Gina -> RE: Zanemarjeni/razvajeni otroci! (18.8.2008 15:13:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark Se vam kdaj dozdeva da ste žrtve lastnih zablod iz otroštva in da se truditi preko svojih otrok popraviti vse krivice, ki so jih nad vami zakrivili vaši starši? Obstaja teza, ki pravi da razvajeni otroci vzgojijo zanemarjene otroke in obratno. In tako v krogu. Po tem sodeč bi lahko zaključili da je generacija med 30-40 bila bolj zanemarjena kot ne. Hecno, amapk ne najdem praktično niti ene same ornk krivice, ki bi mi jo starši zakrivili. Sem eden tistih srečnežev, ki so imeli zelo krasne starše in srečno otroštvo. Po moje nisem bila niti razvajena niti zanemarjena. Trudim se podobno početi s svojimi otroki, čeprav je v današnjih časih nemogoče imeti enako vzgojo kot pred 30. leti, družba te prisili v to, otroci se bolj zavedajo vseh mogočih pravic, probavajo mnogo več vse čez meje vseh dobrih okusov. Sama poznam bore malo zanemarjenih otrok, pa zelo veliko razvajenih. Morda je res nekaj na tem, da razvajeni starši vzgojijo zanemarjene otroke in obratno, ker ljudje radi hodijo v skrajnosti in radi počno točno obratno od tistega, kar se je njim dogajalo, saj se jim to zdi edino sprejmljivo, preveč vidijo slabo plat njihove vzgoje, da bi zmogli najti srednjo pot. ni pa vedno to nujno, sploh ni nujno. Odvisno od vseh možnih dejavnikov - osebnostnih in okoljskih.
|
|
|
|