Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Zanositi ali še malo počakati? 6.2.2007 15:42:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Torej situacija je taka. Bom na kratko opisala, zanimajo pa me predvsem vaša mnenja. Pred dvema mesecema sem dobila pogodbo za nedoločen čas, zato sva se z možem odločila, da z še malo počakava, da ne bodo rekli, da sem čakala samo pogodbo za stalno. Trenutno pa tudi nadomeščam sodelavko, ki je pravkar odšla na porodniško in se mi zdi nefer, da bi še v času njene porodniške tudi jaz šla. Zato sva rekla, ok, počakava še kake tri mesece. No, zdaj pa so me vzporedno z mojim delom začeli uvajati še na enem delovnem mestu, kjer pa bo šla ta sodelavka naslednje leto v pokoj. Torej imajo načrt, da jaz letos nadomeščam to porodniško, drugo leto pa prevzamem delo od sodelavke, ki grejo v pokoj. Zdaj pa ne vem kako bi zgledalo, da bi mene uvajali celo leto, potem pa bi jim ravno ko gre una druga v pokoj utekla še jaz na porodniško (predvideno bo šla aprila). Nekako se mi ne zdi fer, hkrati pa me jezi, ker ne gledam nič na naju in na najine želje. Naj torej počakava še eno leto? Da bi jaz že začela delati na tem del. mestu in potem že takoj začela uvajati mojo zamenjavo. Kako bi ve reagirale v takem položaju. Vem, da sem malo zapleteno napisala, ampak upam da boste razumele in mi povedale svoje mnenje.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 6.2.2007 15:46:30
|
|
|
|
lemavrica
|
Jest bi nejbrž kar delala na , ker iz lastnih izkušenj vem da ni nikoli tko kot si si zamislil. Jest sem zamenjala službo z namenom da bom šla na bolje, še malo počakala in zanosila. No zgodilo se je tako da so me po preizkusni dobi zamenjali za žlahtnico od direktorja in sem sedaj doma in septembra pričakujem najino pikico.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 6.2.2007 15:48:24
|
|
|
|
*marjetica*
|
Nič ne čakaj. Saj ne veš, kako dolgo bosta potrebovala, da zanosiš! Jaz imam pogodbo za določen čas - do konca poletja, pa tudi ne vem, kaj se lahko zgodi, če bom v tem času . Se ne obremenjujem!!!
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 6.2.2007 16:03:02
|
|
|
|
witto
|
jaz sem 10 let jemala kontracepcijo, čakala na stalno službo,konec šolanja, stanovanje....zdaj vse to imam, pa ne morem ( trenutno zanosit) PA SI TO NAJBOLJ ŽELIM . Tako,da ne čakaj
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 6.2.2007 16:03:22
|
|
|
|
piščanc
|
super za službo in za možno napredovanje. če si želiš otroka in je zanj že čas (starost, želja) potem daj to na prvo mesto. ne glede na nosečniške obveznosti tvojih sodelavk. če je za otroka še čas, daj prednost službi. ampak bolje je prej imeti otroka in potem delati na službenih obveznostih, drugače boš vedno odlašala. če imate v službi dobre odnose jim to tudi povej, mogoče pa najdejo koga drugega za nadomeščanje tiste v pokoju.
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 6.2.2007 16:10:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala vsem za do sedaj izražena mnenja. Stara sem 25 let, moj dragi 28. Saj lahko bi še malo počakala, čez kakšno leto bi še vedno bilo dovolj časa, ampak zadnje čase je želja vedno le bolj močna. Do spomladi bova zagotovo še počakala, ker me je direktor zaupno prosil, če lahko počakava do spomladi. In v tem mu bom ugodila. Kako pa naprej pa ne vem. Kajti ČE zanosim spomladi, bom šla na porodniško približno ravno takrat ko bo šla sodelavka v pokoj in najbrž bi se jim kar veselo podrli načrti. No, pa sej sem vam vse to že povedala
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 6.2.2007 17:32:49
|
|
|
|
juniorka
|
Tudi jaz sem ena takih, ki je "fer" in nisem hotla, da bi govorili, da sem izkoristla pogodbo...blabla.. Zdaj iz izkušenj vem, da te nihče(beri delodajalec) ne ceni zaradi tvoje dobrote, ampak si itak najslabši, ko se nardi nekaj, kar je slabo za njih.. pa četudi ti nimaš nič pri tem.. Sem izkusila, ko sem končno zanosila- dve leti sem zaradi službe prelagala, pol pa sem kar tri leta rabla, da je ratalo..verjemi, če bi takrat vedla, nebi niti za trenutek pomišljala in bi takoj začela delat na tem- no, v službi bi pa tudi, če bi mela prometno nesrečo rekli, ja glih zdaj se je mogla zaletet, ko smo jo najbolj rabli... Tako je to dandanes... Ne vem, sama se odloči, samo vedi, da lahko imajo take odločitve posledice..ker tukaj je tudi partner.. midva sva šla skor narazen, ker je rekel, da mi služba več pomeni kot družina z njim..in je imel v bistvu prav!
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 6.2.2007 19:14:14
|
|
|
|
Marogica
|
Jaz mislim, da se je podjetje, v katerem delaš do sedaj do tebe obnašalo zelo fer. Nikoli ne veš, kaj te čaka v prihodnosti kar se tiče tega podjetja in s tem tudi tvoje eksistence, ki je trenutno "zasigurana". GLede na to, da praviš, da imaš šele 25 let, res ne vidim, zakaj ne bi kakšno leto ali celo dve počakala. Ker ponavadi se zgodi, da se mamica odloči potem še za enega otroka in je tako v bistvu kar 2 leti odsotna. In ne vem, zakaj bi ti pričakovala, da bi se po dveh letih(hipotetično) podjetje do tebe obnšalo še vedno fer. Najprej si bila ti do njih nefer, nato si bila leto, dve izven "posla". Sama se prvega rodila pri 35, drugega pri 38,5 letih. Tako, da mislim, da še imaš časa za otroka. In obratno. Predstavljaj si, da bi bila ti direktorica tega podjetja, in bi to naredila tvoja uslužbenka. Kako bi se počutila in kaj bi si mislila o takšni ženski? Vse lepo.
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 6.2.2007 19:31:26
|
|
|
|
bskrle
|
Mislim, da je spontanost tukaj na mestu. Ko bo, pa bo. Počakati do spomladi verjetno ne bi bilo težko, 1 leto - se mi zdi pa nepotrebno odrekanje.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 6.2.2007 21:07:16
|
|
|
|
FLASK_A
|
Ne glej na druge, poslušaj raje sebe. Če si želita družino, potem ni ovir! Naj govorijo, kolikor hočejo- vidva že vesta, kako pa kaj. In saj ne veš, koliko časa bo potrebno, da zanosiš. Zdaj bo mogoče takoj, kasneje pa bo lahko trajalo dlje časa.... Poslušajta sebe in vse se bo dobro izšlo!
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 6.2.2007 21:53:50
|
|
|
|
Bimba80
|
Tudi jaz sem na podobnem oz. se na slabsem ker imam pogodbo za dolocen cas. V glavnem 3 leta ze nadomescam sodelavke na porodniskem. Ta tri leta sem se samo sekirala ce me bodo obdrzali ali ne, delala cele dneve in oni so vse to pridno izkoriscali in to se vedno pocnejo. Zelela sem si ze takrat pa nisem zato da sem do njih fer. Zdaj sem se odlocila da se bom jaz sama na prvem mestu in ne sluzba. Tudi ce sem za dolocen cas zaposlena si zelim , in nevem ce mi bo to zdaj takoj ratalo ali bo trajalo. Mislim, da je najboljse da postavis sebe na prvo mesto in naredis kar si zelis. Ne oziraj se na druge in na to kaj si bodo mislili, ker dvomim da bo njih toliko brigalo zate kot zdaj tebe za njih.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 6.2.2007 22:27:24
|
|
|
|
upica
|
Če si želita otroka, začnita delati na tem ker nikdar ne veš, ali boš lahko takoj zanosila, ali bo trajalo mesece ali celo leta. Če kmalu zanosiš, lahko predvidevaš, da boš zdrava nosečnica, zato boš lahko delala še nadaljnih 8 mesecev. Potem greš na porodniško za 3mesece (105 dni) in se nato lahko vrneš na delo ali s skrajšanim delovnim časom ali pa tudi za 8 urni delavnik in prevzame vlogo skrbi za otroka tvoj partner. Za tiste tri mesece pa se boste lahko dogovorili za začasno nadomestitev, ki ne bo ogrozila ne tvojega delodajalca in ne tvojega delovnega mesta. Z delodajalcem pa lahko kontaktiraš tudi med porodniško.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 7.2.2007 8:32:16
|
|
|
|
ur+sa
|
najprej poskrbi zase, potem pa za ostalo jest bi definitivno zanosila, se nebi ozirala na druge....resno če imaš željo zanosi.....sej se velikokrat glih takrat naredi, ko to "najmanj" pričakuješ pa srečno
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 7.2.2007 8:34:53
|
|
|
|
Marogica
|
Vidim, da ti je mnogo punc odgovorilo, da najprej poskrbi zase. Kar je tudi prav. Vendar če obdržiš dobro službo, ki ti pomeni tudi prihodnost, to prav tako pomeni poskrbeti zase. Finančno. Še več, ne samo poskrbeti zase, temveč za celo družino in to dolgoročno.
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 7.2.2007 8:36:45
|
|
|
|
ur+sa
|
ja seveda je treba finačno tudi poskrbeti, samo zdej je dobila za stalno, kar je full dobr... glih tko jo bodo nazaj vzel...Oz. počakal, da pride s porodniške... sej bo..
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 7.2.2007 8:41:48
|
|
|
|
stunfek
|
Kakorkoli se boš odločila si zapomni, da "človek obrača, Bog obrne". Itak pa odgovore na vsa svoja vprašanja poznaš.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 7.2.2007 8:54:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz bi počakala do pomladi, glede na to da si se o tem pogovarjala z šefom. Potem bi pa počasi začela delat na če si ga toliko želiš. Mislim da imate kar fer odnose v firmi glede na to da se o tem pogovarjate, itak ti niso rekl da počakaj par let ampak do pomladi. Potem boš pa videla kako bo. Lepo je imeti družino ampak lepo je tudi da imaš zraven dobro službo in dobre odnose. Boste tudi kasneje bolje delali če boste vsi fer. Veliko sreče ti želim pa en velik spomladi.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 7.2.2007 9:52:13
|
|
|
|
afnica mala
|
Tako sem jaz čakala. Sem si rekla zdaj ne moreš ker si šele prišla, potem je imela sodelavka otroka, pa vmes še malo zdravstvenih težav, zdaj sem skoraj 30, pa se trudiva in ni in ni. Tako da mogoče še kakšen mesec, dva počakaj potem pa akcija.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 7.2.2007 9:54:01
|
|
|
|
mala zirafa
|
Hvala enako.Mislim da sva si na istem, s tem da moj dragi odlaša v neskončnost.jaz pa trpim.Na službo se ne bi več ozirala.Ni šans.Saj jo ima on, pa zmeraj kaj najde.Ima katera izkušnje, ko vaš dragi ni želel?
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 7.2.2007 10:35:54
|
|
|
|
ur+sa
|
Ima katera izkušnje, ko vaš dragi ni želel? jest
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 7.2.2007 14:11:06
|
|
|
|
mala zirafa
|
In kako sta rešila stvar?Ti ga je uspelo prepričat?Sicer en lep čas nisem spremljala foruma tako da nisem z vsem na tekočem.pa saj te danes malokdo vzame za stalno. Povej recept.
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 7.2.2007 15:34:51
|
|
|
|
Mijavček
|
Bom še jaz piskerček pristavila, čeprav nimam kaj bistveno novega za povedat; meni se zdi najbolj pomembno, da si odkrita. Jaz sem v vlogi delodajalca in, če bi bila jaz tvoj šef, bi pričakovala, da mi sproti odkrito poveš svoje želje, da vem planirat za naprej. Kakšne so tvoje oz vajine želje s partnerjem pa vesta vidva in delodajalec pri temu pač ne more vplivat. Družina je pač na prvem mestu. Če bi meni tako lepo razložila, kot si v v prvem postu, te ne bi prav nič grdo gledala ampak cenila tvojo odkritost in pogum, da se soočiš z neprijetno temo. Vsi res niso zelo razumljivi, ampak če ti začneš z odkritostjo, lahko odkritost pričakuješ nazaj. daj jim vedet, da bi rada nadaljevala v službi, kjer si začela in da lahko računajo nate do porodniške in potem in da se ti zdi fer, da vedo v kakšni zgodbi si. Po tem kar si napisala se mi zdi tvoj šef OK in ne bi smel bit problema. Tako, kot so ti druge rekle; ti si na prvem mestu. Plus, da si fer in odkrita do drugih. Srečno!
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 9.2.2007 17:56:34
|
|
|
|
mateja80
|
bimba80, midve sva pa skor na istem. Jst sicer ne nadomeščam sodelavk, mi pa podaljšujejo vedno za eno leto. Z mojim sva se decembra odločila, da začneva delati na po doolgem premisleku, ker sva imela občutek, da bo ratalo takoj. Pa ni. Sicer je šele tretji mesec, pa vseeno psiha že dela. Poleg tega sem izvedela, da je sodelavka noseča in se ustrašila, da bo kriza, če greva obe približno naenkrat na porodniško. Moj pa pravi, da to nima veze, da niti šefica, niti sodelavka nebi gledali name, če bi bili v isti situaciji. In ima prav, ker do sedaj še nikoli niso, ker smo eni pač za ponucat, ker smo pridni in tiho. Tako, midva se ne dava motit in greva skozi svoje življenje naprej. Ko bo ratalo bom povedala, prej pa definitivno ne, ker nebi prenesla "špikanja" kolektiva na svoj račun in vem, da bi me poizkusili pregovoriti. Zaenkrat je to samo najina zadeva, ko bo pa čas se bo pa razvedelo. lp
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 9.2.2007 18:24:08
|
|
|
|
janice
|
Haj, tudi jaz se pridružujem tistim, ki so mnenja, da je družina pomembnejša od službe. saj je sicer res vse lepo in prav, če se s šefom pogovoriš o vsem, samo na žalost v realnem svetu ni tako, če si odkrit, ni nujno, da lahko pričakuješ odkritost tudi nazaj. Velikokrat je tako, da šefi govorijo, da naj imamo otroke in kako je to lepo in čimveč otrok in blabla... prav rožice sadijo, ko pa nekdo res zanosi, je pa problem, ker umanjka za eno leto. in pol so" ji pa otroci več pomembni kot kariera...." in govorijo v drugo smer. in ne glede na to, da vesoljna slovenija z vsemi na čelu govori o tem, kako je potrebno spodbujati k odločitvam za otroke... v tvojem primeru sicer ne morem čisto zares soditi, ker ne poznam vseh okoliščin, a če sklepam po teh, ki si jih opisala, bi na tvojem mestu poslušala srce. in ne razuma. tokrat pač. kot sem prebrala nekje v enem drugem forumu, otrok ni projekt, je blagoslov oz. dar in se ga ne da primerjat s kariero. za to bo gotovo še čas. tudi jaz imam zaenkrat službo za določen čas (do 31.12), pa se nič ne ozirava na to. Tako in tako so pa redki tisti, ki jim uspe takoj, ko se za to odločijo. veliko poguma in sreče!
|
|
|
|
RE: Zanositi ali še malo počakati? 11.2.2007 15:23:21
|
|
|
|
arobic3
|
ALO, ženska, saj ne morem verjet, kaj pišeš MAROGICA ,saj ni čudno če nas je slovencev vedno manj, če imajo vsi vodilni ljudje na položaju takšno mišljenje kot ti.Pa še to moja mami je pri 39 letih postala prvič b abica in sedaj vsaj ima nekaj od vnukov in oni od nje!!!
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?