Anonimen -> RE: Zelenjavni vrt na balkonu (8.8.2011 22:13:49)
|
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark No jaz imam na balkonu le paradajz in papriko. Paprika mi že lepo raste, res da je malo pozna, a vsaj je :) Pri paradajzu je pa druga zgodba in sicer od treh posajenih mi je samo en 'uspel', pa še tam je zrasel samo 1 paradajz, ki je že ene 14 dni enak. Se mi zdi da sploh več ne raste. Vsi pardajzi pa so tut zelo visoki in redki, imajo malo vejic. A naj jih pri vrhu porežem, bo zaradi tega pol mogoče še kje kakšen paradajz zrasel? Nimam pojma zakaj mi noben več ne zraste gor, v višino pa raste kot goba [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/img]. Ja, priščipni vrh, da neha rasti, vsak teden lahko tudi odšćišneš stran kako vejo ali dve, da se bo rastlina usmerila v proizvodnjo paradižnikov in ne več v rast. Če gredo samo v višino, to pomeni, da imajo napačna hranila - preveč tistih, ki so za rast zelenja in premalo tistih, ki so za plodove (OK, lahko je tudi kaj drugega, nisem nevem kako izkušena [sm=smiley36.gif]). Katera, se ne spomnim, bi morala pogledat v knjigo. V vrtnarijah, Merkurju, tudi Mercatorju se dobijo tekoča gnojila, ki imajo pravo razmerje hranil, ki pospešujejo razvoj plodov.
|
|
|
|