|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za bambino in ostale - kutina
2.11.2006 13:58:25   
Anonimen
Kutine
 
 
Kutine so odlični sadeži za predelavo, katerih glavni odliki sta čudovit vonj in okus, ki pa res potrebuje vsaj malo predelave, ker so kutine pretrde in preveč trpke ter grenke, da bi jih lahko jedli presne. Zaradi različnih oblik plodov ločimo kutine, ki so podobne jabolkom in druge, ki spominjajo na hruške. Jabolkom podobne kutine so prežete s številnimi kamenimi celicami, njihovo rdečkasto meso je precej suho in veliko manj aromatično od hruškastih kutin. Kutine so v prodaji zelo redko, z malo sreče pa jih boste dobili na kakšni bližnji kmetiji. Kutine morajo biti obrane pred polno zrelostjo, saj tiste , ki jim uspe dozoreti na drevesu, prej začno gniti ali odpadejo, so zrnate in slabše za uporabo, kot prej obrane. V shrambi, stran od drugih živil, naj počasi dozorijo in postanejo rumene. Nepoškodovane se na hladnem ohranijo do dva meseca, poškodovane pa zelo hitro zgnijejo. Zrele kutine zelo močno dišijo, volnata prevleka pa se zlahka odstrani z lupine ali pa je sploh več ni. Pred pripravo jih dobro operemo in obenem odstranimo tudi dlačice. Iz njih pripravljamo marmelado, žele, džem, kompot, kipnik, narastek, sadni sir, sok in celo vino ter liker. Nekateri iz njih naredijo celo prilogo k mesu, kutinov golaž ali, pa jih polnijo z raznimi nadevi. Lahko jih tudi s pridom posušimo in jih dodajamo čajem, kakšna pa naj se znajde tudi v omari z obleko, zaradi svojega čudovitega vonja.
 
 
Kutinova kremna strjenka
 
Za 4 osebe potrebujemo: 40 dag ne prezrelih in ne obtolčenih kutin, 10 dag sladkorja, 1 dl belega vina, 2 rumenjaka, 8 dag sladkorja, 3 lističe želatine in 3 dl sladke smetane.
 
Kutine temeljito operite, narežite na četrtine in odstranite peščišče. Dajte jih v kozico, skupaj z 10 dag sladkorja in vinom, pokrijte in skuhajte do mehkega. Vse skupaj dobro zmiksajte in pretlačite skozi gosto cedilo. Kutinov pire ponovno zavrite, odstavite in dodajte namočeno in ožeto želatino. Rumenjake skupaj s preostalim sladkorjem stepite v penasto kremo, dodajte kutinov pire, dobro premešajte in ohladite. Tik preden se strdi, primešajte še stepeno sladko smetano in s kremo napolnite poljuben model ter ga v hladilniki popolnoma ohladite. Popolnoma ohlajeno strjenko stresite iz modela, jo narežite na poljubne rezine in postrezite.
 
 
V pečici pečene kutine z medom
 
Za 4 osebe potrebujemo: 4 velike ali 8 manjših ne prezrelih in ne obtolčenih kutin, 5 dag masla, 4 žlice medu in 1 dl sladke smetane.
 
Kutine operite, očistite kosmato oblogo, jih narežite na četrtine in jim odstranite peščišče. Četrtine zložite drugo poleg druge v pekač in jih prelijte z mešanico stopljenega masla ter medu. Postavite jih v na 200 stopinj Celzija ogreto pečico in pecite toliko časa, da se kutine povsem zmehčajo, ne smejo pa razpasti. Pečene kutine ohladite, jih zložite na krožnike, prelijte z omako, ki je nastala med pečenjem ter okrasite s stepeno sladko smetano in postrezite.
 
 
Kutinova omaka
 
Za 4 osebe potrebujemo: 50 dag kutin, 5 dag masla, 3 dag drobtin, cimet, limonina lupinica, limonin sok, 10 dag sladkorja, 0,5 dl sladke smetane in 1dl belega vina.
 
Oprane, olupljene in narezane kutine skuhajte do mehkega v 1 dl vode, ki ste jo zavreli skupaj s sladkorjem, limoninim sokom in limonino lupinico. Kuhane kutine pretlačite. Na maslu prepražite drobtine, dolijte vino in dodajte pretlačene kutine. Kuhajte toliko časa, da se omaka zgosti in jo nato ohladite. Na koncu dodajte še tekočo sladko smetano ter dobro prevrite in ohladite.tako pripravljena omaka se odlično poda k panakoti in k drugim smetanastim ali skutnim sladicam.
 
 
Kutine v teranu
 
Za 4 osebe potrebujemo: 0,5 kg ne prezrelih in ne obtolčenih kutin, sok ene limone, 5 dag masla, 2 žlici medu, 1 cimetovo palčko, in 3 dl terana.
 
Kutine operite, očistite kosmato oblogo, jih narežite na četrtine in jim odstranite peščišče. Pokapajte jih z limoninim sokom, da ne porjavijo. V ponvi stopite maslo, na njem dobro prepražite četrtinke kutin, jih začinite z medom in cimetom ter zalijte s teranom. Pokrijte in dušite do mehkega. Zdušene kutine poberite iz posode, omako pa kuhajte še toliko časa, da postane rahlo gostljata. Prelijte jo preko kutin in vse skupaj ohladite. Ohlajene kutine zložite na krožnike in jim prilijte omako ter postrezite.
 
 
 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Za bambino in ostale - kutina
2.11.2006 19:55:29   
Samoyedka
Pečene v pečici z medom- preizkušeno- mnjamiiiiii user posted image

_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
2.11.2006 20:27:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Samoyedka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.
Recept tedna: Zdrave kokosove kroglice
Okusne kroglice vsebujejo zdrave maščobe v obliki oreščkov, beljakovine in vlaknine. Zdrava in enostavna sladica, ki je ...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?