Gina
|
Zakaj se ti zdi, da je njegovo mnenje o tebi pomembno? Se ti zdi, da to kaj pove o tebi, namreč to, kar si on misli ali kar je storil? Pač ne želi biti s tabo. To pove nekaj zgolj o njem. Vem, ni luštno ostati sam z dvema majhnima, prav res da ne, vendar ne razumem, zakaj zdaj ti sebe dojemaš kot smet? Ti si ok, mogoče je celo tudi on ok, al pa ne, pojma nimam, vsekakor pa nista za skupaj. Če je bil on nesrečen, če si je našel drugo, potem se toliko spoštuj, pa si to dejstvao, namerč, da nista bila za skupaj, priznaj. Saj to ni nič ponižujočega. In ponavljam, to nič ne pove o tebi. A veš koliko ljudi je bilo in je pred enakim spoznanjem. Pač nista za skupaj. A to pomeni konec sveta? A veš koliko ljudi je "vlagalo" nekam, pa pač iz tistega ni bilo nič? to ni katastrofa, to je novo veselje. Začneš spet pri točki nič, od začetka in to je mnogo bolj spodbudno, kot delati naprej pri točki minus 133, kot sta bila vidva, pa riniti še bolj globoko pod zemljo. Ne počuti se ponižano, počuti se pokončno, saj ni ponižal tebe, nima takih vrednot kot ti, to ne pomeni, da tebi osebno hoče kaj žalega, pač ne more živeti na enak način kot ti, kaj je tu poniževalnega? Ti si še vedno ti, pridna, delavna punca, ki se mora imeti rada, ne glede na njegovo mnenje o tebi - saj to ponavljam, nič ne pove o tebi, kvečjemu o njem. Morda te boli tudi to, ker nimaš več tiste idilične slike pred sabo, delavna žena, pridni otroci, prijazen mož - družina. Ni vedno vse kot na slikcah. Sprejeti moraš tudi drugačno podobo družine. Namesto klasične, pač "samo" srečno. A ni to več vredno? Kakšni spomini? Vse to so zgolj kvazi idilične slikce, zlagane slikce, ni realnost, resnica, ni nekaj, za čemer bi človek objokoval, niste bili srečni v resnici, ali vsaj eden od vas ni bil, dovolj je to. In ja, lahko ste srečni. Zdaj, ta hip. Komot ste lahko srečni. Odvisno je vse zgolj in samo od tvojega dojemanja reči. Ko se boš nehala dojemati kot žrtev, ko boš začutila, da si vredna več kot njega, ko boš želela sebi lepo življenje, ga boš tudi imela. To je vse zlo simpl. Samo ni ti še naredilo klik v glavi, da obžalovati nekoga, jokati za nekom, ki si te ne želi, ni ravno nekaj smotrnega. Zakaj hudiča si ga še želiš, kaj ti nudi, česar ti drugi ne more? Matr punca, zresni se! Imej se no rada. Aja, moj bivši me je tudi varal in sem se tudi odselila, ravno tako z dvema majhnima otrokoma, tako da govorim iz zelo podobnih izkušenj - samo da sem se jaz dojemala kot da me je s tem osvobodil, kapnilo mi je takrat, končno, da mi bo boljše brez njega - in mi je bilo in mi je še vedno. Srečno, punca, vse bo še dobro.
|