Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 24.7.2012 14:35:29
|
|
|
|
nyna84
|
Skutino pecivo za požrešne sosede? Ni presladko, je lahko, sočno, v kremo se lahko doda sadje (npr. gozdne sadeže).
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.7.2012 14:40:07
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 24.7.2012 14:44:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Gromska ... a je to slučajno tista sladkoba iz rozin in fig? Nyna, super recept, samo bela moka pa kisla smetana pa to ravno ni za tole darilo fajn ... a bi tole dobro in kompaktno izpadlo tudi če dam kako drugo moko notri (katero?) pa namesto kisle smetane jogurt?
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 24.7.2012 14:52:50
|
|
|
|
nyna84
|
Jaz vedno improviziram. Lahko poskusiš, pa potem poveš, kako je izpadlo. Kislo smetano po mojem lahko nadomestiš z jogurtom. Kremo tako ali tako poliješ na biskvit že pred pečenjem in se zgosti že zaradi jajc in pudinga. Edino za moko ne vem, katero bi lahko uporabila .... Ostro? Koruzno?
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 24.7.2012 14:55:38
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nyna84 Edino za moko ne vem, katero bi lahko uporabila .... Ostro? Koruzno? Bi pirina šla notri?
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 24.7.2012 14:58:44
|
|
|
|
nyna84
|
Uf, te pa še nikoli nisem uporabljala, tako da ne vem
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.7.2012 15:10:39
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 24.7.2012 15:23:03
|
|
|
|
blaža
|
To so piškoti iz kozarca. So ful dobri 1. 110 g moke, premešane s pol čajne žl. sode bikarbone, pol čajne žl. pecilnega praška in ščepcem soli 2. 65 g ovsenih kosmičev 3. 80 g čokoladnih kapljic 4. 60 g M&M bombonov 5. 65 g rjavega sladkorja 6. 65 g belega sladkorja 7. do vrha kozarca oreščki (mislim, da za kakšni 2 žlici) + dodaš - 1 manjše jajce - 1 vanilijev sladkor - 75 g zmehčanega masla Iz te mase delaš " polpetke" in jih daš na peka papir, ter spečeš 180 stopinj, dokler niso pečeni,. Jaz dam samo rjavi sladkor, belega izpustim, da ni presladko in preveč sladkorja, komot spustiš še m&m bombone, čokoladne kapljice lahko daš, ali pa nalomiš temno čokolado z čim več vsebnosti kakava. Oreščkov lahko daš malo več.
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 24.7.2012 15:24:11
|
|
|
|
blaža
|
... 2x objavlo
< Sporočilo je popravil blaža -- 24.7.2012 15:28:20 >
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 24.7.2012 15:37:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Uuuu ... blaža, tole se pa ful faj bere ... pomoje bom kar tole naredila ... pa pač minus M&Msi pa bel sladkor, čokolada bo pa res tista s čim večjo vsebnostjo kakava ... pa še v eno fino škatlo za piškote lahko vse skupaj zdekoriram ...
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 24.7.2012 15:40:08
|
|
|
|
nyna84
|
To bom pa še jaz spekla
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 24.7.2012 16:44:09
|
|
|
|
blaža
|
Jaz sem te kukije vedno pekla doma, podarjala kozarce te mešanice za eno Novo leto,.. pol sem začela delat v slaščičarni in ker sem imela precej proste roke pri peki sem začela pečt te velike kukije. Lahko bi jih pekla non stop, ker je folk jemal po 15 piškotov na enkrat, pa so bli res veliki. fajn je, ker rabiš v bistvu cajt samo za stehtat sestavine, pol pa vse naenkrat zmešaš oz zamesiš, oblikuješ in daš pečt. Bolj hitro in na izi, ne more bit, pa še oblika ni važna, ker so kukiji, če niso vsi enaki,..se pa na daleč vidi, da so mnjamsi. jaz dam cele lešnike, pa cele mandlje, tako, da ko vgrizneš,..ne meljem oreščkov,..
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 24.7.2012 17:02:04
|
|
|
|
kokosh
|
Kombinacija mok je lahko zelo različna. Jaz npr, testo za pico vedno naredim iz ržene moke, v palačinke dodam ajdovo moko ... Najboljše se mi obnese razmerje pol moke X in pol pšenične (bele, polbele).
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 25.7.2012 18:42:23
|
|
|
|
Paštetka
|
Evo, tele piškote sem včeraj spekla. Ker nisem imela čok. kapljic sem upoštevala nasvet, najbolj črno čokolado. Vraga. Dala sem čokolado s 99% kakava. Jao kako so grenki piškoti. Piškoti so drugače dobri, kar se konzistence in izgleda tiče. Nisem dodala niti MM- sov, niti belega sladkorja. Sem pa dala orehe in ker nisem imela ovsenih kosmičev sem dala kar tiste kosmiče, ki jih imam za zajtrk z dodatki
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 25.7.2012 18:45:00
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Evo, tele piškote sem včeraj spekla. Ker nisem imela čok. kapljic sem upoštevala nasvet, najbolj črno čokolado. Vraga. Dala sem čokolado s 99% kakava. Jao kako so grenki piškoti. Piškoti so drugače dobri, kar se konzistence in izgleda tiče. Nisem dodala niti MM- sov, niti belega sladkorja. Sem pa dala orehe in ker nisem imela ovsenih kosmičev sem dala kar tiste kosmiče, ki jih imam za zajtrk z dodatki Meni so za te piškote še najboljši mandlji in lešniki, čeprav obožujem peciva z orehi, mi za tole ne grejo preveč. Delala sem že tudi z kornfleksi, ampak je boljše original recept. Temna čokolada je pa še najboljša jedilna oz ena, da je že tako dobra, pol bo tudi v piškotih.
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 25.7.2012 18:53:35
|
|
|
|
Paštetka
|
Saj "pravim", da so piškoti dobri. Edino čokolada je premočna in so piškoti zaradi železa v njej in slanosti grenki in slani. Sem povrhu posipala sladkor,pa se vseeno čuti. Mali mi je rekel, mami ni šans, da ro jem za zajtrk, ko sem mu dala včeraj za probati.
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 25.7.2012 19:49:53
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Mali mi je rekel, mami ni šans, da ro jem za zajtrk, ko sem mu dala včeraj za probati.
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 26.7.2012 19:31:28
|
|
|
|
Paštetka
|
Evo naredila še 1x s pirino moko, mandlji in lešniki ter čokoladnimi kapljicami ... Odlični so. Edino 10 g sem dala več moke ter 85 g rjavega cukra
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 26.7.2012 19:57:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Moji so pa ravno v pečici ... diši božansko
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 27.7.2012 9:56:08
|
|
|
|
shakira
|
Kaj so to čokoladne kapljice?
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 27.7.2012 10:03:35
|
|
|
|
shakira
|
že našla :). kje se jih pa kupi?
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 27.7.2012 10:04:05
|
|
|
|
Paštetka
|
Špar ipd...
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 27.7.2012 10:06:32
|
|
|
|
shakira
|
hvala
|
|
|
|
RE: Zdravo pecivo - malo pomoči prosim! 27.7.2012 11:02:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem namesto teh kapljic dala notri nasekljano temno cokolado. In piskotki so CUDOVITI! Skoda da jih nesmem jest :(
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizkeMedtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?