Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark No jaz imam na balkonu le paradajz in papriko. Paprika mi že lepo raste, res da je malo pozna, a vsaj je :) Pri paradajzu je pa druga zgodba in sicer od treh posajenih mi je samo en 'uspel', pa še tam je zrasel samo 1 paradajz, ki je že ene 14 dni enak. Se mi zdi da sploh več ne raste. Vsi pardajzi pa so tut zelo visoki in redki, imajo malo vejic. A naj jih pri vrhu porežem, bo zaradi tega pol mogoče še kje kakšen paradajz zrasel? Nimam pojma zakaj mi noben več ne zraste gor, v višino pa raste kot goba . Ja, priščipni vrh, da neha rasti, vsak teden lahko tudi odšćišneš stran kako vejo ali dve, da se bo rastlina usmerila v proizvodnjo paradižnikov in ne več v rast. Če gredo samo v višino, to pomeni, da imajo napačna hranila - preveč tistih, ki so za rast zelenja in premalo tistih, ki so za plodove (OK, lahko je tudi kaj drugega, nisem nevem kako izkušena ). Katera, se ne spomnim, bi morala pogledat v knjigo. V vrtnarijah, Merkurju, tudi Mercatorju se dobijo tekoča gnojila, ki imajo pravo razmerje hranil, ki pospešujejo razvoj plodov.
|