|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zbujanje in jok
12.12.2006 9:54:30   
cuma
Pozdravljeni!
Imamo težavo. Naša deklica je pravkar dopolnila eno leto in do sedaj lepo spala cele noči.Tudi prvih 6 zob je zraslo brez težav. Spala je sama v svoji sobi in niti uspavanja že dva meseca ni potrebovala. Skratka vse super.
Pred tednom dni pa se je začelo:
zbujanje in jok, jok pred spanjem, med spanjem, vstajanje in klicanje. Ker spi v svoji sobici, sem jo tudi po 10x na noč hodila gledat, tolažit, dajat dudico...dokler nisem obupala in jo  sredi noči začela nositi k sebi. Pri nama sicer takoj zaspi a se je zbujanje z jokom in jamranje v spanju nadaljuje - čeprav v manjši meri.
Po nasvetu pediatra sem ji zvečer začela dajati po eno svečko paracetamola. Prvih 6 ur punca dobro spi, potem pa spet zbujanje, jok.
Po par dnevih je pokukal na dan nov zobek, situacija pa se ni spremenila.
Nima vročine, ni prehlajena, je normalno, le bolj razdražljiva je in slini se. Prvič sem tudi pri njej opazila v teh dneh "mama sindrom", ki ga doslej pri nas doma nismo poznali.
Sprašujem se in vas, kaj bi še razen bolečega izraščanja zob lahko to bilo?
A je tudi pri vas to tako hudo in toliko dni traja?
Do sedaj se mi zdi, da so ji zobki res hudo nagajali le par dni preden so predrli dlesen...to pa zdaj traaaajaaa...zobkov pa ni videti. Ne zdi se mi uredu, da dobi vsak dan svečko, a kaj ko je že čisto histerična in zaspana, pa dokler ji je ne dam, ne more zaspati.user posted image  

Ima kdo kako idejo?
Naj jo peljem k pediatru?
Ima kdo podobne izkušnje?

Hvala in lep danuser posted image ,

zaskrbljena Cuma
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zbujanje in jok
12.12.2006 10:17:48   
fricka
Mi imamo iste probleme, stari pa smo 19 mesecev. Do pred enim mesecom smo spali celo noč, zdaj pa zbudi vsaj 3 x na noč. Včasih se zbudi v joku, včasih pa stoji v postelji in govori. Kaj naj naredimo, da bo spet spala, se sprašujem ob vsakem joku in ne vem rešitve. Najprej sem mislila, da je ralog spalna vreča, ki jo veže. Zdaj spi v topli pižami in ni nič drugače. Sem čisto brez idej.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2006 10:39:25   
Aja32
Pri nas je tudi taka situacija... prvič se zbudi med enajsto in dvanajsto, potem pa še okoli štirih... Se pa zgodi tudi po večkrat... In joka, roke si tlači v usta,  tako da tudi mislim, da bi lahko bili zobki... Popije celo flašo čaja na noč...
Dlesni ima ful nabrekle... Do sedaj ima 8 zobkov...

Ne vem, tudi jaz nimam prave ideje... Paracetamol mu tudi damo, tako da revež vsaj zapi za dobre tri ure zvečer...

Aja, pa "mama sindrom" je zadnje  čase  ful prisoten...

LP A

< Sporočilo je popravil Aja32 -- 12.12.2006 10:44:32 >

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2006 11:02:10   
filipinka
Naš je star že več kot dve leti, pa bi lahko na prste ene roke, preštela koliko noči smo prespali celih! ne vem kaj je otrokom, da ne spijo celo noč! Opažam pa, da če spi pri nama je tudi bolj miren. K zdravniku pa še mi zaradi tega nismo hodili. Omenila sicer, tam sem, pa je zdravnica rekla, da bo to že enkart minilo, da bomo tudi mi enkrat pa res lahko spali! No pri nas je najbrž za vse skupaj krivo, najino cartanje-dojenje-ja...še vedno!

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 načinov za vzgojo otroka brez kaznovanja
Kazen ni potrebna, da bi se otrok naučil pravil obnašanja. Nasprotno, večina kazni, ki jih starši izvajajo, otrokom ne p...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

kresovanje
Lelly28 RR

Ali peljete svojega otroka na kresovanje?

da (44%)

ne (56%)

Število vseh glasov: 9

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!