cuma -> Zbujanje in jok (12.12.2006 9:54:30)
|
Pozdravljeni! Imamo težavo. Naša deklica je pravkar dopolnila eno leto in do sedaj lepo spala cele noči.Tudi prvih 6 zob je zraslo brez težav. Spala je sama v svoji sobi in niti uspavanja že dva meseca ni potrebovala. Skratka vse super. Pred tednom dni pa se je začelo: zbujanje in jok, jok pred spanjem, med spanjem, vstajanje in klicanje. Ker spi v svoji sobici, sem jo tudi po 10x na noč hodila gledat, tolažit, dajat dudico...dokler nisem obupala in jo sredi noči začela nositi k sebi. Pri nama sicer takoj zaspi a se je zbujanje z jokom in jamranje v spanju nadaljuje - čeprav v manjši meri. Po nasvetu pediatra sem ji zvečer začela dajati po eno svečko paracetamola. Prvih 6 ur punca dobro spi, potem pa spet zbujanje, jok. Po par dnevih je pokukal na dan nov zobek, situacija pa se ni spremenila. Nima vročine, ni prehlajena, je normalno, le bolj razdražljiva je in slini se. Prvič sem tudi pri njej opazila v teh dneh "mama sindrom", ki ga doslej pri nas doma nismo poznali. Sprašujem se in vas, kaj bi še razen bolečega izraščanja zob lahko to bilo? A je tudi pri vas to tako hudo in toliko dni traja? Do sedaj se mi zdi, da so ji zobki res hudo nagajali le par dni preden so predrli dlesen...to pa zdaj traaaajaaa...zobkov pa ni videti. Ne zdi se mi uredu, da dobi vsak dan svečko, a kaj ko je že čisto histerična in zaspana, pa dokler ji je ne dam, ne more zaspati.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Ima kdo kako idejo? Naj jo peljem k pediatru? Ima kdo podobne izkušnje? Hvala in lep dan[sm=metulj.gif], zaskrbljena Cuma
|
|
|
|