Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Zatekanje (nog: gležnjev, narta) - je lahko n... 1.8.2006 15:26:47
|
|
|
|
BarbaraO
|
Vem, da vas je veliko, ki (še posebej v teh vročičnih dneh) precej zatekate, me pa zanima, če je znano, da bi to lahko škodilo otroku oz. da bi se na ta način kazali kakšni znaki, da je otrok ogrožen. Je to lahko tudi znak, da ledvice ne delajo prav? Koliko vode je vseeno priporočljivo piti: tako kot svetujejo običajno - čim več oz. vsaj 1,5 ali 2 l na dan? Malce me skrbi, čeprav sem tudi prvič dosti zatekala, vendar, ker sem imela rok pozimi, vse skupaj ni bilo tako zelo očitno. Sicer pa mi do sedaj (sem v 35. tednu) niso bile ugotovljene beljakovine v urinu, le zredila sem se (občutno) preveč - tako kot prvič (do sedaj 22 kg). Mi lahko katera poda svoje izkušnje, da me ne bo preveč skrbelo? Sicer pa ta teden še delam (v petek imam tudi pregled), nato pa nastopim bolniško. A ja, še to: je bolje čez dan počivati z malce dvignjenimi nogami ali vsak dan hoditi (vsaj na 1 urni sprehod). Ko sem bila pred slabim mesecem na Veliki planini, sem po nekaj urni hoji imela noge kot nove - brez kakršnih koli oteklin. Žal je držalo le kakšen dan. Hvala in prijeten dan še naprej!
|
|
RE: Zatekanje (nog: gležnjev, narta) - je lah... 1.8.2006 16:52:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem v noge zatekala samo zadnji mesec. G. mi je rekla, da je to normalno, paziti pa je potrebno, če bi se slučajno v urinu pojavile beljakovine oz. bi se pritisk nenadoma povečal (preeklampsija). Drugače pa je to nromalno. Meni je priporočila čim več počitka z dvignjenimi nogami, obutev naj bi bila čim bolj lahka, nogavice ne smejo biti utesnjujoče. In seveda veliko piti, 2-4l vode dnevno (saj se sliši čudno, ampak odvečno vodo iz telesa najlažje spravimo s pitjem velikih količin vode). Ni pa otekanje kot normalen fiziološki proces nevarno za otroka. Vseeno pa na pregledu G. povej za otekanje. Paziti je treba torej na pritisk in beljakovine. Če je oboje v mejah normale, potem zatekanje ni nevarno.
|
|
|
|
RE: Zatekanje (nog: gležnjev, narta) - je lah... 1.8.2006 17:28:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Lahko je nevarno, če se ti zaradi tega zelo poviša pritisk. V tem primeru lahko pride do urgentnega poroda. Tako se je zgodilo kolegici.
|
|
|
|
RE: Zatekanje (nog: gležnjev, narta) - je lah... 1.8.2006 19:50:12
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Kot je bilo že povedano: dokler sta urin in pritisk vredu, ni razloga za skrb. V tem primeru to za otroka ni škodljivo, je pa za nosečnico tečna zadeva. No, jaz sem, sploh zadnji mesec, bila precej zatečena. Sem bila res kot en velik buhtelj. Komaj sem čakala, da rodim. Do konca nosečnosti sem se zredila za 14 kg - samo v zadnjem mesecu za 3 kg. No, meni je tudi precej na ledvice pritiskal, zato mi je tudi voda bolj zastajala. Čim več počivat z dvignjenimi nogami, veliko pit in se čim manj sekirat.
|
|
RE: Zatekanje (nog: gležnjev, narta) - je lah... 2.8.2006 7:47:50
|
|
|
|
PBJ
|
Jaz sem začela zatekati v 25. tednu in proti koncu je bilo vse slabše. Noge so me že zelo bolele od oteklin. Počitek nekoliko pomaga. Je neprijetno, ampak s porodom bo minilo. Pritisk si pa le kontroliraj.
|
|
RE: Zatekanje (nog: gležnjev, narta) - je lah... 2.8.2006 8:17:25
|
|
|
|
Tiamo
|
Jaz sem tok grozno zatekala, da je bilo vseh drugih bolj strah kot mene. Noge sem zadnji mesec dobesedno vlekla za sabo. Pritisk, kri in voda so bili pa uredu, tako, da sem mogla bolj počivati...aja, zatekla sem pa v proti koncu 5 meseca. Sem bila rekorderka v zatekanju... evo slikca. Sem si šla v sanolabor kupiti dokolenke proti zatekanju, proti krčnim žilam,... da mi je saj malo skup držal noge in da me niso tok bolele. Sem pa rodila 31.7.2005, v največji vročini.
|
|
|
|
RE: Zatekanje (nog: gležnjev, narta) - je lah... 2.8.2006 8:33:21
|
|
|
|
CUKRČEK
|
jaz sem tudi imel agrozno zatečene noge zadnji mesec pred porodom. G nikoli ni nič rekel, da bi kaj lahko bilo narobe (itak ej bil en debil, ker ni nič povedal, ni dal nobenega nasveta...) So mi pa takoj po porodu splahnele otekline.
|
| Stran: [1] |
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?