Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Zanemarjeni/razvajeni otroci! 18.8.2008 14:25:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Zopet navdihnjen z enim spodnjih postov, se mi vsiljuje dilema dveh nasprotnih si odnosov staršev do otrok. Nekdo pred menoj je na tem forumu (mislim, da je bila Nuna) govoril o malih bogovih, ki da so v središču pozornosti, starši se jim podrejajo do te mere, da jim otroci defakto krojijo tempo in način življenja. Na drugi strani imamo otroke, katerih starši pretiravajo v forsiranju samostojnosti že od vsega začetka, starši se ne vpletajo pretirano v življenje svojih malčkov. Starši so tisti, ki postavljajo meje, nagrajujejo/kaznujejo po subjektivni presoji, s svojo avtoriteto so zgled z močjo vplivnostjo na otroka. Koliko vam uspeva šibati po tej zlati sredini postavljanja mej in dopuščanju samostojnega odločanja našim malčkom. Se vam kdaj dozdeva da ste žrtve lastnih zablod iz otroštva in da se truditi preko svojih otrok popraviti vse krivice, ki so jih nad vami zakrivili vaši starši? Obstaja teza, ki pravi da razvajeni otroci vzgojijo zanemarjene otroke in obratno. In tako v krogu. Po tem sodeč bi lahko zaključili da je generacija med 30-40 bila bolj zanemarjena kot ne.
|
|
|
|
RE: Zanemarjeni/razvajeni otroci! 18.8.2008 14:51:22
|
|
|
|
mojamura
|
hm....zanimivo vprašanje oz. razmišljanje jaz želim imeti neko ravnovesje oz najti neko sredino v odnosu do otrok. Sem ljubeča nežna pa tudi stroga. postavljam meje, ne berem knjig namesto otroka, mu ne delam domačo nalogo....če je v šoli kaj ušpičil, ga ne zagovarjam na vse žive in mrtve - če je kriv je kriv - basta. mora vedeti sprejemati posledice svojih dejanj. ampak je težko ostati ''na sredini'', že zaradi tistih vzorcev iz otroštva, ki se jim jaz poskušam čimbolj izogibati
|
|
RE: Zanemarjeni/razvajeni otroci! 18.8.2008 15:13:03
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark Se vam kdaj dozdeva da ste žrtve lastnih zablod iz otroštva in da se truditi preko svojih otrok popraviti vse krivice, ki so jih nad vami zakrivili vaši starši? Obstaja teza, ki pravi da razvajeni otroci vzgojijo zanemarjene otroke in obratno. In tako v krogu. Po tem sodeč bi lahko zaključili da je generacija med 30-40 bila bolj zanemarjena kot ne. Hecno, amapk ne najdem praktično niti ene same ornk krivice, ki bi mi jo starši zakrivili. Sem eden tistih srečnežev, ki so imeli zelo krasne starše in srečno otroštvo. Po moje nisem bila niti razvajena niti zanemarjena. Trudim se podobno početi s svojimi otroki, čeprav je v današnjih časih nemogoče imeti enako vzgojo kot pred 30. leti, družba te prisili v to, otroci se bolj zavedajo vseh mogočih pravic, probavajo mnogo več vse čez meje vseh dobrih okusov. Sama poznam bore malo zanemarjenih otrok, pa zelo veliko razvajenih. Morda je res nekaj na tem, da razvajeni starši vzgojijo zanemarjene otroke in obratno, ker ljudje radi hodijo v skrajnosti in radi počno točno obratno od tistega, kar se je njim dogajalo, saj se jim to zdi edino sprejmljivo, preveč vidijo slabo plat njihove vzgoje, da bi zmogli najti srednjo pot. ni pa vedno to nujno, sploh ni nujno. Odvisno od vseh možnih dejavnikov - osebnostnih in okoljskih.
|
|
|
|
RE: Zanemarjeni/razvajeni otroci! 18.8.2008 19:15:07
|
|
|
|
lenika
|
Jaz bi se kar strinjala s tem, ker razvajen človek je tako razvajen, da je egoističen in lahko gleda samo nase in ne na druge, zanemarjen pa se trudi na vse načine, da ne bi bilo enako z njegovimi otroci in jim nudi vse in še veliko preveč.
|
|
|
|
RE: Zanemarjeni/razvajeni otroci! 19.8.2008 8:59:53
|
|
|
|
bejbi3
|
Gina, saj razvajeni otroci so tudi zanemarjeni. Starši jih zavirajo v njihovem razvoju, onemogočajo ga, to enako neka vrsta zlorabe. Zato sem jaz tako vesela Juula, ki jasno pove staršem : poskusite z resnico, ne igrajte vloge, dajte od sebe tisto, kar je pristno, lahko ste malo negotovi (saj tako najlažje raziskuješ). Predvsem pa postavlja starše v ospredje pa ne kot kralje, ampak kot glavne in odgovorne za vzdušje. Pogoj za uspešno interakcijo med obojimi pa je spoštovanje otrokove integritete. Naše otroštvo gotovo vpliva na to interakcijo. Kako je res odvisno od raznih dejavnikov. Vse variacije so možne. Lahko odreagiraš čisto kontra (kot ali ponoviš enake napake, lahko celo v enakem obdobju. Zato moraš prečistiti svoje otroštvo in biti ves čas pripravljen na raziskovanje oz. biti pripravljen uzreti otroka. In biti odgovoren in glavni.
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?