|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zatekanje
30.5.2008 18:49:33   
ebranka
A mi lahko kdo svetuje, kaj lahko naredim, da bi otekline izginile user posted image
Sem v 37. tednu in neverjetno zatekam - predvsem v noge (gležnje in stopala mi je popolnoma zalilo). Ne jem slanih stvari, počivam... se redno masiram, namakam noge... pa me vseeno kar zaliva. Naj mi kdo pove, kaj naj naredim, da se znebim "oteklin". A je to sploh normalno? Bolečin sicer nima, je pa nedležno, ker ne moram popolnoma nič obuti. V naprej hvala!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zatekanje
30.5.2008 19:06:48   
lindy
Če res velik zatekaš pa tudi v obraz in drugam se pojdi pokazat k gin. drugač pa velik pij in ko ležiš ali sediš imej noge malo višje od srca.

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu ebranka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2008 19:21:49   
srki
Meni tudi zatekajo noge in je res prav nadležno, ko človeka vse, kar obuje, tišči. Zdaj, ko je bila ta vročina, je še sploh hujše, drugače še nekako gre.

Mogoče bi si dajala kakšne hladne obhladke, pa noge drži v luft, kot je že predhodnica napisala.

Meni je G rekel, da dokler imam pritisk OK, ni take krize glede otekanja.

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2008 20:00:46   
kajajaka
te čisto razumem. Sem 33 tednov user posted image  in noro zatekam. Tudi v obraz in roke, ne samo noge. Pa zelo visok pritisk imam... sem dala vse preiskave čez in je z malo user posted image  vse v redu.
Svetovali so mi le počitek in noge v luft, pa če je res prehudo (me bolijo noge) si jih povijem z elastičnim povojem - ker otekanje ni samo grdo, ampak pusti posledice na ožilju - krčne žile. Je pa res groza v tej vročini še povit bit... tako, da to prakticiram le, ko počivam v ohlajeni sobi...user posted image

ampak dobra novica zate - čez 3 tedne bo že bolje!user posted image  Baje nekaterim otekline izginejo že v porodni sobi, sicer pa v naslednjih dneh...

pomaga baje tudi čaj/poparek iz koruznih laskov, ampak kje jih zdaj dobitt, ko je pa koruza šele pol metra velika...

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2008 20:03:15   
Jenny Anny
V bistvu nič ne pomaga, jaz sem se v nosečnosti zredila 23kg, večina je bila voda. Že iz porodnišnice sem šla z -15kg. 2 dni po porodu sem zopet "ugledala" svoje gležnje, ki so bili prej močno "zaliti" z vodo.

Počivaj in čakaj. Pa veliko sreče.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.5.2008 20:19:24   
Nacka
Po moje nič ne moreš pomagat. Tud meni se je to dogajalo - lansko poletje. Obula sem lahko le še  japanke. Pila sem veliko vode, jedla neslano, s pritiskom in vsem ostalim je bilo ves čas vse ok  - otekline pa nore (povsod - obraz, roke, noge). Po porodu naslednji dan pa si tako vesel, ko vidiš "svoje" prave noge in se počutiš res suhega. Naj ti čim prej mine, pa srečno.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2008 20:42:51   
bastian111
Tudi meni nič ne pomaga ,sama sreča da sem si še prstan pravi čas odstranila in to z veliko muko!
Počakati bo treba da nosečnost mine!user posted image

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.5.2008 20:56:35   
ključek
jaz sem v 24 tednu in tudi občasno zatekam kot nora. kaj šele bo?pa poletje je pred vrati.............user posted image

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.5.2008 22:35:44   
ebranka
Aha, pol je to zgleda kar normalen pojav v nosečnosti?! A obstajajo kake šumeče tablete, vitamini, kako sadje ali kaki neškodljivi tableti, ki bi oblažili zatekanje?

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
30.5.2008 22:39:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ebranka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
30.5.2008 22:44:45   
šnucika
Jaz sem rodila decembra in kljub zimi in nizkim temperaturam sem zatekala.
Vse je bilo O.K.,tudi pritisk...noge in roke pa ko buheljni.
Sem se tuširala z mrzlo vodo(usedla na rob banje in tuširala noge),večkrat na dan noge gor in ležat...
pomagal je pa samo poroduser posted image ...čez dva dni sem se čudila in ogledovala gležnje,kolena,"shujšane" prste na rokah...

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.5.2008 10:48:09   
ključek
men je G svetovala dieto brez soli - v prvem tednu sm sla 3kg dol, samo voda, zatekanje se je obcutno zmanjsalo.

pomeni da si jedla vse brez soli? verjetno tudi nič salam, sirov..............kaj u bistvu pa si sploh jedla potem?kakšno dieto si to mela?? prav posebna zate?

Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
31.5.2008 12:21:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ključek)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
31.5.2008 13:10:22   
jup
Moje osebne izkušnje so take, da mi  prav počivanje povzroči, da sem zatečena. In pa seveda gospodinjska dela, ko stojiš na mestu. Ne pomaga mirovanje, niti dvignjene noge. Sem v 39. tednu in mi najbolj koristi gibanje- vsak dan na sprehod za 1uro, pa otekline v nogah splahnijo. Z gibanjem pospešiš cirkulacijo. Če se dobro počutiš, raje pojdi na sprehod, recimo zjutraj, ko še ni vroče. Tako narediš več koristnega za svoje fizično in psihično počutje, kot če ležiš.

(odgovor članu ebranka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.5.2008 13:29:23   
Anonimen
Rodit pejt čim prej. user posted image  Jaz sem začela zatekati dobra dva meseca pred PDPjem in ni pomagalo nič, bolje je bilo šele potem, ko sem rodila. Vseeno pa čim več počivaj z dvignjenimi nogami in ubogaj G.

(odgovor članu ebranka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
31.5.2008 14:09:22   
mateyka
menI je pomagalo samo, če sem noge dala v zrak (naslonila na nekaj seveda, za najmanj 80 stopinj) za eno uro. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.5.2008 19:44:38   
ključek
- če si iz LJ, potem imaš v porodnišnici v babiški šolo na voljo abdominalno dekompresijo (zavarovalnica ti krije 10 obiskov)

to velja le za lj??

Neposredna povezava do sporočila: 17
1.6.2008 22:55:40   
Majuska
jaz sem si omislila Kneippovo kopel za noge z rožmarinom in moram reči, da kar lepo pomaga. Predvsem pa tiščim noge u luft user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.6.2008 10:02:15   
arsha
Že takoj od začetka, ko sploh še nisem vedela, da sem noseča, imam težave z zadrževanjem vode (sprva ene 2-3 kg - se je videlo na celulitisu, fuj...  zdaj v 30. tednu ocenjujem da še nekaj več). Vedno bolj mi tudi otekajo gležnji.

Pomaga mi kombinacija športanja (Šmarna gora, intenzivno plavanje ali vsaj eno-urni hitri rekreativni sprehod dnevno) in počivanja (podložene noge z blazinami ali v luft). Jem pa že od nekdaj itak manj slano hrano in dosti pijem, tak da ne vem, če to bistveno pripomore prav pri vsaki user posted image

Ne vem, kako to, da vsi priporočate počivanje user posted image user posted image user posted image
Mislim, da je potrebna proti otekanju dobra cirkulacija in da je GIBANJE (vsaj zmerno, če že prej nisi imela ravno športnih navad) NUJNO!!!

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.6.2008 11:39:06   
jup
ZA:ARSHA user posted image

Če nisi opazila, čisto vsi nismo priporočili ležanja. Jaz vsekakor delim mnenje s tabo, sicer si pa preberi moj prvi odgovor. Ampak tiste, ki ne preizkusijo kako koristno je gibanje, bodo še naprej ležale in držale noge v luft- brez efekta!!
(Sicer je pa vse stvar presoje in počutja posameznice. Razumem, da tiste z rizično nosečnostjo ne morejo biti aktivne.)

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.6.2008 14:15:58   
arsha
IZVIRNO SPOROČILO: jup

ZA:ARSHA user posted image

Če nisi opazila, čisto vsi nismo priporočili ležanja. Jaz vsekakor delim mnenje s tabo, sicer si pa preberi moj prvi odgovor. Ampak tiste, ki ne preizkusijo kako koristno je gibanje, bodo še naprej ležale in držale noge v luft- brez efekta!!
(Sicer je pa vse stvar presoje in počutja posameznice. Razumem, da tiste z rizično nosečnostjo ne morejo biti aktivne.)

Sorry jup, nije bilo namjerno. user posted image  Se mi pa zdi, da ni tok rizičnih nosečnosti, kok je lenih bab user posted image

(odgovor članu jup)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?