močeh kar je dobro za dojenčka in porodnico.

(odgovor članu lana_22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.3.2011 11:03:19   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: babika2

Sama nisem navdušena nad zunanjim obratom. Ali bo razumela, ko ji bom rekla, da tega obrata ne želim? Me bodo nato poskusili prepričati v naravni porod, če se ne bo uspel obrniti? Zanima me, če je katera bila v takšni situaciji, kot sem sedaj sama?user posted image  Vse bi naredila, da se mi še obrne, saj nekaj časa še ima. 

Jaz bom takole rekla: noben te ne more prisiliti/prepričati v nekaj kar ne želiš. Lahko delaš določene vaje za obrat otroka in če ne gre pač CR. Meni je G iz tujine rekel, da se tam tile zunanji obrati ne delajo več, da je to zastarela tehnika. Sicer ne boli, je pa neprijetno za nosečnico.

(odgovor članu babika2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.3.2011 13:17:44   
babika2
Danes ni bilo dr. Završnik je bila druga zdravnica in sva se vse pogovorili. Po meritvah bebice, zunanji obrat ni primeren (velik plod), zato sem dobila termin za carski rez. Če pa bi se slučajno še obrnil, bom imela pa normalen porod. Sedaj sem kar bolj mirna. Hvala vsem za odgovore.user posted image

(odgovor članu babika2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.3.2011 14:38:55   
Nina 30
nop super sem vesela za tebe da je bla druga zdravnicauser posted image user posted image user posted image ,vso srečo še naprej

(odgovor članu babika2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?