saska27
|
Hvala, da ste brale in povedale svoje mnenje . Nalagam novo klobaso IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Po mojih izkušnjah, čevlji iz Pami zdržijo ravno eno sezono. Pri tvojih natikačih bi se jaz najprej vprašala ali so bile hčerki mogoče malenkost prevelike - ker če je v njih res hodila normalno, kot praviš, je edina opcija, da jih je ob hoji "podrsala" s sprednjim delom ravno zato, ker so ji bile malenkost prevelike. Vidi se da so fizično poškodovane. Verjamem, da ni napake v materialu ali skrite napake - tukaj se sama strinjam z izvedencem, a kvaliteta materialov pa je vprašljiva.... Ne moreš od Pami pričakovati nevemkakšne kvalitete. Vsaj jz je ne pričakujem od nobene nizkocenovne trgovine. Ena sezona nam načeloma povsem zadostuje. Doslej sem v Pamiju kupila kar nekaj čevljev za oba otroka in sem redke vrgla stran, večinoma še imamo shranjene oz. smo jih dali naprej. Z njihovimi športnimi copati s paskom zgoraj sem bila vedno zadovoljna, umazane sem oprala v pralnem stroju in so bili skoraj kot novi. Ene sem tudi kupila zraven teh japonk in jih ima hči obute praktično ves dan, pa so še o.k., le ena gumica se je odlepila. Japonke ji niso bile prevelike in v tistih nekaj urah, ko je imela obute, bi morala brcati v zid ali jih z nečim trgati narazen, da bi tako razpadle. Moje laično mnenje: slabo lepilo … Od Pamija ne pričakujem kvalitete, tam kupim oz. sem kupovala čevlje za doma, za ponosit. Te japonke so bile izjema – hčeri so bile zelooo všeč, kupljene so bile za »na lepše«. IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Moj Pubertetnik je zmožen superge uničiti v enem tednu (in to je naredil že večkrat). Je pa res, da je on serijski uničevalec in da vse tisto, kar je napisal sodni izvedenec, počne v dvojni ali trojni meri. Verjamem . Morda bom čez šest, sedem, ko bo sin prišel v puberteto, imela enake izkušnje. Moja šestletnica pa je za zdaj veliko bolj mirne sorte. Je ob mnenju sodnega izvedenca na koncu pripisan tudi kakšen pravni pouk v stilu pritožba je možna do XX in na XX? Nič. Žig in podpis izvedenca (oziroma kopija žiga in podpisa) in amen. IZVIRNO SPOROČILO: Pety78 Jaz sem že po enem mesecu vrnila v MASS zimske škornje, ker je bil podplat fuč. Najprej so mi jih popravili, pa sem jih po enem tednu nesla nazaj, ker so spet šli k vragu in ZAHTEVALA denar, ki sem ga tudi dobila! Sicer so najprej želeli, da vzamem kaj drugega, ampak sem rekla NE, hvala, mi nič drugega ni všeč in pika! Je pa res, da so bili škornji skoraj 100 EUR in niti u od usnja in se mi je res zdelo malo mimo, da bom za tak denar imela tako slabo kvaliteto. Obrni se na zvezo potrošnikov. Njim pa napiši, da se boš o tem posvetovala s svojim odvetnikom... S tako obravnavo bi jaz bila zadovoljna. Še jogurt, ki stane manj kot pol evra, marsikdo nese nazaj, ker je plesniv, in zahteva drugega ali povračilo denarja (v takih primerih sem jaz lena in se mi ne da, ko mi dvignejo pritisk, pa se ne dam odgnati kar tako). Res da ne gre za veliko denarja, ampak princip je isti – če izdelek prodajajo po določeni ceni, naj bo te cene tudi vreden! Poslala sem prijavo na tržni inšpektorat, zveza potrošnikov še pride na vrsto. IZVIRNO SPOROČILO: ona morda res najbolje,da jim odvetnika omeniš oz. jim malo zagroziš,ker očitno se pri nas zadeve le tako rešujejo, na žalost Napisala sem jim, da bom o vsej zadevi pisala na inšpektorat in ZPS, pa slabo reklamo na forumih sem omenila. Morda bi se ob omembi odvetnika res drugače odzvali ?? lahko si edino dušo olajšaš s tem,da si nam povedala in se bo tudi na forumu našla katera,ki se bo te trgovine izogibala, to je tudi eno zadoščenje,da si se izkašljala in dala trgovino na slab glas Itak IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 kar se same reklamacije tiče, so v Pamiju ravnali čisto po reglcih in zakonih- naredili so reklamacijski zapisnik, ti v zakonskem roku odgovorili, celo mnenje sodnega izvedenca so ti dali, na podlagi katerega so ti zavrnili reklamacijo... tu se nimaš komu žalit. Če pa se ne strinjaš z ugotovitvijo, pa ti ne preostane drugega, kot da najameš svojega sodnega izvedenca in v kolikor se bodo njegove ugotovitve bistveno razlikovale od njihovega, greš z vsem na sodišče, sodišče določi svojega izvedenca...itd... Na internetu sem našla podobno zgodbo: Na kratko - sem reklamiral in dobil danes zavrnjeno reklamacijo z IZVEDENIŠKIM MNENJEM, da je tekstilni material ustrezen in da gre za kao normalno mehansko obrabo. Sem še malo raziskoval po forumih (kako fajn je internet) in ugotovil, da še zdaleč nisem edini, ki so ga odpravili na ta način - z izvedencem. Zanimivo pa šele prihaja. Ta sodni izvedenec za tekstil je (to piše v enem od forumov jezna stranka (ni jih ravno malo), ki je zadevo očitno raziskala) menda v Sloveniji EN SAM ! In ko daš prijavo na inšpektorat, menda ti vprašajo za drugo menenje - ne boste verjeli koga. Če slučajno v tem trenutku ta izvedenec ne dobi hudega moralnega mačka bo potrdil svoje prvo mnenje in tu se stvar konča. Jebo tako državo. In tako lahko oni prodajajo totalno "kitajski podn" robo (seveda z Maya Maya našitkom) za krepko evropske cene, štango pa jim drži izvedenec. Priloženo izvedensko mnenje je identično temu, ki sem ga dobila jaz, le podatki o kupcu, proizvodu, datumu, napakah … so seveda drugačni. Sicer pa popolnoma enako, z vsemi slovničnimi, slogovnimi napakami, napačnimi presledki. Še podpis na žigu je enak oziroma kopija! Videti je, kot da imajo v podjetjih ta obrazec in samo prilagajajo podatke. V glavnem, zadihaj, požri teh 24 eur, trgovini pa se izogni na 200m v bodoče. Za dušo in srce pa jim lahko napišeš kakšno prijazno pisemce in jim razložiš, zakaj so si zapravili dobro stranko. Diham, diham , brez tega denarja bomo tudi preživeli in trgovini se seveda že izogibamo. Kot sem že napisala - ko se mi da, se mi da. Saj potem bom spet pol leta tiho. IZVIRNO SPOROČILO: mateyka brez računa pa res ne moreš neki zahtevat imho.. bolj dobro voljo, to je pa vse.. Če hočejo, se vse da. Ali ni nekoč ena pisala, da so v Hoferju kar nekaj mesecev ali celo eno leto po nakupu pogledali po računalniku in natisnili račun, da je stranka lahko uveljavljala garancijo? IZVIRNO SPOROČILO: Ankica. Mene pa zanima, če je izvedenec podpisan? Izvedenci niso ravno poceni in dvomim, da bi ga kdo angažiral za tistih nekaj €, kolikor je vrednost natikačev. Ja, je podpisan oz. je na mnenju skopiran njegov podpis.
|