BarbaraO -> Zatekanje (nog: gležnjev, narta) - je lahko nevarno? (1.8.2006 15:26:47)
|
Vem, da vas je veliko, ki (še posebej v teh vročičnih dneh) precej zatekate, me pa zanima, če je znano, da bi to lahko škodilo otroku oz. da bi se na ta način kazali kakšni znaki, da je otrok ogrožen. Je to lahko tudi znak, da ledvice ne delajo prav? Koliko vode je vseeno priporočljivo piti: tako kot svetujejo običajno - čim več oz. vsaj 1,5 ali 2 l na dan? Malce me skrbi, čeprav sem tudi prvič dosti zatekala, vendar, ker sem imela rok pozimi, vse skupaj ni bilo tako zelo očitno. Sicer pa mi do sedaj (sem v 35. tednu) niso bile ugotovljene beljakovine v urinu, le zredila sem se (občutno) preveč - tako kot prvič (do sedaj 22 kg). Mi lahko katera poda svoje izkušnje, da me ne bo preveč skrbelo? Sicer pa ta teden še delam (v petek imam tudi pregled), nato pa nastopim bolniško. A ja, še to: je bolje čez dan počivati z malce dvignjenimi nogami ali vsak dan hoditi (vsaj na 1 urni sprehod). Ko sem bila pred slabim mesecem na Veliki planini, sem po nekaj urni hoji imela noge kot nove - brez kakršnih koli oteklin. Žal je držalo le kakšen dan. Hvala in prijeten dan še naprej!
|
|
|
|