|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zatekanje "gležnjev"
8.4.2009 16:16:50   
Mami26
Pozdravljene,

včeraj zvečer po tuširanju sem opazila, da imam ful zatečene gležnje. Nisem neka suhica, vendar so se mi prej (do včeraj) kosti-sklepi izrazito videli, sedaj pa je vse zapolnjeno. Nikjer drugje samo okrog sklepov. Kaj priporočate? A si naj pomočim noge v mrzlo vodo,....
Nič me ne boli, ne počutim se drugače, le opazno je. Zvečer me je moj zmasiral, zjutraj je bilo malo bolje, vendar še vedno kot buhtelj.
Trenutno sem v 31t.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zatekanje "gležnjev"
8.4.2009 16:36:31   
Luni
Ja, tako je, če se nosi punčka...user posted image

(odgovor članu Mami26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.4.2009 16:47:02   
Anonimen
veliko tekocine, pa cim manj soli....jaz sem v 21. tednu, pa mi ze zatekajo....pri rvih dveh nosecnostih sem bila pa res ko buhtelj-extra vzhajan.....samo zelo zanimivo, ko sem sla po porodu na wc, so vse otekline izginile....
ce bos zacela se bolj zatekat, pa k zdravniku!!!!!

(odgovor članu Luni)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
8.4.2009 17:03:35   
mayflower
Čim manj soli, pa veliko počivat. Jst sem zatekala v prviuser posted image , pa smo dobili fantauser posted image

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.4.2009 20:01:08   
majaS80
Počivat tako da so noge dvignjene, torej ležati ali pa sedeti in noge vodoravno...
meni je pomagalo user posted image

MajaK

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.4.2009 21:33:50   
marjetica8
Meni tudi zatekajo gleznji. Sem v 37. tednu in mam vsak vecer take gleznje ko da bi mela zvite! Najbolj pomaga mrzel obkladek in noge nad visino glave - vlezi se na kavc in daj noge za ene 10 minut na naslonjalo kavca. Meni pomaga...

(odgovor članu majaS80)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.4.2009 21:34:40   
tecka
Meni pomaga tudi tekane čaj za nosečnice (dobiš v dm in večjih trgovinah z živili). Itak pa čim manj soli in počitek. Se pa bojim, da bo šlo zdaj, ko prihaja vročina, samo še na slabše.

(odgovor članu Mami26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.4.2009 21:35:34   
lino

IZVIRNO SPOROČILO: Mami26

Pozdravljene,

včeraj zvečer po tuširanju sem opazila, da imam ful zatečene gležnje. Nisem neka suhica, vendar so se mi prej (do včeraj) kosti-sklepi izrazito videli, sedaj pa je vse zapolnjeno. Nikjer drugje samo okrog sklepov. Kaj priporočate? A si naj pomočim noge v mrzlo vodo,....
Nič me ne boli, ne počutim se drugače, le opazno je. Zvečer me je moj zmasiral, zjutraj je bilo malo bolje, vendar še vedno kot buhtelj.
Trenutno sem v 31t.

Pozdravljena souser posted image .

Tudi jaz imam zadnje tedne probleme z zatekanjem gležnjev in to posebej levi mi full zateče.user posted image
Poskušam jest manj slano (neslano še nisem poskusila, pa itak je skoraj povsod sol dodana...user posted image ) Počivam veliko in spim celo noč z dvignjenimi nogami, pa ni nič več bolje (včasih pa je bilo). Sem pa v 30 tednu.user posted image Aja, pa menda da bo user posted image .

(odgovor članu Mami26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.4.2009 22:56:26   
pokica_
Jaz tudi full začenjam zatekat v gležnjihuser posted image , sem pa v 34. tednu, si ne predstavljam kake gležnje bom imela na koncu, že zdaj so buhteljčki. Skušam ležat z dvignjenimi nogami, vendar ne pomaga glih kaj prida. user posted image   Bom še poskusila z hladno prho jutri, če bo kaj pomagalo.

Zakaj je pa sloh nevarno to zatekanje? menda so ene morale zarad tega ostat v P, sem slišala. Mene moja G vedno vpraša in rečem da ne zatekamuser posted image .

Se mi zdi normalno da zatekamo v nosečnosti, a ni tako? user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.4.2009 7:22:42   
nežka
poskusi čim več počivat, pij čim več tekočine, jest čim manj soli, večkrat se uleži z dvignjenimi nogami, pa možek naj ti nežno masira noge, pa jaz imam losjon od Avalona za utrujene noge za nosečnice, tudi zelo fajn zadeva.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.4.2009 8:09:39   
mišk
Tudi jaz imam gležnje kot "šulke"!!user posted image  Sicer sem pa že od prej navajena, da mi radi zatekajo gležnji, ker imam slabšo prekrvavitev. Počivanje pri meni ravno ne pride v poštev, ker moram nonstop laufat za "naspidirano" 18 mesečnico. Ponavadi nosim kar kompresijske nogavice (sploh v vročini), ampak te pridejo v poštev samo za tiste, ki imajo probleme s krčnimi žilami.
Dokler imaš pritisk v redu, ponavadi ginekologi ne delajo neke panike. V nasprotnem primeru se bojijo, da ne bi šlo za preeklampsijo.

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.4.2009 11:47:42   
girly
jaz tudi zatekam, precej občutno nekje od 35.tedna (sedaj sem začetek 37.tedna). meni je sestra pri G rekla, da ne smem preveč sedet, čimveč ležat z dvignjenimi nogami, zaužit največ 2g soli dnevno (čisto neslana dieta ni zdrava, ker ima potem lahko otrok moteno toleranco soli), seveda je pri tem vpoštevana že vsa sol, ki je dodana jedem, recimo krug, itd. ter omejeno pitje tekočine-največ 1 liter na dan (pol litra lahko dobiš dodatno še z juho, mlekom)

srečno!

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.4.2009 12:11:01   
pokica_
Zdaj sem pa že čisto zmedenauser posted image  
Kako je zdaj s pitjem tekočine/vode? Jo je treba dost pit, ali res omejeno en liter?user posted image  
Ja, jaz imam visok RR,  zato tudi jem tablete za zniževanje, verjetno me je tud zato vprašala glede gležnjev in zatekanja. Ampak meni je G rekla, da naj dost pijem, jem neslano hrano in čimveč počivam.

Pol pa vedi, kaj je prav in kaj ni. user posted image
Tačke mi pa moj lubi masira čisto vsak večer,...tako fino paše,...za umret paše! user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu girly)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.4.2009 14:52:47   
AnciM
Meni je zelo pomagal gel za noge Venorest. Tako, da še poleti v hudi vročini nisem imela večjih problemov z zatekanjem.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.4.2009 19:56:58   
MID
POKICA tudi jaz sem imela zelo hude probleme z otekanjem v nosečnosti in ja,tudi meni je G rekla čim manj soli in ne pretiravat s tekočino.Popit kakšen liter na dan + kar dobiš s hrano.
Saj bo,boš vidla...vse težave po porodu zginejouser posted image

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.4.2009 19:59:54   
MID
...aja,sorry,sem malo površno prebrala tvoj post.Jaz sem imela normalen pritisk.Ne vem pa kako gre s to tekočino,če imaš povišanega.
Po moje ni neke razlike,no.

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.4.2009 10:31:28   
Anonimen
Sem pogruntala, da so mi škodili rutacidi. Menda vsebujejo veliko natrija, ki zadržuje vodo. Ko sem jih nehala jest, je blo takoj boljše. Torej, ukinit natrij. (Kislina pa še vedno no commentuser posted image ).

(odgovor članu MID)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
10.4.2009 20:25:37   
jakaracman
Veliko vode, malo soli in telovadba noge gor ter kroženje z gležni v eno in drugo stran in gor dol upam , da razumeš.Ukinit suhomesnate izdelke in podobno.Kako pa kaj pritisk?Malo si ga pomeri če je OK.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.4.2009 11:55:10   
brigita23
Sem v 38t in sklepi mi zatekajo že kar dober čas.... Meni ne pomaga nič razen seveda počitka, sem se že navadila...sej človek skos ležat pa tudi ne more. Zjutraj ko se zbudim je še ok. čez urco pa so že zatečeni...zgleda da imamo veliko vode v sebi, vseeno pa raje povej še G.user posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.4.2009 13:55:35   
lino
Pozdravljene.

Sem povedala svojemi G. in je rekel, da:
1. nisem debela
2. imam itak full nizek pritisk (90/60)
se pravi da v tem primeru menda ni panike...svetoval mi je le počitek in manj slano.user posted image

Pa se seveda sedaj poskušam držat in pa manj tekočine popit (prej sem tudi 3l ali več spila, ker sem nekje tk prebrala)...no uglavnem sedaj je bolje in ni več otečenih gležnjev.

HVALA.user posted image

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.4.2009 21:21:30   
Maja T.
Jaz sem si noge knajpala, pa user posted image mi jih je masiral, je pomagalo. Samo proti koncu niti to ni več zaleglo, sem potem tako in tako rodila in so se gležnji spet videli user posted image .

Pa res manj slano jej, to tudi zelo pomaga.

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.4.2009 11:27:54   
kamilija
Tole s soljo, ne vem, če drži. Jaz sem namreč brala, da je to vseeno. Razen verjetno, če res pretiravaš.
Sem pa tudi sama imela noge, da te kap..po porodu pa je šlo dol.

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?