nananaja -> RE: Začasno ali stalno prebivališče??? Prosim za pomoč! (19.1.2011 22:39:24)
|
Štipendija se dodeli za študijsko leto in ni prav noben problem, če vmes rodiš. Tudi štipendija ni problem za zaposlitev, ker ti pač pripada, a moraš kljub zaposlitvi opraviti obveznost do štipenditorja, torej za absolvetski staž je to diploma, če ne diplomiraš pol leta po prenehanju statusa, te pokličejo na razgovor za vračanje (vsaj zavod za zaposlovanje je tako delal, žal ne vem, kako je zdaj, ko to ureja csd). Jaz sem v času absolventa prejemala štipendijo, potem pa sem zanosila in sem se pred iztekom statusa zaposlila dva meseca pred rokom. V tem času sem tudi še opravila nekaj izpitov. Štipendijo sem dobila do konca in nihče ni kompliciral, tudi ne pri izpitih. Sicer sem potem dobila povabilo na zavod za zaposlovanje, ker pol leta po zadnji štipendiji nisem diplomirala in leto po preteku statusa naj bi začela vračati štipendijo, a sem že pripravljala diplomo in bila sem spet noseča, zato sem se dogovorila, da mi ni potrebno začet vračat oktobra, januarja pa sem diplomirala. Takrat sem vedela, da za absolventa ne morem dve leti prejemati štipendije (za katerikoli letnik bi zoisovo lahko), sem se pa imela možnost zaposliti, zato sem se, saj je bila minimalna porodniška višja od starševskega dodatka, potem pa sem dobila še nadomestilo za brezposelnost po koncu porodniške. Je pa porod razlog za podaljšanje, kar pa podaljša rok za diplomo.
|
|
|
|