|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Začasno ali stalno prebivališče??? Prosim za ...
19.1.2011 13:17:02   
Tamcika
Pozdravljeni!

Imam par vprašanj in upam, da mi bo znal kdo pomagati, saj ne vem na koga naj se obrnem za nasvete. Situacija je takšna: sem absolventka Visoke poslovne šole v Ljubljani - EF in trenutno v tretjem mesecu nosečnosti. Rok imam konec julija 2011. Glede na to, da mi kot študentki potem pripada se dodatno študijsko leto, bom oddala tudi prošnjo za podalšanje absolventskega statusa, ker mi v letošnjem šolskem letu ne bo uspelo opraviti vseh izpitov. S partnerjem sva se decembra preselila v podnajemniško stanovanje v katerem nameravava biti še vsaj eno leto po rojstvo otroka. Problem je ta, ker imava oba s partnerjev stalno prebivališče v Novem mestu, pri starših, živiva pa v Ljubljani, kjer ima partner službo. Ker želiva, da bo user posted image vrtec in zdravnika obiskoval v Ljubljani, me zanima kako je z ureditvijo prebivališča? Ker imava oba stalno prebivališče v Nm, vrtca tako ne bova dobila v Lj. Ali je dovolj, da si tukaj urediva začasno prebivališče, ali mora biti stalno user posted image ?

Naslednja zadeva je ta: Ker sama nimam dohodkov, me zanima, ali lahko zaprosim za državno pomoč- štipendijo po rojstvu otroka, oz. ali mi pripada tudi ta potem, ko si urediva skupno prebivališče in starši ne bodo več odgovorni zame? Z eno plačo in mojo minimalno porodniško bo nama šlo bolj težko, tko da iščeva najboljši način, kako priti do čim večje denarne pomoči.

Hvala za pomoč!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Začasno ali stalno prebivališče??? Prosim...
19.1.2011 13:19:49   
Precious
To glede Ljubljane ne vem 100% kako je. Za ostale prejemke pa ti vse piše tukaj:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/druzinskiPrejemki.asp

(odgovor članu Tamcika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2011 13:23:45   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Tamcika
Naslednja zadeva je ta: Ker sama nimam dohodkov, me zanima, ali lahko zaprosim za državno pomoč- štipendijo po rojstvu otroka, oz. ali mi pripada tudi ta potem, ko si urediva skupno prebivališče in starši ne bodo več odgovorni zame? Z eno plačo in mojo minimalno porodniško bo nama šlo bolj težko, tko da iščeva najboljši način, kako priti do čim večje denarne pomoči.

Za štipendijo boš lahko zaprosila, če boš imela status študenta, se bodo pa potem namesto dohodki staršev gledali partnerjevi dohodki za cenzus, ampak je pa še tu en catch - štipendije ne moreš dobivati v času, ko dobivaš starševski dodatek, ampak šele potem, ko starševskega dodatka ne boš več dobivala - oboje skupaj pa ne gre.

Za vrtec pa nisem sigurna, ker ima LJ neeke čisto svoje postopke, ampak kolikor vem, ti začasno prebivališče ne da nekih posebnih točk, pa še stalno mora biti prijavljeno že dlje časa, da ti kaj veliko upoštevajo, tako da si torej čim prej uredita stalno prebivališče, če nameravata biti tam.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 19.1.2011 13:24:59 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Tamcika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2011 14:00:00   
kristinaj
enostavno greš z najemno pogodbo na upravno enoto in urediš prebivališče, stalno začasno nima veze, le dokumente boš morala popraviti če boš stalni naslov spreminjala.. ko se bosta vrnila v nm si bosta pa tam stalni naslov zrihtala...

ne vidim v čem je problem...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Tamcika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2011 14:51:06   
bubu_bibi
Se opravičujem, da smetim, ampak prosim še za pojasnilo.

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Za štipendijo boš lahko zaprosila, če boš imela status študenta, se bodo pa potem namesto dohodki staršev gledali partnerjevi dohodki za cenzus, ampak je pa še tu en catch - štipendije ne moreš dobivati v času, ko dobivaš starševski dodatek, ampak šele potem, ko starševskega dodatka ne boš več dobivala - oboje skupaj pa ne gre.

Torej, če študentka že prejema štipendijo in rodi otroka npr. maja, a je potem bolje, da za ono leto, ko bi dobivala starševski dodatek, ji štipendija miruje ali zamrzne, ali kakor se temu reče, ko pa podaljša status absolventa, pa jo ponovno pridobi? Hvala!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2011 16:20:21   
Klemy82

Zmajaz, a tole si ziher? Ker sicer res, da sem zdajle na hitro gledala, nisem nikjer našla kaj konkretnega na to temo, edino, da se starševski dodatek všteva v cenzus za štipendijo.
V glavnem, na CSD bi morali vedeti, kaj je s tem.
Pa še to, avtorica, v kolikor si absolventka in za to leto absolventa že prejemaš štipendijo, ti bodo na podlagi materinstva absolvanta resda podaljšali, štipendije pa ne boš dobila, ker jo lahko dobiš le za eno leto absolventskega staža, ne glede na razlog podaljšanja.

Jst.

(odgovor članu Tamcika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2011 16:40:40   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

Zmajaz, a tole si ziher? Ker sicer res, da sem zdajle na hitro gledala, nisem nikjer našla kaj konkretnega na to temo, edino, da se starševski dodatek všteva v cenzus za štipendijo.

Ne - nisem bila ziher glede tega in tudi prav nisem imela, kolikor zdaj ugotavljam, kosem šla pogledat. Starševski dodatek se samo všteva v dohodek družine (vlagateljice in partnerja) in vkolikor ni presežen cenzus dohodka na druž. člana, lahko štipendijo še naprej dobiva oziroma se lahko dobiva oboje hkrati. Torej je v takem primeru precej odvisno od višine partnerjeve plače in potem seštevka njegove plače + starš. dodatka.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 19.1.2011 16:41:31 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2011 22:39:24   
nananaja
Štipendija se dodeli za študijsko leto in ni prav noben problem, če vmes rodiš. Tudi štipendija ni problem za zaposlitev, ker ti pač pripada, a moraš kljub zaposlitvi opraviti obveznost do štipenditorja, torej za absolvetski staž je to diploma, če ne diplomiraš pol leta po prenehanju statusa, te pokličejo na razgovor za vračanje (vsaj zavod za zaposlovanje je tako delal, žal ne vem, kako je zdaj, ko to ureja csd).
Jaz sem v času absolventa prejemala štipendijo, potem pa sem zanosila in sem se pred iztekom statusa zaposlila dva meseca pred rokom. V tem času sem tudi še opravila nekaj izpitov. Štipendijo sem dobila do konca in nihče ni kompliciral, tudi ne pri izpitih. Sicer sem potem dobila povabilo na zavod za zaposlovanje, ker pol leta po zadnji štipendiji nisem diplomirala in leto po preteku statusa naj bi začela vračati štipendijo, a sem že pripravljala diplomo in bila sem spet noseča, zato sem se dogovorila, da mi ni potrebno začet vračat oktobra, januarja pa sem diplomirala.
Takrat sem vedela, da za absolventa ne morem dve leti prejemati štipendije (za katerikoli letnik bi zoisovo lahko), sem se pa imela možnost zaposliti, zato sem se, saj je bila minimalna porodniška višja od starševskega dodatka, potem pa sem dobila še nadomestilo za brezposelnost po koncu porodniške.
Je pa porod razlog za podaljšanje, kar pa podaljša rok za diplomo.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?