|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za vse,ki uživate pri peki sladkega
14.12.2007 13:19:08   
Anonimen
Rahle dobrote
V prazničnih dneh smo dandanes soočeni z veliko mero umetelnih slaščic, mnogih oblik in okusov, ki pa so daleč od pristne božične kuhinje. Da bi okusili slednjo, je seveda potrebno zavihati rokave in umazati roke, kajti kot pravi slovenski pregovor: "brez muje se še čevelj ne obuje". Med take dobrote spada tudi narastek, ki kljub lahkotnosti prinaša poln in greha vreden okus.

user posted image Skutni narastek

Sestavine:
- 1/2 kg pretlačene skute
- 10 dag stopljenega masla
- 2 dl sladke smetane
- ščepec soli
- 2 jajci
- 2 žlici sladkorja
- 8 dag na koščke narezanega belega kruha
- 1 žlička moke

Skuto damo v skledo, primešamo maslo in smetano, malo osolimo, nato zamešamo stepeni jajci, sladkor, kruh in moko. Testo naj počiva 30 minut, da se kruh navlaži. Testo damo v namazan narastkov pekač in pečemo okoli 35 minut pri 200°C.

user posted image Kruhov narastek s češnjami

Sestavine:
- 80 dag češenj
- malo sladkorja
- 15 dag na tanke rezine narezanega kruha
- 2 dl mleka
- 3 jajca
- 5 dag sladkorja
- sol
- limonina lupinica
- maslo za mazanje pekača

Češnje kuhamo 5 minut v majhni količini oslajene vode. Odcedimo. V večjo skledo damo kruh. V drugi skledici pa stepemo mleko, rumenjake, sladkor, sol in limonino lupinico. Vlijemo na kruh in pustimo, da se prepoji. Prepojenemu kruhu dodamo prevrete izkoščičene češnje in narahlo zamešamo sneg. Testo damo v namazan pekač in pečemo 35-40 minut pri 180°C.

user posted image Jabolčni narastek

Sestavine:
- 8 srednje velikih jabolk
- 1 žlica limoninega soka

Rahlo omletno testo:
- 2,5 dl mleka
- 3 jajca
- 3 žlice sladkorja
- 2,5 dl kisle smetane
- 15 dag moke

Jabolka olupimo, narežemo na krhlje in v vrstah položimo na z vodo oplaknjen pekač. Pokapljamo jih z limoninim sokom in prelijemo z omletnim testom, ki ga naredimo tako, da v mleko damo rumenjake, sladkor, moko in sol. Vse stepemo in med stepanjem prilivamo smetano. Nazadnje narahlo zamešamo trd beljakov sneg. Vse skupaj damo v pečico in pečemo 40 minut pri 180°C.

user posted image Rižev narastek z jabolki

Sestavine:
- 2,5 dl riža
- 1/2 l mleka
- sol
- 4 dag masla
- 4-5 jajc
- 1 žlica sladkorja
- pest opranih in v rumu namočenih rozin
- 1 vaniljin sladkor in limonina lupinica (po želji)

Jabolčni nadev:
- 1/2 kg jabolk
- 1 žlica sladkorja
- 2 žlici goste sladke smetane

V vrelo osoljeno mleko zakuhamo riž in ga počasi kuhamo 10 minut. Dodamo maslo, odstavimo in pustimo, da se ohladi. Medtem stepemo trd beljakov sneg, dodamo žlico ali več sladkorja in rumenjake. Stepamo toliko časa, da dobimo penasto maso in v to zamešamo ohlajen riž in rozine. Po okusu lahko dodamo še malo sladkorja, vaniljin sladkor in limonino lupinico. Polovico riža damo v pekač za narastek in po vrhu potresemo z jabolčnim nadevom, ki ga pripravimo tako, da jabolka olupimo, naribamo in zmešamo z žlico sladkorja ter smetano. Prekrijemo z drugo polovico riža. Narastek damo v pečico, razgreto na 180°C in ga pečemo 45-50 minut.

user posted image Sladki proseni narastek

Sestavine:
- 15 dag prosene kaše
- 6 dl mleka
- sol
- 1 vaniljin sladkor
- limonina lupinica
- 6 dag masla
- 4 jajca
- 10 dag piškotnih drobtin
- 8 dag sladkorja za sneg
- sladkor za model

Oprano kašo damo v kozico, prilijemo mleko, osolimo in dodamo vanilin sladkor in limonino lupinico. Kuhamo 25 minut. Malo ohladimo in zamešamo maslo, 4 rumenjake in piškotne drobtine. Ko se masa popolnoma ohladi, zamešamo še trd beljakov sneg, v katerega smo vtepli sladkor. Model pekača namažemo z maslom, potresemo s sladkorjem in vanj vlijemo kašnato zmes in v pečici, razgreti na 180°C, pečemo 30 minut, da se narastek lepo rumeno zapeče.


Schmugla
Foto iStockphoto, JupiterImages
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Za vse,ki uživate pri peki sladkega
14.12.2007 13:33:48   
malecka
Jaz bi tudi to pa se mi ne da mešat in pečtuser posted image

_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Za vse,ki uživate pri peki sladkega
14.12.2007 14:38:55   
Barbs
A dej Neva... lih sem se (spet) odločila, da do božiča NIČ! Zdaj pa take stepavaš...user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Za vse,ki uživate pri peki sladkega
14.12.2007 16:23:25   
lex
jaz pa tole kdaj pa kdaj namesto palačink po zelenjavni juhici naredim. Ampak samo ko sem na porodniški, med šihtom za take dobrote ni časa - me prej pojejo za kosilo.user posted image

Bom pa 100% preizkusila še tvoje recepte!

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Za vse,ki uživate pri peki sladkega
14.12.2007 16:29:29   
lelaval
Škoda, da nimam skute doma, bi ga že danes naredila. Njam. Se bom pa držala tega, kar sem rekla - bom naredila piškote. Gremo z otroci pečt in packat.user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Priredite otroško koktejl zabavo
Brezalkoholna koktejl zabava bo najbolj navdušila starejše otroke in najstnike, pa tudi najmlajši se bodo razveselili sr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?