nejcko
|
Sama dokumentarca nisem še pogledala v celoti, samo izseke, kljub vsemu pa se mi zdi, da vsaj meni osebno ne prinaša nič novega. Jaz sem človek, ki že dolgo "uporabljam lastno pamet", kar redno spremljam razna dogajanja doma in po svetu in se mi zdi, da znam kar pravilno potegniti zaključke. Že zelo dolgo ne nasedam več medijskim pritiskom in že dolgo se zavedam, da naš svet poganja ena sama ljuba korupcija in tiranija "nadljudi". Že dolgo se zavedam, da so številne vojne po svetu večinoma same sebi namen oz. nekomu prinašajo enormne dobičke, povsem mirne vesti lahko rečem, da poganjajo gospodarstvo ZDA, in zato je Amerika zame največji vojni zaslužkar in mirne vesti se vsak dan znova poserjem na njeno kvazi demokracijo Že dolgo vem, da farmacevtska ind. poganja samo sebe, saj ni potrebno biti noben znanstvenik, da sešteješ 1+1 - že če samo dosledno preberemo navodila za uporabo zdravil, lahko vidimo, da skoraj vsa zdravila zdravijo en simptom/bolezen, a imajo hkrati najmanj 5 stranskih učinkov. Le-ti se ne nujno pokažejo takoj, ostajajo pa v nas in se kopičijo. Torej, zdravimo eno bolezen, a hkrati povzročamo drugo, ki jo je spet potrebno (nekoč) zdraviti etc. in krog je sklenjen in farmacija živi in služi. RKC - no, o njej imam svoje mnenje, nobena skrivnost pa že dolgo več ni, da je RKC ena največjih "mafijskih" organizacij, katere zadnja skrb je duhovni blagor ljudi oz. je to le postranska dejavnost, s katero se prikriva marsikaj. Vera je pač odličen opij za ljudstvo, pod njenim okriljem pa se obračajo milijarde, pod njenim okriljem se opravljajo številne druge dejavnosti in se skrivajo številne, za širšo javnost skrite resnice. Res me čudi, kako je mogoče, da Jezus po dveh tisočletjih ostaja tako misteriozna oseba, kako ravno o njegovem žiljenju "niso znani" nobeni konkretni podatki, medtem ko o življenju drugih zgodovinskih oseb, ki so živele in delovale tudi par stoletij pred njim, lahko beremo v vsaki enciklopediji . In ja, svete knjige so pisali ljudje, ljudje pa smo po svoji naravi lakomni, v nas živi volja do moči, smo oblastiželjni in če imamo možnost, manipulativni. Da pa živimo v sodobnem sužnjelastništvu, ...o, ja, že dolgo to trdim. Denar in oblast(iželjnost) sta bila in bosta za številne civilizacije pogubna. Se pa na koncu vprašam, kaj mi pomaga, če vse to vem. Lahko sicer rečem, da niem naivna ovca, kaj več pa v tem kolesju ne morem storiti. Edino sekiram se in bolijo me številne svinjarije, ki smo jim vsakodnevno priča. In si mislim ... blagor ubogim na duhu
|