tosja
|
SPOROČILO: Paštetov kruh jaz ti kopiram: - drugače je pa najboljše eksperimentirati. LE zadosti soli moraš dati, če ne uporabljaš teh E-jev. Saj veš, kaj pravi J. Oliver za zelenjavo. Najboljše jo je kuhati brez vsega, tudi soli, le pravi timing kuhanja moraš imeti drugače je bljak. Jaz se tega držim in ima res vsaka jed svoj okus - le al dente moraš vse pripraviti in ne razkuhati. kumino jaz dam v jajčkino juho, zeljeve krpice, dušeno zelje, pečena rebrca (mleta) rožmarin- na vse vrste pečenke, meso na žaru, testenine s porom in pršutom ali s tuno, pica, krompir,ko se peče v pečici, ribe na žaru, steak na žaru, jagenjček, pečen piščanec peteršilj, drobnjak v juho, sesekljano pečenko, lasanjo, omako bolognese rdeča paprika - piščanec, lahko tudi daš včasiih malo noter v riž, ko se kuha, ali malo v jajčkino juho, dušeno zelje origano - opečeni kruhki (mozarela, paradižnik, lahko namesto origanoja tudi sveža basilika), meso na žaru, pici, v zelenjavno ali česnovo juho, lasanjo, omako bolognese, kanelone - vse vrste mletega mesa basilika - k vsem jedem ko daš zraven sir (odlično gre k mozzareli), k vsem vrstam solat s tuno, Česen - pečenke, svinjski zrezki, paprikaš, ragu čebula (narezana v rožico) - pečem jo zraven pečenk in krompirja, potem hobotnice Timijan - pečenke, juhe zelenjavne Lovorjev list - bograč, gulaš, omaka za makaronflajš, paprikaš ingver - k piščancu z ananasom, k raznim naravnim sokovom curry - piščanec, riž dostikrat, kar gorčico premažem na zrezke namesto začimb ali pa dam v pac meso odvisno od tega kakšen okus pečenke ali mesa želim imeti, juh... malo eksperimetiraš. Pa nikoli ne dam več močnih začimb z močnim okusom skupaj. Tako ima vedno enaka jed drugačen okus paštetka, se mi sline cedijo po tipkovnici
_____________________________
Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...
|