Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 7:42:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz imam na balkonu letos prvič 2 koriti (100x50x50cm) v njih pa: - korenje - drobnjak - rožmarin - redkvice - krešo - baziliko - peteršilj - mlado čebulo - češnjev paradižnik Vse to sem vzgojila iz semena, sploh paradižnik mi je v ponos, ker najprej ni nič kazalo da kaj bo, in mi je mami že govorila, naj grem raje sadike nabavit ... no potem se je pa prikazal in pri 2h metrih višine sem mu začela vršičke lomit . No potem redkvice so samo v luft podivjale in sem jih zabrisala ven, tudi čebula in drobnjak sta bolj boga, petršil sem pa že 2x porezala, pa spet ga bom morala kmalu, baziliko in rožmarin tudi sproti trgam, kreša je pa najlepše začela, a potem je zdivjala in sem jo tudi po parih solatah ven vrgla.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 8.8.2011 8:01:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 8:09:32
|
|
|
|
betty.ford
|
lajkam
|
|
|
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 8:19:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja še par dni pa bo prvi paradižnik lepo rdeč in si ga bom lahko v solato narezala ... mmmm komi čakam, ker kakor sem ga vestno zalivala in privezovala pa redčila in to, mora biti božanski
|
|
|
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 8:26:48
|
|
|
|
mateyka
|
fantastične ideje
|
|
|
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 8:35:03
|
|
|
|
pety78
|
Jaz imam češnjev paradižnik, baziliko in jagode.
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 9:07:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Nimam balkona, imam pa pod streho vseeno nekaj loncev z zelenjavo, v njih paradižnik - pelati, češnjev paradižnik, blitva, peteršilj, jagode, origano, rožmarin, majaron. Češnjev paradižnik imam letos prvič, mi je krasen, po okusu in izgledu, tamali sta čist navdušeni, ko ju pred kosilom pošljem nabirat rdeče kroglice . Lahko pa v lonce nasadiš skoraj vse, fajn je solata, recimo berivka, jo lahko spotoma režeš in se na novo obraste, blitvi tržeš zunanje liste, notranje pustiš in se tudi obraste.... Edino bolj je treba pazit na gnojenje in zalivanje kot na vrtu.
< Sporočilo je popravil Ankica. -- 8.8.2011 9:09:03 >
|
|
|
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 9:52:50
|
|
|
|
TomTaylor
|
jz imam sicer vrt, ampak, če vrta ne bi imela, bi imela ziher na balkonu korita. Imam pa na balkonski ograji trenutno namesto cvetja kar fižol. Rada "vrtičkam" in če bi bilo treba, tudi na balkonu
|
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 11:46:10
|
|
|
|
mini86
|
kje pa je najboljše nabavt take lonce.. js sicer imam vrt..AMPAK enktrak ko bo dovolj denarja za prizidek in tam tudi balkon imam željo imeti na balkonu tudi nekaj zelenjave..še posebej mi je želja imet paradižnik,,pa se mi še sanja ne zakaj ker ga itak ne jem otika vse pohvale
|
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 14:27:55
|
|
|
|
darja.mark
|
No jaz imam na balkonu le paradajz in papriko. Paprika mi že lepo raste, res da je malo pozna, a vsaj je :) Pri paradajzu je pa druga zgodba in sicer od treh posajenih mi je samo en 'uspel', pa še tam je zrasel samo 1 paradajz, ki je že ene 14 dni enak. Se mi zdi da sploh več ne raste. Vsi pardajzi pa so tut zelo visoki in redki, imajo malo vejic. A naj jih pri vrhu porežem, bo zaradi tega pol mogoče še kje kakšen paradajz zrasel? Nimam pojma zakaj mi noben več ne zraste gor, v višino pa raste kot goba .
|
|
|
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 14:41:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Uh ne vem ... meni je iz 8ih semen 8 rastlinic vzklilo pa vse so precej polne. Samo mi je pa mami rekla, ko se mi bo zdel dovolj visok, naj mu začnem trgat stran vrhove, pa redčit liste, da bo do plodov več sonca prišlo in šlo več iz korenin v plodove in ne v rast in zelenje. Glede korit: jaz sem imela srečo, ker mi jih je mami šenkala (so iz tiste masivne terakota plastike), samo mi je dala samo korita brez podstavkov, ker jih je ona imela na zemljo postavljene in podstavkov sploh kupila ni. No jaz sem šla za na balkon kupit še podstavke in sem samo za podstavke v Arboretumu dala 30€ ... no in to vsa paf povem mami, pa mi reče, da je ona za korita dala pa 100€ ... tako da šeekrat: Hvala mami!!!
|
|
|
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 17:06:02
|
|
|
|
StrawberrY
|
Jaz mam na balkonu rukolo,solato, žajbel, majaron, baziliko,luštrek,jagode,origano,rožmarin,drobnjak,listni česen, meliso. Balkon pa velik 3x2
|
|
|
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 21:36:16
|
|
|
|
khurde
|
otika, korita tvojih dimenzij ima sam v jaršah po 25 evrov (24 in nekaj centov), ravno danes kupila enega. samo podstavkov jim je zmanjkalo. jaz imam samo na kuhinjskem oknu rožmarin, roženkravt, sivko in baziliko. ostalo pa na vrtu.
|
|
RE: Zelenjavni vrt na balkonu 8.8.2011 22:13:49
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark No jaz imam na balkonu le paradajz in papriko. Paprika mi že lepo raste, res da je malo pozna, a vsaj je :) Pri paradajzu je pa druga zgodba in sicer od treh posajenih mi je samo en 'uspel', pa še tam je zrasel samo 1 paradajz, ki je že ene 14 dni enak. Se mi zdi da sploh več ne raste. Vsi pardajzi pa so tut zelo visoki in redki, imajo malo vejic. A naj jih pri vrhu porežem, bo zaradi tega pol mogoče še kje kakšen paradajz zrasel? Nimam pojma zakaj mi noben več ne zraste gor, v višino pa raste kot goba . Ja, priščipni vrh, da neha rasti, vsak teden lahko tudi odšćišneš stran kako vejo ali dve, da se bo rastlina usmerila v proizvodnjo paradižnikov in ne več v rast. Če gredo samo v višino, to pomeni, da imajo napačna hranila - preveč tistih, ki so za rast zelenja in premalo tistih, ki so za plodove (OK, lahko je tudi kaj drugega, nisem nevem kako izkušena ). Katera, se ne spomnim, bi morala pogledat v knjigo. V vrtnarijah, Merkurju, tudi Mercatorju se dobijo tekoča gnojila, ki imajo pravo razmerje hranil, ki pospešujejo razvoj plodov.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?