|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Začimbe namesto E-jev - kako?
28.6.2007 10:35:51   
puncica
Mah tale debata o začimbah mi je dala mislit, vem kako nezdrave so kocke in me kr srce boli ko to noter mečem, ampak sama ne znam pričarat takega okusa, kot ti da da cela ali pol kocke, uporabljam zelo malo začimb in posledično hrana, če ne dam noter vsaj mal začinke ali kocke nima nobenga okusauser posted image Imam pa veliko začimb doma.

Zato prosim, tiste, ki ne uporabljate "svinjarije" (beri vegeta in jušne kocke) za kaj uporabljate določene začimbe, da si to shranim in potem tud v praksi uporabim, mogoče bo tudi komu drugemu prišlo prav. Sploh mi pa ni jasno kako si lahko pričaraš jušno osnovo brez kocke user posted image Vsak dan pač ne morem juhe kuhat, v skrinjo pa je tud ne morem dat, ker imamo premalo user posted image

HVALA!!

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Začimbe namesto E-jev - kako?
28.6.2007 11:00:12   
Anonimen
Jaz tud ne znam samostojnih začimb praktično nič uporabljat. Kupujem pa od Alnature čisto zelenjavno jušno osnovo in z njo kuham tako juho kot začinjam nekatere jedi. Meni je ravno tako dobro, kot če bi uporabila vegeto ali jušno kocko, samo bolj zdravo je.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.6.2007 11:00:33   
Olivija
Zaradi teh dodatkov sem začela kupovati Alnatura jušne kocke v Dm-u. Sem pa našla zadnjič v Mercatorju tudi eno fajn bio-jušno osnovo v kozarčku, na oddelku za "Bio-prehrano". Ali pa enostavno uporabim vodo namesto jušne osnove in sama dodam druge začimbe -  po občutku in trenutnem razpoloženju.

Zadnje čase pa pogledam, če je mononatrijev glutaminat v hrani. Sem pa za raviole/torteline ugotovila, da je vedno noter (vsaj jaz še nisem našla raviolov brez tega). Pa sem se glede tega sprijaznila, ker jih itak ne jemo tako pogosto, meni se jih pa ne da delat. 

Sem se pa zadnjič z mojo sestro na smrt skregala, ker je ona trdila, da edino vegeta daje pravi okus user posted image , sem potem še vseeno Alnatura not vrgla in ni opazila nobene razlike.user posted image

< Sporočilo je popravil Olivija -- 28.6.2007 11:02:02 >

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.6.2007 12:13:41   
Ivi33
Sama že lep čas ne uporabljam dodatkov ala vegeta, ...

Imam pa doma (nekaj na gredici in nekaj v lončikh) nasajene sveže začimbeuser posted image user posted image user posted image .
Uporabljam pa jih takole:
- bazilika, timijan, origano: za paradižnikove jedi, meso, pico, ... - enkrat eno, enkrat drugo,
- rožmarin - za marinade za meso,
- luštrek (magi) - za jugo,
- koper - ribe, malo tudi po novem krompirju,
- drobnjak - juhe, krompir, solate, ...
- peteršilj - juhe, krompir, ribe, ...

in tako naprej. Sicer pa na posušenih začimbah piše kam katro damo - samo suhih je potrebno precej manj!! ampak okus pa ni tako dober kot pri svežih.

Za kako hitro juha pa tudi jaz uporabljam kocke od al nature.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.6.2007 13:46:22   
Anonimen
jaz ti kopiram: user posted image  - drugače je pa najboljše eksperimentirati. LE zadosti soli moraš dati, če ne uporabljaš teh E-jev.

Saj veš, kaj pravi J. Oliver za zelenjavo. Najboljše jo je kuhati brez vsega, tudi soli, le pravi timing kuhanja moraš imeti drugače je bljak.  Jaz se tega držim in ima res vsaka jed svoj okus - le al dente moraš vse pripraviti in ne razkuhati.

kumino jaz dam v jajčkino juho, zeljeve krpice, dušeno zelje, pečena rebrca (mleta)
rožmarin- na vse vrste pečenke, meso na žaru, testenine s porom in pršutom ali s tuno, pica, krompir,ko se peče v pečici, ribe na žaru, steak na žaru, jagenjček, pečen piščanec
peteršilj, drobnjak v juho, sesekljano pečenko, lasanjo, omako bolognese
rdeča paprika - piščanec, lahko tudi daš včasiih malo noter v riž, ko se kuha, ali malo v jajčkino juho, dušeno zelje
origano - opečeni kruhki (mozarela, paradižnik, lahko namesto origanoja tudi sveža basilika), meso na žaru, pici, v zelenjavno ali česnovo juho, lasanjo, omako bolognese, kanelone - vse vrste mletega mesa
basilika - k vsem jedem ko daš zraven sir (odlično gre k mozzareli), k vsem vrstam solat s tuno,
Česen - pečenke, svinjski zrezki, paprikaš, ragu
čebula (narezana v rožico) - pečem jo zraven pečenk in krompirja, potem hobotnice
Timijan -  pečenke, juhe zelenjavne
Lovorjev list - bograč, gulaš, omaka za makaronflajš, paprikaš
ingver - k piščancu z ananasom, k raznim naravnim sokovom
curry - piščanec, riž

dostikrat, kar gorčico premažem na zrezke namesto začimb ali pa dam v pac meso

odvisno od tega kakšen okus pečenke ali mesa želim imeti, juh... malo eksperimetiraš. Pa nikoli ne dam več močnih začimb z močnim okusom skupaj. Tako ima vedno enaka jed drugačen okus

(odgovor članu Ivi33)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
28.6.2007 13:59:07   
tosja
SPOROČILO: Paštetov kruh

jaz ti kopiram: user posted image  - drugače je pa najboljše eksperimentirati. LE zadosti soli moraš dati, če ne uporabljaš teh E-jev.

Saj veš, kaj pravi J. Oliver za zelenjavo. Najboljše jo je kuhati brez vsega, tudi soli, le pravi timing kuhanja moraš imeti drugače je bljak.  Jaz se tega držim in ima res vsaka jed svoj okus - le al dente moraš vse pripraviti in ne razkuhati.

kumino jaz dam v jajčkino juho, zeljeve krpice, dušeno zelje, pečena rebrca (mleta)
rožmarin- na vse vrste pečenke, meso na žaru, testenine s porom in pršutom ali s tuno, pica, krompir,ko se peče v pečici, ribe na žaru, steak na žaru, jagenjček, pečen piščanec
peteršilj, drobnjak v juho, sesekljano pečenko, lasanjo, omako bolognese
rdeča paprika - piščanec, lahko tudi daš včasiih malo noter v riž, ko se kuha, ali malo v jajčkino juho, dušeno zelje
origano - opečeni kruhki (mozarela, paradižnik, lahko namesto origanoja tudi sveža basilika), meso na žaru, pici, v zelenjavno ali česnovo juho, lasanjo, omako bolognese, kanelone - vse vrste mletega mesa
basilika - k vsem jedem ko daš zraven sir (odlično gre k mozzareli), k vsem vrstam solat s tuno,
Česen - pečenke, svinjski zrezki, paprikaš, ragu
čebula (narezana v rožico) - pečem jo zraven pečenk in krompirja, potem hobotnice
Timijan -  pečenke, juhe zelenjavne
Lovorjev list - bograč, gulaš, omaka za makaronflajš, paprikaš
ingver - k piščancu z ananasom, k raznim naravnim sokovom
curry - piščanec, riž

dostikrat, kar gorčico premažem na zrezke namesto začimb ali pa dam v pac meso

odvisno od tega kakšen okus pečenke ali mesa želim imeti, juh... malo eksperimetiraš. Pa nikoli ne dam več močnih začimb z močnim okusom skupaj. Tako ima vedno enaka jed drugačen okus

user posted image  user posted image  user posted image  paštetka, se mi sline cedijo po tipkovnici user posted image  user posted image  user posted image  

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.6.2007 15:14:36   
puncica
Ja paštetka, ti si pa res vsestransko uporabna user posted image in hvala ti za tole, sem si že spravla v word, pa si sprintam in prpopam na hladilnik, pa pravijo da so na RR same neuporabne teme user posted image user posted image Ma jaz nikol ne vem kaj kam dat, pol se mi pa zdi da nikjer ni nobenga okusa al pa kej kej prevladuje pa mi potem ni dobro user posted image

Me pa res zanima a sta sam 2 tukaj ki se mal bol potrudita z začimbami, a smo druge vse ful komot al nimamo pojma user posted image

< Sporočilo je popravil puncica -- 28.6.2007 15:15:00 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.6.2007 15:52:26   
Anonimen
puncica, to je tako...

Ko sem se 5 let nazaj preselila takrat še s fantom v stanovanje, nisem vedela niti šnicla spohat ali navadne juhe skuhat ali pudinga user posted image user posted image .

Potem sem pa morala nabaviti kuharske knjige, ker sem hotela, da me poroči user posted image , pa sem začela kuhati. Vsak dan drug recept. In v ta dobrih knjigah ni nikjer nobene Vegete ali Začinke ali jušne kocke. In tako se je ženkica naučila kuhati. Moj pravi, da kuham najboljše na tem svetu user posted image user posted image .

V službi sem pa tudi v Termah 3000, kjer imamo zaposlenega kuharskega mojstra, ki je v slovenski olimpijski kuharski reprezentanci, ki osvaja odličja. Tudi on mi da kakšen nasvet. Pa v vseh ta boljši kuhinjah ne boste nikoli našle teh "ejevskih dodatkov" temveč samo naravne začimbe.

Samo res, fora vsega je, da ne smete uporabljati ful različnih začimb in da je vse pripravljeno al dente (raje manj, kot bolj kuhano), pa še barva hrane je bolj zapeljiva in okusna.user posted image

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?